H. T., K. Zs. 2019.12.18 18:13 Frissítve: 2019.12.18 18:21

NB II: Supkáékat csütörtökön kifizeti a Haladás

Mint arról korábban beszámoltunk, a labdarúgó NB II-ben szereplő Szombathelyi Haladást megbüntette a Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága, mert a klub tartozik a korábban menesztett Supka Attilának és Híres Gábornak. A Haladás most jelezte, csütörtökön kifizeti a volt vezetőedzőt és másodedzőt.

 

Supka Attila vezetőedző és Híres Gábor másodedző szerződését a 13. forduló után bontották fel: a szombathelyi csapat akkor a kiesést jelentő 18. helyen állt az NB II-ben. Az azóta lejátszott hét bajnokiból hatot elveszített, így a 20. forduló után is ugyanott áll.

A FEB megállapította: a Haladás nem teljesítette a korábbi vezetőedzővel, Supka Attilával, valamint segítőjével, Híres Gáborral szembeni kötelezettségét, ezért 250 000, illetve 150 000 forint pénzbüntetést szabott ki, továbbá kilátásba helyezte: „amennyiben a határozat jogerőre emelkedéséig a sportszervezet részéről a sportszakemberrel szemben szerződésben vállalt kötelezettség teljesítése nem történik meg, a határozat jogerőre emelkedésének napjától kezdve a sportszervezetet az igazolási és átigazolási jogból 10 hónapra kizárja”.

A Haladás a hivatalos honlapján a délutáni órákban jelezte, a klub csütörtökön mindent kifizet a párosnak.

„Séllei Árpádtól, a Haladás ügyvezetőjétől megtudtuk, a tárgyalás reggelén a klub a tartozás kétharmadát átutalta az edzőpárosnak, azért annyit, mert a végösszeg pontosításra szorult, egyikük fizetéséhez ugyanis letiltás érkezett. A Haladás ezenkívül vitatta azt, hogy Supka és Híres fizetésükön kívül jogosult lennének prémiumra is, hiszen nekik is köszönhető volt, hogy a csapat kieső helyen tanyázott. Ám az MLSZ fegyelmi bizottsága szerint a prémium is jár. A Haladás így teljesíti kötelezettségét, a fennmaradó részt – prémiumokkal együtt – csütörtökön elutalja – azaz Supkáék valamennyi követelésüket megkapják. Séllei Árpád még annyit fűzött az ügyhöz, hogy a jelek szerint Supkáék jobban teljesítenek a pályán kívül, mint a kispadon” – olvasható a haladas.hu-n.

2021.01.13 22:24:46

Labdarúgó NB II CSILLAG PÉTER

ALAPVONAL. Vajon egy tíz-húsz éve megszűnt csapat emlékét őrző, faluvégi enyészetnek átadott futballpálya továbbra is „szent térnek” számít-e, vagy már lehet rá hordani trágyát, bontott téglát, tört betoncsövet?

2021.01.11 14:24:59

Labdarúgó NB II F. B.

NB II-ES PIACFIGYELŐ. Dragóner a Halinál, Szokol és Paku újra a Szparinál. A Sori elveszítette Huszákot.

2021.01.02 08:27:03

Labdarúgó NB II CSILLAG PÉTER (szöveg), ÁRVAI KÁROLY (fotók)

Megszűnt csapatok legendái Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből, a fehérgyarmati járásból.

2020.12.17 13:01:53

Labdarúgó NB II FÜZESI BÁLINT, PÓSFAI GYULA

A koronavírus-járvány közrejátszott több csapat helyezésében • Elfogadhatóan teljesített a Szentlőrinc, gyengén a DEAC.

2020.12.14 11:01:04

Labdarúgó NB II KVANDUK BENCE

Egy pontot tudott otthon tartani az őszi szezon utolsó meccsén a Pécs, de így is a második helyre lépett.