PATAI GERGELY 2021.04.28 16:50 Frissítve: 2021.04.28 20:51

A hosszabbításban mentett pontot a Vasas Soroksáron

Kétszer is vezetett a Soroksár az éllovas Vasas ellen a labdarúgó NB II 35. fordulójában, ám az angyalföldiek a hosszabbításban, emberhátrányban futballozva kiharcolták a döntetlent.

A hajrában jött a dráma a Haraszti úton (Fotó: Árvai Károly)

 

LABDARÚGÓ NB II
35. FORDULÓ

SOROKSÁR SC–VASAS FC 2–2 (1–1)
Haraszti út, zárt kapuk mögött. Vezette: Nagy Róbert (Punyi Gyula, Király Zsolt)
SOROKSÁR: Varga Á. – Gárdos (Hudák M., 33.), Gengeliczki (Szerető, a szünetben), Valencsik, Pászka – Derekas, Gyömbér – Csernik, Korozmán (Magyari, 86.), Ramadan (Csontos, 75.) – Lovrencsics B. (Erdélyi, 86.). Vezetőedző: Lipcsei Péter
VASAS: Rados – Szivacski, Otigba, Litauszki, Silye – Viczián (Kovács M., 60.), Hidi M. S. – Hinora (Pátkai, 54.), Szatmári L. (Birtalan, 69.), Radó (Vernes, 60.) – Balajti. Vezetőedző: Schindler Szabolcs
Gólszerző: Csernik (23.), Valencsik (53.), ill. Szatmári L. (33.), Hidi M. S. (90+4.)
Kiállítva: Otigba (88.)
MESTERMÉRLEG
Lipcsei Péter: – Elveszítettünk két pontot... Sokkal jobban játszottunk, mint a Vasas, nem is látszott a tabellán lévő helyezésbeli különbség. Ilyen a futball, figyelmetlen vagy, és a hosszabbításban kapsz egy gólt, amellyel egyenlít az ellenfél. Ezeket a rutintalanságokat le kell vetkőznünk.
Schindler Szabolcs: – Nehéz mérkőzés volt, a Soroksár nagyon jól játszott. Az ellenfél agresszívabb stílusa nem feküdt nekünk, nehezen találtuk a mérkőzés ritmusát, ugyanakkor csapatomnak van tartása, mivel az utolsó pillanatig küzdött, így nagyon fontos pontot szereztünk. Az eredmény miatt csalódott vagyok, mert többet vártam.

ÖSSZEFOGLALÓ

Ellentétes formában futballozó csapatok találkoztak szerda délután a Haraszti úton, hiszen a házigazda Soroksár az elmúlt öt mérkőzésén gólt sem tudott szerezni, míg a feljutásra pályázó Vasas tavasszal csak egy vereséget szenvedett a másodosztályban.

Ennek ellenére a sárga-feketék kezdték jobban a találkozót, Ivan Radosnak már Lovrencsics Balázs fejesénél akadt tennivalója, negyedóra elteltével pedig hatalmasat védett az angyalföldiek kapusa, Csernik Kornél közeli lövését lábbal szögletre tolta. A Soroksár a mezőnyben és a tizenhatoson belül is agilisabban futballozott ellenfelénél, a mezőnyfölény pedig az első játékrész feléhez érve góllá érett, Derekas Zoltán lekészítését követően Csernik Kornél lőtt laposan a hosszú alsóba (1–0). A hátrányban kezdeményezőbbé vált a Vasas, amely tíz perccel később egyenlített is, Szatmári Lóránd átlövésénél Varga Ádám elcsúszott, így a labda becsorgott a bal aló sarokba (1–1). A félidő hajrára inkább a hazaiak elképzelései szerint alakult, újabb gól azonban már nem született, így döntetlennél vonulhattak pihenőre a felek. 

A fordulás után kialakuló állóháborút Gyömbér Gábor csodálatos ollózása törte meg, s bár ezt a próbálkozást még védeni tudta Rados, a kipattanót Valencsik Dávid a kapus hóna alatt a hálóba lőtte, ismét vezetést szerezve a Soroksárnak (2–1). Egy gyors ellentámadás végén lezárhatta volna a nyitott kérdéseket a házigazda, s bár Lovrencsics nagy helyzetben az égbe lőtt, sokáig úgy tűnt, a kihagyott ziccer nem bosszulja meg magát, ugyanis a listavezető nem tudott ritmust váltani. A játék a Soroksár elképzelései szerint csordogált, a vendégek nem találtak rést szervezetten védekező riválisuk védelmén, ráadásul Otigba Kenneth kiállítása miatt emberhátrányba is kerültek a hajrára. Ennek ellenére maradt még egy fordulat a jó iramú mérkőzésben, az utolsó utáni pillanatban ugyanis szöglet után Hidi M. Sándor egalizált, így egy pontot megmentett az angyalföldieknek (2–2).

 

PERCRŐL PERCRE

95. perc: Vége a mérkőzésnek, az utolsó pillanatban mentett pontot a Vasas a Soroksár otthonában. Köszönjük megtisztelő figyelmüket! 

94. perc: GÓL, OTT AZ EGYENLÍTÉS! Egy jobboldali szögletet követően Hidi M. Sándorról feledkeztek meg a soroksári védők, aki egy átvétel után a léc alá bombázott. 2–2!

Négy percet hosszabbít a játékvezető, ennyi ideje maradt a Vasasnak, hogy kicsikarja a döntetlent. 

88. perc: Otigba lökött nagyot ellenfelén, amiért megkapta második sárga lapját, így a kiállítás sorsára jutott. 

86. perc: Kettős csere a hazaiaknál, Korozmán helyén Magyari, Lovrencsics Balázs helyén Erdélyi folytatja. 

81. perc: Egy gyors hazai ellentámadás végén Szerető tört be a tizenhatoson belülre, ám hosszan tolta meg a labdát, így Rados lehalászta a lábáról.

75. perc: A jól futballozó Ramadan elfáradt, a helyére Csontos érkezett a hajrára.

Szervezetten futballozik a házigazda (Fotó: Árvai Károly)

A Vasas nem tudott ritmust váltani a második soroksári gól után, a házigazda pedig rendkívül szervezetten védekezik. 

69. perc: Az utolsó angyalföldi változtatás, Birtalan váltotta a gólszerző Szatmári Lórándot.

64. perc: Ramadan éles szögből belőtt szabadrúgását tolta ki a léc alól Rados. 

60. perc: Kettős csere a vendégeknél, Radó és Viczián le, Kovács Milán és Vernes be. 

58. perc: Akár kettővel is vezethetne a házigazda, ám Ramadan tanári átadását Lovrencsics Balázs nagy helyzetben az égbe lőtte. 

57. perc: Pászka lapos beadását követően Lovrencsics Balázs lőtt ballal Rados kezébe. 

55. perc: Vicziánnak mutatta fel a játékvezető a sárga lapot. 

54. perc: Cserével reagált a gólra Schindler Szabolcs, Hinora helyett Pátkai érkezett. 

53. perc: GÓL, ISMÉT ELŐNYBEN A HAZAIAK! Egy jobboldali szögletet követően Gyömbér ollózását bravúrral védte Rados, ám a kipattanót Valencsik a kapus hóna alatt a hálóba lőtte. 2–1!

49. perc: Viczián távoli átlövését blokkolták. 

46. perc: A szünetben cserélt a Soroksár, a húzódással bajlódó Gengeliczkit Szerető váltotta. 

46. perc: Pályán a csapatok, folytatódik a mérkőzés. 

Nagy küzdelmet és két gólt hozott az első félidő (Fotó: Árvai Károly)

45. perc: Véget ért a kimondottan eseménydús játékrész, 1–1-es döntetlennél vonulhatnak pihenőre a felek. 

Egy perc a hosszabbítás az első félidő végén. 

44. perc: Egy remek szóló végén Ramadan próbálkozott, ám lövése elkerülte a kaput.

43. perc: Pászka huszonöt méterről kapura tette a szabadrúgást, de a labda elzúgott a jobb alsó mellett. 

42. perc: Otigba elkésett belépőjéért villant a sárga lap. 

40. perc: Radó lecsúszott beadására jó ütemben jött ki a kapujából Varga Ádám. 

A gólváltás óta nem forognak veszélyben a kapuk, de a mérkőzés továbbra is jó iramban zajlik. 

34. perc: Kényszerűségből cserélt a Soroksár, a sérült Gárdos helyére Hudák Martin érkezett. 

33. perc: GÓL, EGYENLÍT A VASAS! Szatmári Lóránd a tizenhatos előteréből lőtt laposan, a labda becsorgott a bal alsó sarokba. 1–1!

26. perc: Radó tizenhét méteres lövése kapuscsemege.

Egészen pontosan 473 perc elteltével szerzett ismét gólt a másodosztályban Lipcsei Péter alakulata. 

Góllá érett a soroksári mezőnyfölény (Fotó: Árvai Károly)

23. perc: GÓL, VEZET A SOROKSÁR! Nem is érdemtelenül, Derekas lekészítését követően Csernik tizenöt méterről, laposan a hosszú alsóba lőtt. 1–0!

Többet birtokolja a labdát és veszélyesebben futballozik a házigazda, a Vasas egyelőre sok hibával játszik. 

22. perc: Pászka szögletét Lovrencsics Balázs fejelte kapura, de Rados védeni tudott. 

20. perc: Litauszki rántotta vissza a jobb szélen meginduló Derekast, amiért sárga lapos figyelmeztetésben részesült.

19. perc: Gárdos beadását követően Ramadan lőtt kapura egy lecsorgó labdát, Rados azonban magabiztosan hárított. 

17. perc: MI MARADT KI? Könnyedén megszerezhette volna a vezetést a Soroksár, miután Lovrencsics Balázs tanárian indította a leshatárról kilépő Cserniket, ám a támadó középpályás tíz méterről Radosba lőtte a ziccert. 

Ideális futballidőben rendezik a mérkőzést, s a pálya minőségére sem panaszkodhatnak a csapatok.

12. perc: Hinora tekert szabadrúgásból a jobb felső sarok mellé. 

8. perc: Radó hozta helyzetbe Balajtit, aki rosszul találta el a labdát, így Varga Ádám könnyedén védett.

5. perc: Gyömbér jobbról érkező szögletét Lovrencsics Balázs fejelte Rados kezébe. 

3. perc: Korozmán iramodott meg a bal szélen, majd élesen centerezett, de középen nem érkezett csapattárs. 

Fehér mezben és fekete nadrágban a házigazda Soroksár, piros-kékben az angyalföldiek. 

1. perc: Útjára indult a labda a Szamosi Mihály Sporttelepen. 

ELŐZMÉNYEK

„Annak ellenére, hogy a Soroksár mostanában kissé hektikusan szerepel, nehéz mérkőzésre számítok – nyilatkozta a találkozót megelőzően a Vasas vezetőedzője, Schindler Szabolcs a klubhonlapnak. – Ellenfelünk az NB II egyik legmarkánsabb csapata, keretükben rutinos labdarúgókkal és sok tehetséges fiatallal. Bátor támadófutballal rukkolnak elő évek óta, erre készülünk holnap is.” 

A jó formában lévő Vasas a feljutásra hajt (Fotó: archív)

Tizenhárom tavaszi fellépéséből mindössze egyetlen alkalommal hagyta el vesztesen a pályát a Vasas, amely ezúttal is esélyesként futballozhat a Szamosi Mihály Sporttelepen. A listavezető angyalföldiek számára minden pontnak nagy jelentősége van a feljutásért vívott harcban, a DVSC mellett ugyanis a Gyirmót is eséllyel pályázik az első két hely valamelyikére. Ősszel, hazai környezetben kétgólos győzelmet arattak a Soroksár felett Radó Andrásék, akik legutóbb január végén kaptak egynél több gólt valamely riválisuktól.

Rossz sorozatot szakítana meg a Soroksár (Fotó: archív)

A házigazda Soroksár teljesítménye alaposan visszaesett az utóbbi hetekben, a fővárosi sárga-feketék vereséget szenvedtek a Szolnoktól, a Szegedtől, valamint a Gyirmóttól is, így a tizedik helyről várhatják a Vasas elleni összecsapást. Lipcsei Péter alakulata március idusán ötöt gurított a Budaörsnek, ám azóta hadilábon áll a góllövéssel, legutóbbi öt mérkőzésén nem tudott betalálni a Soroksár. Ahhoz, hogy a házigazda meglepetést okozzon, elsősorban a helyzetkihasználásán kellene javítania.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy az ötös győzelmi sorozatban lévő, listavezető Vasas az előző öt fordulóban mindössze egy pontot gyűjtött Soroksár ellen.

2021.09.13 18:34:39

Labdarúgó NB II NYITRAY ANDRÁS

A KTE Tóth Dániel 75. percben szerzett találatával győzött.

2021.09.15 00:06:00

Labdarúgó NB II VÖRÖS SÁNDOR

A siófokiak gyorsan kétgólos előnybe kerültek, majd a szolnokiak egyenlítettek, ám a csereként pályára lépő Elek Bence a hajrában eldöntötte a három pont sorsát.

2021.09.15 00:15:33

Labdarúgó NB II GELEI JÓZSEF

Az átaludt első félidő után a Csákvár megfordította az állást, mégsem tudta otthon tartani a három pontot az ETO ellen.

2021.09.15 00:28:07

Labdarúgó NB II BERECZ CSABA

Kétszer is egyenlített a Nyíregyháza, de a hajrában a diósgyőriek kerekedtek felül.

2021.09.15 00:49:26

Labdarúgó NB II HORVÁTH GÁBOR

Izgalmas mérkőzésen szerezte meg a három pontot a bakonyi együttes a Békéscsaba ellen.