Gyorsan szerzett gólt az Ajka Pécsen – megnyerte vele a meccset

RUSZNÁK GYÖRGYRUSZNÁK GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2021.04.28. 16:50
null
Ilyen nagy volt a küzdelem a pályán (fotó: Löffler Péter)
A labdarúgó NB II 35. fordulójában a negyedik Pécsi MFC a közvetlenül mögötte tanyázó FC Ajkát látta vendégül, és bár a találkozó nagy részében fölényben játszott, a 2. percben kapott ajkai gólt nem tudta kiegyenlíteni, így a vendégek két pontra megközelítették a baranyaiakat a tabellán.

 

LABDARÚGÓ NB II
35. FORDULÓ
PÉCSI MFC–FC AJKA 0–1 (0–1)
Pécs,PMFC Stadion,zárt kapuk mögött. Vezette:Berényi Tamás (Kovács II. Gábor, Kiss Balázs)
PMFC:Helesfay – Preklet, Króner, Rácz L. (Németh M., a szünetben), Katona – Grabant (Óvári, 65.), Tölgyesi, Bartha (Bohata, 85.), Kónya D. – Geiger, Adamcsek (Tihanyi, 65.).Vezetőedző:Vas László
AJKA: Horváth D.Kovács N., Heffler T., Tar, Csemer –Soltész (Présinger, 79.), Kenderes, Szekér, Csizmadia Z. – Stoiacovici (Görgényi, 60.), Nagy K.Vezetőedző:Kis Károly
Gólszerző: Soltész (2.)
MESTERMÉRLEG
Vas László: – A csapatot nem érheti szemrehányás, a játékosok mindent megtettek, rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, de ezeket nem sikerült gólra váltani. Kicsit talán fáradtak voltunk, bizonyos játékhelyzetekben rossz döntéseket hoztunk, hiába dolgoztunk ki több helyzetet, ezt a játékot gólra játsszák.
Kis Károly: – Nagyon jó csapat otthonában nyertünk, a korai vezetés meghatározta a játék képét, ezután kontrajátékra rendezkedtünk be, ami fekszik nekünk. A két együttes bizonyította, hogy nem véletlenül áll előkelő helyen a tabellán.

ÖSSZEFOGLALÓ

Mire a Pécs feleszmélt a negyedik és az ötödik helyezett találkozóján, az Ajka már meg is szerezte a vezetést Soltész révén a második percben, és ettől kezdve az volt a kérdés, hogy mit kezd a Pécs a remekül szereplő Veszprém megyeiekkel. Az hamar kiderült, hogy nehezen ment a vendégek védelmének megbontása, mert az első félidőben a mezőnyfölény és az apróbb lehetőségek ellenére igazából nem kellett megizzadnia az ajkai kapusnak.

A második félidőben fokozta a nyomást a hazai csapat, többször is nagy kavarodás alakult ki az ajkai kapu előtt, de a védők, ahányszor csak lehetett, bevetődtek a labda útjába. A pécsiektől leginkább Geiger és Tihanyi veszélyeztetett, de csak ritkán találták el a kaput, és akkor sem veszélyesen.

Nagyon fogytak a percek hazai szempontból, csakhogy hiába jött be újabb és újabb támadó, a vendégek magabiztosan őrizték az előnyüket. A meccs legvégén még mindkét csapat előtt adódott egy-egy nagy lehetőség, de az Ajka elhozta a három pontot Pécsről. Így – bár maradt az ötödik helyen – két pontra megközelítette ellenfelét.0–1

 

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+4. perc: Vége a meccsnek, nyert az Ajka. 0–1

90+4. perc: Kapufa a végére! Pécsi támadás végződött kapufával hatalmas kavarodás után.

90+2. perc: Helesfay védett még egy óriási ajkai helyzetet szögletre, de így még nehezebb lesz a pécsi egyenlítés.

90. perc: Négy perc a hosszabbítás.

90. perc: Bohata végezhetett el szabadrúgást 30 méterre a kaputól, a beadása viszont senkinek sem lett jó.

87. perc: Jobb oldali pécsi szöglet után Tihanyi fejelt messze mellé.

85. perc: Pécsi csere, Bartha helyett Bohata a pályán.

83. perc: Tihanyi lövése semmilyen veszélyt nem jelentett az ajkai kapura.

80. perc: Tihanyi próbálkozott közelről, de nem tudott erőt vinni a lövésbe, így Horváth könnyen védett.

79. perc: Cserélt az Ajka, Soltész helyett Présinger a pályán.

78. perc: Úgy tűnt, gólt szerez az Ajka, de a jobb oldalról érkező beadás pillanatában lesről találtak be, így a bíró nem adta meg.

75. perc: Batizi-Pócsi, aki az imént állt be, azért reklamált, hogy eltalálták őt az ajkai tizenhatoson belül, de a bíró határozottan jelezte, hogy erről szó sincs.

69. perc: Újabb Geiger-lövés! Ezúttal egy nagy erejű próbálkozás szállt el nem sokkal a léc fölött.

68. perc: Geiger lőhetett elég rosszul egy nagy kavarodás után az ajkai tizenhatoson belül, viszont a labdája lepattant egy hazai vállról. A pécsiek tizenegyest reklamáltak – hiába.

65. perc: Kettőt cserélt a Pécs, Adamcsek helyett Tihanyi,Grabant helyett Óvári érkezett.

65. perc:Egy jobb oldali ajkai szögletet könnyedén húzott le Helesfay.

60. perc: Az Ajka végezhetett el szögletet a bal oldalról, és a kapura csavart labdát Helesfay kikapta a léc alól.

60. perc: Cserélt az Ajka, Stoiacovici helyett Görgényi a pályán.

57. perc: Megint Geiger került helyzetbe, ezúttal is elfeledkeztek róla, de mire lőtt, már ketten is eléugrottak, így a lövés a védőkről pattant le.

55. perc: Bartha vállalta el 19 méterről a lövést, a kellemetlen löket kijött Horváthról, éppen Geiger elé, aki 13-14 méterről jól felismerte a helyzetet és azonnal lőtt, de csak az oldalhálót találta el, pedig tátongott a jobb alsó...

52. perc: Az ajkai szabadrúgás-kombináció ötlete jó volt, a megvalósítása nem annyira.

51. perc: Preklet kapott sárgát, mert eltalálta Nagy Krisztián lábát.

50. perc: Adamcsek ívelt szabadrúgásból az ajkai tizenhatoson belülre. Nem volt az igazi a beadás, Króner nem érhette el.

46. perc: A szünetben cserélt a PMFC, Rácz helyett Németh a pályán.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

A pécsiek (piros-feketében) elé mindig több ajkai is odaugrott (fotó: Löffler Péter)
A pécsiek (piros-feketében) elé mindig több ajkai is odaugrott (fotó: Löffler Péter)

 

ELSŐ FÉLIDŐ

45+1. perc: Vége az első félidőnek, többet támad a PMFC, de az Ajka vezet. 0–1

41. perc: Szekér lábára csúszott rá Katona, de megúszta a sárgát.

35. perc: Adamcsek szabadrúgása előbb a sorfalon majd egy védő fején pattant meg. Ebben a lehetőségben azért gólveszély volt.

34. perc: Csizmadia kapott sárga lapot, a PMFC pedig egy szabadrúgást az alapvonal közeléből, a tizenhatos bal oldalánál.

33. perc: Geiger adott középre egy szép csel után jobbról, de a másik oldalról nem jött senki, így felszabadult az ajkai csapat.

27. perc: Tar szerzett labdát, megindult a pécsi kapu felé, utolérték, mire Tar elesett a tizenhatoson belül, de a bíró jelezte, hogy nem történt szabálytalanság.

25. perc: Beszorult az Ajka, de a pécsiek sehogy sem tudtak lövéshez jutni. Ráadásul Stoiacovici a földön is maradt egy időre, de aztán folytatni tudta a játékot.

23. perc: Geiger jutott lövéshez két védő között, 10 méterre, de erősen jobbra a kaputól, a rosszul eltalált labda lassan cammogott a kapu mellé.

20. perc: Csizmadia törhetett volna be a pécsi tizenhatoson belülre egy szép csel után, de az utolsó pillanatban szerelték.

14. perc: Az Ajka végezhetett el szabadrúgást a pécsi térfél közepéről, de hiába volt jó az elképzelés, a kapujából kimozduló Helesfay elcsípte az indítást.

11. perc: Szekér maradt a földön egy kemény, de szabályos hazai szerelés után. Eltartott egy ideig, amíg lábra állt a vendégek játékosa.

8. perc: Katona lapos átadását Adamcsek lőtte rá 12 méterről, Horváth azonban bravúrral mentett.

4. perc: Geiger egyéni akcióból került helyzetbe, jó lövése először kipattant a kapusról, Geiger viszont újra próbálkozhatott, ezúttal fejjel, de a védők mentettek.

2. perc: GÓÓÓÓL! VEZET AZ AJKA! A bal oldalon futott a vendégek akciója, Nagy éles lövése felperdült Helesfayról, és a visszahulló labdát a kapu torkából fejelte be Soltész Dominik.0–1

1. perc: Elkezdődött a találkozó, a PMFC piros-feketében, az Ajka tiszta fehérben játszik.

Köszöntjük kedves olvasóikat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy a legutóbb az éllovas Vasas otthonában három góllal alulmaradó, de továbbra is negyedik Pécsi MFC a remek tavaszi szereplésével az ötödik helyre feljött FC Ajka ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik