NB II: Köszönöm, hogy itt lehettem – Mátyus távozik Nyíregyházáról

Vágólapra másolva!
2016.10.22. 15:10
null
Mátyus János két év után távozott Nyíregyházáról (Fotó: NS-archív)
A Puskás Akadémiától otthon elszenvedett 2–0-s vereséggel biztossá vált, hogy az NB II-es Nyíregyháza nem tudja teljesíteni a tulajdonostól hét közben kapott hatpontos ultimátumot, ami két fordulóra szólt. Mátyus János, a nyíregyháziak vezetőedzője a találkozó után el is köszönt a csapattól.

 

„Két éve szinte napra pontosan ilyenkor érkeztem Nyíregyházára, és ebben az időszakban huszonhárom hónap a győzelmekről szólt, csak az utóbbi egy hónap a sikertelenségről – mondta Mátyus a találkozót közvetítő M4 Sportnak. – Méltatlan helyzetbe kerültem, illetve hoztak. Szeretném megköszönni Magyarország legjobb tulajdonosának, hogy itt lehettem. Sok sikert kívánok a folytatásra. Nem reális célt tűztek ki elém. Köszönöm a csapatnak, a szurkolóknak és a szakmai stábtagoknak is ezt a felejthetetlen időszakot. Úgy gondolok vissza rá, mint edzői karrierem legszebb időszakára. Annyit tanultam ebben a két évben az edzői szakmáról, mint más tizenöt év alatt. Volt benne kizárás, kiesés, feljutás, közben háromszor építettem újra a csapatot. Kívánom, hogy Révész Bálint álma a feljutással valósággá váljon, de ez már nélkülem valósul meg. Biztosan meglesz a feljutás, de nem most, ebben a szezonban.”

A Nyíregyháza kiváló szezonkezdet után tévesztett lépést és szürkült bele a középmezőnybe: 14 forduló alatt 21 pontot gyűjtött. A legutóbbi öt fordulóban nyeretlen maradt, négyszer kikapott, ebből háromszor hazai pályán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik