Magyarosított NB II-es mezőny, fiatalokkal, „elit” csapatokkal

Vágólapra másolva!
2013.08.15. 14:45
null
A Vasas teljesen átalakult a nyáron, kérdés, mit hoz a piros-kékeknek az új szezon (Fotó: NS-archív)
Pénteken megkezdődik a labdarúgó NB II 2013–2014-es szezonja. A legutóbbi idényben még két csoportban 16-16 csapat küzdött a végső helyezésekért, az előttünk álló évadban már egycsoportos lesz a másodosztály mezőnye – összesen 16 csapattal, köztük a Vasassal, a Siófokkal, a Gyirmóttal, a Békéscsabával, a Nyíregyházával és a ZTE-vel. A bajnokság végén az első két helyezett jut fel az NB I-be, míg az utolsó három helyezett kiesik a harmadosztályba. Szokásos év eleji beharangozónkban áttekintjük az esélyeket.

Az NB II Nyugati csoportjának egyik legbiztosabb résztvevője volt hosszú éveken át az FC Ajka, az egycsoportos másodosztályban azonban jóval nagyobb erőfeszítéseket kell tennie a csapatnak, ha továbbra is stabil tag akar maradni. A Vass Lászlóval az osztályozót épphogy elkerülő klub vezetősége nem hosszabbított szerződést a trénerrel – Vass Siófokon Horváth Károly segítője lett –, és ifj. Mihalecz Istvánt ültette a kispadra, aki éppen Siófokról szerződött az ajkaiakhoz. Az új tréner öccse ráadásul a csapat leggólerősebb játékosa, Mihalecz Péter. A játékoskeretet zömében fiatalokkal erősítették meg, a Haladástól érkező Hanzl Máté, Skriba Máté páros, az ETO II-től jövő Köles János, Varga Tamás duó mellé a tapasztaltabb Fodor Marcellt és Lattenstein Norbertet igazolták át, és ha sikerül összeszokniuk az újaknak a régiekkel, akkor nem lesz gond a bennmaradással.

NSO-tipp: 9-13. hely

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ FC AJKÁNÁL
Érkezők:Fodor Marcell (Újpest FC – kölcsönbe, tavasszal Siófokon szerepelt kölcsönben),Hanzl Máté, Skriba Máté (mindkettő Haladás – kölcsönbe), Köles János, Varga Tamás (mindkettő Győri ETO II), Lattenstein Norbert (Budaörs), Meiczinger Bence (Veszprém),Tulipán Ákos (Bajai LSE)
Távozik/távozhat: Czanik Károly (Tatabánya?), Horváth Attila (Siófok – kölcsönből vissza),Kovács Szabolcs (Balatonfüred), Kovács Zsolt (?), Nagy Bálint, Szalai Roland (Haladás – mindkettő kölcsönből vissza), Pavlitzky Balázs (Veszprém), Sallér Márk (Ausztria?), Subicz Gábor(FC Deutschkreutz –Ausztria), Szabó Levente (Mosonmagyaróvár),Szabó Péter (RKSK?)
Kiszemeltek:Privigyei Ádám (Kazincbarcika)

A fél másodosztály által körüludvarolt Tóth Dánielt a nyáron a Balmazújvárosnak sikerült megszereznie, igaz, csak kölcsönbe, hiszen a 19 éves, nagy tehetségnek tartott támadót a Paks szerződtette, majd adta is rögtön kölcsön a Balmaznak. Ennek ellenére Híres Gábor együttese a legutóbbi idénybeli bravúros szereplés után ezúttal jóval nehezebb szezonra számíthat, még akkor is, ha a keret magját sikerült együtt tartani, és Tóth mellett további szépreményű fiatalok (Oláh Gergő, Karacs Péter, Pintér Norbert) is a klubhoz szerződtek. Az viszont a csapat előnyére válhat, hogy a tavasszal kiderült, jól bírja a nyomást, így nem tartjuk valószínűnek, hogy a kiesés ellen kell küzdenie.

NSO-tipp: 9-13. hely

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A BALMAZÚJVÁROSNÁL
Érkezők:Karacs Péter(Bp. Honvéd-MFA),Nagy Róbert(Debreceni VSC), Müller Zsolt (UFC St. Peter – Ausztria), Oláh Gergő (Debreceni VSC), Patalenszki József (Debreceni EAC), Pintér Norbert (Paksi FC), Sárközi Szabolcs (SV Heiligenbrunn – Ausztria), Tóth Dániel (Paksi FC – kölcsönbe), Tóth Dániel (Létavértes)
Távozik/távozhat: Arnóczki Tamás (Hajdúböszörmény), Gulyás Máté (Vác?), Ludánszki István (Tatabánya), Rása Gergő (Vác?), Sándor István (Nyíregyháza Spartacus)
Kiszemeltek:

Talán a Békéscsaba 1912 Előre SE-t érintette a legérzékenyebben, hogy az NB II-es klubok a jövőben nem igazolhatnak tömegével külföldi labdarúgókat, hiszen ellenkező esetben elbukják az MLSZ-től érkező televíziós pénzt. A keretben nagy változások voltak a nyáron, a támadószekciót elhagyta a házi gólkirály Alekszandar Randjelovics, a villámgyors nigériai támadó, Samuel Obot, és a korábbi válogatott Majoros Árpád is, míg a védelem tengelyéből Sorin Botis és Lengyel Dániel ment el. A távozókat – a korábbi években érkező külföldiekkel szemben – most zömében fiatal magyar játékosokkal pótolták (egyetlen rutinos labdarúgóként Balog Zsolt csatlakozott a kerethez), és bár Albert István, Lucas Marcolini, Szűcs István, Balogh Milán, Nikola Pantovics, Tölgyesi Viktor kétségkívül ügyes és tehetséges futballista, nem érezzük azt, hogy ezzel az állománnyal feljutásra esélyes lenne az Előre. Pásztor József szakmai igazgató mindenesetre bizakodó, szerinte játékban és fizikailag is sokkal jobb lesz a csapat, mint az előző bajnokságban, és a feljutásért fog harcolni.

NSO-tipp: 5-8. hely

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A BÉKÉSCSABÁNÁL
Érkezők: Albert István, Lucas Marcolini (brazil), Szűcs István (mindhárom Debreceni VSC, kölcsönbe),Balázs József, Makra Zsolt (mindkettő Orosháza – kölcsönből vissza), Balog Zsolt (Egri FC), Balogh Milán,Nikola Pantovics(szerb) (mindkettő Bp. Honvéd-MFA),Kiprich Dániel, Póser Dániel (mindkettő Kazincbarcikai SC),Radványi Dávid (szlovákiai magyar, Veszprém), Soós János (Puskás Akadémia FC), Tölgyesi Viktor (Kecskeméti TE – kölcsönbe), Adrian Voiculet (román, UTA Arad – Románia)
Távozik/távozhat: Balázs József (Mezőkovácsháza), Bozsó Antal (?),Sorin Botis (román), Varga Norbert(mindkettő CS Arad), Adrian Hadar (román, FC Bihor Oradea), Kákonyi Dániel (Nyíregyháza?), Lengyel Dániel (Gyirmót FC Győr), Majoros Árpád (?), Máthé Gábor (börtönbe vonult), Llanos Mendez (kolumbiai, Deportivo Pereira – Kolumbia, kölcsönből vissza), Alekszandar Randjelovics(szerb, Sun Pegasus– Hongkong), Constantin Raducu (román, ?), Samuel Obot (nigériai, ?)
Kiszemeltek:

Évről évre a kiesés ellen küzdő csapatok között emlegetik a szakemberek a Ceglédi VSE-t. Nincs ez másként most, az egycsoportos NB II esetében sem, szerintünk azonban a Ványi Zsolt által vezetett szakmai munka ebben a szezonban is meghozza eredményét. A csapat megtartotta fő értékeit, az alapemberek közül mindössze a már veteránnak számító Nagy Lajos búcsúzott, és a tehetséges fiatalok (Oláh Máté, Pesti Dávid, Szala Ákos) mellett olyan rutinos játékosok érkeztek, akik azonnal bevethetők. A kapus, Kovács Attila mellett Lipusz Norbert a középpályás sort erősítheti, és mivel csatárposztonoda Koós Gábor érkezettsem áll rosszul a Cegléd, egy középmezőnybeli helyezésben méltán bizakodhatnak a szurkolók.


NSO-tipp:
9-13. hely

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A CEGLÉDI VSE-NÉL
Érkezők: Farkas István (KTE-Phoenix-Mecano, kölcsön után végleg), Fehér Balázs, Szala Ákos (mindkettő Kazincbarcika), Horváth Sándor (Törökszentmiklós),Kovács Attila (Paksi FC), Koós Gábor (Egri FC), Lipusz Norbert (Mezőkövesd), Oláh Máté (FTC II), Pesti Dávid (Kecskeméti TE II)
Távozik/távozhat: Balog Marcell (?), Balogh Tamás (Békéscsaba – kölcsönből vissza), Csurka Ádám (Nagykőrösi Kinizsi),Kiss Tamás (?),Ladiszlai Krisztián (MTK–kölcsönből vissza),Nagy Lajos (Biatorbágy, játékos-edző lett)
Kiszemeltek:

A biztos bennmaradás a célja az NB III-as bajnoki címet rekordpontszámmal megszerző, majd az osztályozón győztes Dunaújváros PASE-nak, de szerintünk Dobos Barna csapata ennél többre lesz képes. Nemcsak azért, mert az eleve ütőképes keretet (a Milinte Árpád, Salamon Miklós, Böőr Zoltán, Sitku Illés tengellyel) tovább erősítették – többek között Urbán Gáborral, Birtalan Botonddal, Burucz Barnávalés a brazil Thiagóval–, hanem azért is, mert a csapategység kiváló, az anyagi háttér pedig rendezett az újoncnál. A másfél éve elkezdett koncepció tehát tovább épülhet, így a szezon meglepetéscsapata címre is eséllyel pályáznak a Duna-partiak.

NSO-tipp: 5-8. hely

Csank János szerint kegyetlen, hogy hárman is kiesnek, Bognár szerint nem lett elég jó az átszervezés

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DUNAÚJVÁROS PASE-NÉL
Érkezők: Birtalan Botond (Kozármisleny), Burucz Barna (Csákvári TK), Orbán Soma (Bajai LSE), Papp Máté (Videoton – kölcsönbe), Thiago Ribeiro da Silva (brazil, Veszprém),Urbán Gábor (Szigetszentmiklósi TK)
Távozik/távozhat: Csiszár Zoltán (RKSK?), Kerek Norbert (SC Melk Ausztria)
Kiszemeltek:

Új edzővel és új koncepció alapján dolgozik a Gyirmót FC Győr, amelynél a nyáron Csank János (a mesteredző ismét Vácott vállalt munkát) helyét Sisa Tibor foglalta el a vezetőedzői poszton. Az eddigi, nagy bevásárlásra építő csapatépítés helyett most tudatosan olyan labdarúgókat igazoltak a gyirmótiak, akik a jövő emberei lehetnek, de már most is képesek jó teljesítményre a másodosztályban. Beliczky Gergő, Farkas Márk, Fejes János, Kelemen Patrik, Kovács Dániel, Lengyel Dániel és Papp Kristóf mellett a a Ciprusról hazatérő Graszl Károly is a klubhoz igazolt, és mivel a múlt idénybeli csapat magja is megmaradt, komolyan számolni kell az együttessel. Véleményünk szerint a tapasztalat és a rutin egyvelegével az évek óta vágyott siker elérhető, akár bajnokságot is nyerhet a Gyirmót!

NSO-tipp: 1-4. hely

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A GYIRMÓT FC GYŐRNÉL
Érkezők: Beliczky Gergő (Lombard Pápa – kölcsönbe), Farkas Márk (Szombathelyi Haladás), Fejes János (Bp. Honvéd-MFA – kölcsönbe), Graszl Károly (Ciprus–Nea Szalamisz),Kardos Norbert (Mezőkövesd – kölcsönből vissza), Kelemen Patrik (Létavértes), Kovács Dániel (Újpest FC), Lengyel Dániel (Békéscsaba Előre), Papp Kristóf (Berkenye)
Távozik/távozhat: Gévay Zsolt (Mezőkövesd), Horváth Rudolf (?), Molnár Gábor (?), Nagy II Gábor (Vasas), Nagy László (?), Regedei Csaba (?), Szabó Csaba (?), Varga László (Siófok)
Kiszemeltek:

Már most látható, hogy újoncként nagyon nehéz szezon előtt áll a Kisvárda, amely bár több NB II-es játékost szerződtetett (Kapacina Valért, Sipos Tamást, Üveges Szabolcsot, Dusan Pavlovot), közülük igazából csak utóbbi számít jelentős erősítésnek. A legutóbbi NB III-as házi gólkirály, Bagin Sándor visszavonult, és az is gondot jelent, hogy a kezdők és a cserejátékosok között jelentős minőségi különbség van, ezért a rutinos trénernek, Révész Attilának meg van kötve a keze. Hatalmas meglepetésnek számítana, ha a Várda megkapaszkodna a másodosztályban.

NSO-tipp: 14-16. hely

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A KISVÁRDÁNÁL
Érkezők: Kapacina Valér (Bp. Honvéd-MFA), Kóka Róbert, Lakatos László, Pálvölgyi Balázs (mindhárom Nyírbátor), Myke Bouard Ramos(brazil, Salgótarjáni BTC),Dusan Pavlov (szerb, Egri FC), Sipos Tamás (Nyíregyháza Spartacus),Üveges Szabolcs (Putnoki VSE)
Távozik/távozhat: Bagin Sándor (visszavonult), Iván Attila (Tuzsér)
Kiszemeltek:Barzó Gergő (Ibrány),Nagy Bálint (Haladás), Molnár Róbert (Ukrajna),Nacsa Péter(Győri ETO FC), Privigyei Ádám (Kazincbarcika), Varga Attila(Ibrány)

Az utóbbi két évben nagy meglepetésre a Nyugati csoport ezüstérmese lett a Kozármisleny FC, amelyet az élvonalbeli Péccsel meglévő gyümölcsöző szakmai kapcsolat is segített a jó eredmények elérésében, hiszen a pécsiek játékosokkal is segítették a mislenyieket. Igaz, a labdarúgók vándorlása oda-vissza működik, így ezen a nyáron a Misleny legjobbjai (Danijel Romics, Frőhlich Roland, Nagy József, Városi Viktor) a Pécshez kerültek. A távozókat újabb tehetséges fiatalokkal pótolták, Cziráki Attila és Pap Roland Paksról, Farkas Zoltán és Varga Bence Szegedről, Nagy Erik és Vattai Balázs az FTC-től, Nagy Mihály Krisztián a Honvéd-MFA-tól érkezett. A mislenyiek ebben a szezonban is a mezőny első felébe vágynak, de véleményünk szerint maximum a középmezőnybe érhetnek oda.

NSO-tipp: 9-13. hely

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A KOZÁRMISLENYNÉL
Érkezők: Bozsovics Milán (Pécsi MFC II), Cziráki Attila (Paksi FC), Farkas Zoltán, Varga Bence (mindkettő Szeged 2011 Grosics Akadémia), Nagy Erik (Ferencváros), Nagy Mihály Krisztián (Bp. Honvéd-MFA), Németh Martin (Szentlőrinc), Pap Roland (Paksi FC II), Tóth Adrián (Pécsvárad), Turi Tamás (Pécsi MFC), Vattai Balázs (Ferencváros II), Vituska István (Ausztria)
Távozik/távozhat: Berdó Valentin (BKV Előre), Birtalan Botond (Dunaújváros PASE), Marko Bjelanovic (horvát, ?), Boda József (Vasas – kölcsönből vissza), Erőss Csaba (FC Blau Weiss Linz – Ausztria), Fröhlich Roland (Pécsi MFC), Karacs Roland (BKV Előre),Nagy Dominik (Pécsi MSC – kölcsönből vissza, majd FTC), Nagy József (Pécsi MFC – kölcsönből vissza), Danijel Romics (szerb, Pécsi MFC), Schmidt Zsolt (Szekszárd), Városi Viktor (PMFC)
Kiszemeltek:Vadas Zalán (Soproni VSE)

Nem jelenthetjük ki egyértelműen a Nyíregyháza Spartacusról, hogy bajnokesélyes csapat, a klub szurkolói ankétján Lucsánszky Tamás is csak az élmezőnybe kerülést tűzte ki idénybeli célként. A keret alaposan kicserélődött a nyáron, és az elmúlt évektől eltérően most zömében fiatalokkal erősített a Szpari. A Debrecentől érkező Huszák Tamás és Szilágyi Péter, a győri Paku Roland, az egri Farkas Ádám, a békéscsabai Kákonyi Dániel, és a szakmai igazgató fia, ifj. Sándor István biztosan erősítést jelent. Eközben olyan régi „bútordaraboktól" vált meg a klubvezetőség, mint Bárányos Zsolt, Bodnár László, Milan Davidov és Farkas Attila; ez is azt mutatja, hogy már a jövőt építik Nyíregyházán. Az első öt hely valamelyikét biztosan eléri a Szpari, de kis szerencsével az sem zárható ki, hogy már ebben az évben összejön a feljutás.

NSO-tipp: 1-4. hely

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A NYÍREGYHÁZA SPARTACUSNÁL
Érkezők: Csordás Szabolcs (Csákvári TK), Farkas Ádám (Egri FC), Gengeliczki Gergely (Bp. Honvéd-MFA), Huszák Tamás, Szilágyi Péter (mindkettő Debreceni VSC), Kákonyi Dániel (Békéscsaba), Kovács Ádám (Kecskeméti TE – kölcsönből vissza), Paku Roland (Győri ETO FC II), Polényi Gábor (Vasas), Rubus Tamás, Szokol Zsolt (mindkettő Újpest FC), Sándor István (Balmazújváros), Törtei Tamás (FC Tatabánya)
Távozik/távozhat: Ambrusz Árpád (Nyírbátor), Bárányos Zsolt (Budaörs), Bodnár László (?), Csorba Szabolcs (Paksi FC), Milan Davidov (szerb, ?), Farkas Attila (?), Germán Tamás (?), Hrabina Alex (Budaörs – kölcsönbe),Kovács Ádám (ZTE?), Lukács Bence, Lipcsei Márk, Szilágyi Krisztián (mindhárom Nyírbátor – kölcsönbe),Milan Nikolics (szerb, ?), Nenad Djurovics (montenegrói, FK Sutjeska Niksic – Montenegró),Nikon El Maestro Jevtics (szerb, ?), Sipos Tamás (Kisvárda), Varga Krisztián (Cigánd SE)
Kiszemeltek:

Csak egy hajszálon múlt a nyáron, hogy nem maradt NB I-es csapat a Siófok – viszont ha már így alakult, akkor Horváth Károly „mindenes" vezetőedző úgy döntött, hogy szinte az egész csapatot kicseréli. Tizenhét labdarúgó távozott, tizenhét érkezett a holt szezonban, úgyhogy az összeszokottságot biztosan nem említhetjük a Siófok jelenlegi erényei között. Az érkezők többsége azonban olyan futballista, aki meghatározó játékos lehet, és ha nem húzódik el nagyon a csapattá érés folyamata, akkor a feljutásért is harcban lehetnek a Balaton-partiak. Bogáti Péter, Gárdos András, Nagy Dániel, Peszmeg Viktor, Szöllősi Tamás, Tajti Norbert, Vólent Roland és Vass Máté minőségi erősítésnek tűnik, mellettük a maradó Tímár Krisztián, Fehér Zsolt, Jusuf Dajic hármas lehet még kulcsember. A kiesést még nem feldolgozó Horváth Károly ki is jelentette, hogy a cél nem lehet más, mint a feljutás.

NSO-tipp: 1-4. hely

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A SIÓFOKNÁL
Érkezők: Bogáti Péter (DVTK),Futó Zsombor (Bp. Honvéd-MFA), Gárdos András (Ferencváros),Horváth Attila (Ajka – kölcsönből vissza),Kiss Máté (Paksi FC), Mosberger Mihály (Veszprém), Nagy Dániel (Videoton, tavasszal a Puskás Akadémiában játszott), Novák Alexisz (Honvéd), Papp Máté, Peszmeg Viktor, Vass Máté (mindhárom Ferencváros II), Papp Szilárd (Puskás Akadémia FC), Branden Stelmak (amerikai, Mosonmagyaróvár), Szöllősi Tamás (Bajai LSE),Tajti Norbert (DVTK),Vólent Roland (Bp. Honvéd-MFA – kölcsönbe), Varga László (Gyirmót FC Győr)
Távozik/távozhat: Deák István (Deportivo B – kölcsönből vissza), Fejes András (Videoton FC – kölcsönből vissza, onnan MTK Budapest), Fodor Marcell (Újpest FC – kölcsönből vissza, onnan FC Ajka – kölcsönbe), Gál András(SV Scheibbs– Ausztria), Heinrich Márk (Soproni VSE), Kecskés Tamás (Paksi FC), Kiss Máté, Windecker József (mindkettő Győri ETO FC – kölcsönből vissza), Kiss Zoltán(Pinzgau Saalfelden– Ausztria), Kurucz Péter (Ferencváros),Márkus Gábor (Wiener Viktoria – Ausztria),Máté János (Ferencváros – kölcsönből vissza, onnan Szolnok), Melczer Vilmos (Mezőkövesd), Nagy Tamás (Southern Stars – Ausztrália), Nyári Tibor (Paksi FC), Pál Szabolcs (Eintracht Trier– Németország?), Takács Zoltán (?)
Kiszemeltek:

Nem vár könnyű idény az elmúlt két szezonban kieső Soproni VSE-re (a csapat végül mindkétszer adminisztrációs úton maradhatott a másodosztályban), még úgy sem, hogy két rutinos játékos, Szabó Zsolt és Sifter Tamás mellett tehetséges fiatalok (Czár Richárd, Erdélyi László, Németh László, Nyilasi Bálint, Tóth Máté) csatlakoztak a kerethez. A nyáron a szakmai stábban is változások történtek, a lemondó Bücs Zsolt helyett Németh Zoltán lett a vezetőedző, aki fölé néhány héttel később Supka Attilát helyezték szakmai igazgatónak. Így Supka lett a szakmai munka első számú felelőse, és bár a felkészülési időszak eredményeiből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni (és itt most nem feltétlenül a Sampdoriától elszenvedett 6–1-es vereségre gondolunk), az látható, hogy a csapatnak még időre van szüksége ahhoz, hogy összeálljon. Ha azonban ez a folyamat nagyon elhúzódik, akkor ismét keserves szezon elé néznek a „Hűség városában".

NSO-tipp: 14-16. hely

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A SOPRONI VSE-NÉL
Érkezők: Czár Richárd(Bp. Honvéd – kölcsönbe), Erdélyi László (Budapest Honvéd) Halasi Péter (Vasas– kölcsönbe),Heinrich Márk(Siófok), Németh László (Győri ETO II– kölcsönbe), Nyilasi Bálint (FTC II),Sifter Tamás (Paksi FC), Szabó Zsolt (Veszprém),Horváth Péter, Maráczi József, Pados Patrik, Szabó Péter (mindannyian SC Sopron), Tóth Máté (BKV Előre)
Távozik/távozhat: Balla Ádám (?), Laczkovich Donát (?), Madarász Ádám (?), Mészáros Márk (Nyírbátor), Pintér Attila (?), Sásdi Bálint (?), Seper Ákos (?), Vadas Zalán (Kozármisleny?)
Kiszemeltek:

Négy külföldi mellett két magyar játékost igazolt a Szigetszentmiklósi TK, amelynek célja, hogy a középmezőny stabil tagja legyen, és tehetséges magyar fiataloknak adhasson játéklehetőséget. A többek között Bonifert Péterrel, Nagy Jánossal és Igor Jakovljevics testvérével, Szlobodan Jakovljeviccsel erősítő együttes viszont több érzékeny veszteséget is elkönyvelhet. Kozma Tamás, Deutsch Bence, Urbán Gábor és Szamosszegi Gábor távozása okozhat gondokat, de mivel a Zoran Kuntics vezette szakmai stáb magas színvonalú munkát végez, a kieséstől – jóslatunk szerint – nem kell tartaniuk a Pest megyeieknek.

NSO-tipp: 9-13. hely

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A SZIGETSZENTMIKLÓSI TK-NÁL
Érkezők: Bonifert Péter, Tim Heinemann (mindkettő DSV Leoben – Ausztria), Enis Soskic (horvát – Horvátország), Szlobodan Jakovljevics (szerb, FC Indjija – Szerbia), Kornis Attila (MTK Budapest – ismét kölcsönbe), Nagy János (Újpest – kölcsönbe), Eldar Pilavdzic (bosnyák, Zvijezda – Bosznia-Hercegovina),Zsivoczky Norbert (Ferencváros, ismét kölcsönbe)
Távozik/távozhat: Beszterczei Attila (MTK – kölcsönből vissza, onnan Tatabánya), Deutsch Bence (MTK – kölcsönből vissza, majd PMFC), Selmir Brkic (bosnyák, ?), Cziráki Attila (Paksi FC – kölcsönből vissza, majd Kozármisleny), Mamadou Doucouré (francia, ?), Kornis Attila (MTK Budapest – kölcsönből vissza), Kozma Tamás (Ciprus?), Sasa Macura (ausztrál-horvát, MTK Budapest – kölcsönből vissza), Szamosszegi Gábor (FC Tatabánya),Urbán Gábor (Dunaújváros PASE),Zsivóczky Norbert (Ferencváros – kölcsönből vissza)
Kiszemeltek:

A legnagyobb erősítésnek azt tekintheti a Szolnoki MÁV, hogy a tavasszal sikeresen szereplő játékoskeret együtt tartása mellett Kis Károly vezetőedző is folytatja a munkát a csapattal. Az eddigi paksi kölcsönjátékosok (Bohner Roland, Nagy István, Vári Barnabás) végleges átigazolása mellett egy korábbi NB II-es gólkirály, Máté János és a tehetséges, egri nevelésű középpályás, Zvara Dávid érkezett a gárdához, és csak a Ferencvároshoz visszatérő Busai Attila távozása számít érzékeny veszteségnek. Nagy meglepetés lenne, ha a Tisza-partiak nem a mezőny első felében végeznének, igaz, reálisan nézve dobogós álmokat nem szövögethetnek.

NSO-tipp: 5-8. hely

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A SZOLNOKI MÁV-NÁL
Érkezők:Bohner Roland, Nagy István, Vári Barnabás (mindannyian Paks – kölcsönbe), Grúz Tamás (Ferencváros – ismét kölcsönbe), Katona Bence (Salgótarján), Magos Mátyás (Újpest B) Máté János (Ferencváros, legutóbb Siófok), Papizsanszkij Artúr(PAFC), Zvara Dávid (Egri FC)
Távozik/távozhat: Bohner Roland, Nagy István, Vári Barnabás, Tamási Gábor (mindannyian Paksi FC – kölcsönből vissza), Busai Attila (Ferencváros – kölcsönből vissza),Gyagya Attila (Kecskeméti TE – kölcsönből vissza), Kocsis Dávid (RKSK), Urbán-Szabó Viktor (?)
Kiszemeltek:

Hat hátvéd (Djordje Djurics, Hegedűs Norbert, Oláh Gergő, Izing Martin, Böjte Attila, Törtei Tamás) mellett további meghatározó játékosok is elhagyták az FC Tatabányát a nyáron, így rendkívül nehéz szezon előtt állnak a kék-fehérek. A távozók pótlása létszámban sikerült, azonban minőségi játékosból több is elférne a keretben, ezért várhatóan a kiesés ellen kell küzdenie a Bányásznak. P. Nagy László vezetőedzőnek a tavaszi bravúros szezonzárás után ismét csodát kellene tennie ahhoz, hogy nyugodt idény elé nézzen a csapat.

NSO-tipp: 14-16. hely

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A TATABÁNYÁNÁL
Érkezők: Beszterczei Attila (MTK – kölcsönbe), Bozsik József, Farkasdi Bertalan, Szabó Richárd, Szűcs László (mind a négyen Sárisáp),Ludánszki István(Balmazújváros),Wágner Dávid, Szepesi Bence és Polyák Ferenc (mindhárom TASK U19), Páles Tamás (Berkenye),Radnai György(Szeged 2011 Grosics Akadémia),Szabó Bence(Egri FC), Szamosszegi Gábor (Szigetszentmiklósi TK)
Távozik/távozhat: Böjte Attila (visszavonult), Mladen Csovics (szerb, ?), Djordje Djurics (?), Frank Richárd (MTK Budapest – kölcsönből vissza), Gyulay Gergely (?), Hegedűs Norbert (?), Huszák Tamás (Debreceni VSC – kölcsönből vissza, onnan Nyíregyháza), Izing Martin (Videoton FC – kölcsönből vissza, onnan Vasas), Oláh Gergő (Debreceni VSC, kölcsönből vissza), Skriba Máté (Haladás – kölcsönből vissza, onnan FC Ajka, kölcsönbe), Szappanos Péter (?), Szekér Dávid (?),Törtei Tamás (Nyíregyháza Spartacus)
Kiszemeltek: Czanik Károly (Ajka)

Még mindig nem tértek napirendre a Vasasnál az elbukott feljutás miatt, a héten lezajlott szurkolói ankéton is ez és a német vezetőedző, Dirk Berger további szerepvállalása váltotta ki a legnagyobb vitát. Az ankétot egyébként azért hirdették meg, mert az Újpest elleni felkészülési mérkőzésen a drukkerek egy csoportja saját stílusában szidta a vezetőedzőt – ez is mutatja, hogy nem volt eseménytelen a nyár a Vasasnál. A klub vezetősége már a legutóbbi bajnokság zárása előtt elhatározta, hogy teljesen kicseréli a csapat keretét, és ez így is történt: nem kevesebb mint tizenöt játékos távozott, míg helyükre az akadémistákkal együtt húszan (köztük a német edző nevelt fia, Tom Schulz) érkeztek. Az átigazolásoknál fontos szempont volt az is, hogy elsősorban fiatal játékosokból álljon az új keret; Horváth Levente, Nagy II Gábor, Németh Gábor és Remili Mohamed személyében csak négy rutinos játékos érkezett. A Vasas-szurkolók a kieséstől félnek, a vezetőség a feljutást célozza meg, szerintünk a kettő között fog elhelyezkedni az átalakuló angyalföldi együttes.

NSO-tipp: 5-8. hely

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A VASASNÁL
Érkezők: Fabrício Lopes Alcantara (brazil, Brazília), Cleyton Coelho dos Santos „Boka” (brazil, Atlético Clube Goianiense, Brazília), Boda József (Kozármisleny – kölcsönből vissza), Engel Alex, Gál Mátyás (mindkettő DVSC-DEAC – kölcsönbe), Hermány Bence (Ferencváros II), Horia Crisan (román, Putnoki VSE), Horváth Levente (Lombard Pápa), Izing Martin (Videoton FC), Nagy II Gábor (Gyirmót FC Győr), Németh Gábor (Paksi FC), Remili Mohamed (Újpest), Tom Schulz (német, Hansa Rostock U23), Zamostny Balázs (Újpest FC – kölcsönbe), Ádám Martin, Cseke Benjámin, Jákó János,Marcsek Ákos, Szedlár Zoltán, Vida Máté (mindannyian Vasas-Kubala Akadémia)
Távozik/távozhat: Bobo (brazil,?), Deyvison (brazil, ?), Halasi Péter(Soproni VSE – kölcsönbe), Lucas (brazil, Portugália?), Nikolov Balázs (Dunaújváros?), Katona Máté (?), Kárpáti Vitéz(GD Ribeirao–Portugália), Igor Pisanjuk (?), Polényi Gábor(Nyíregyháza Spartacus),Popovics Bertold (RKSK?), Simek Péter (REAC), Szatmári Zoltán (?),Szilágyi Péter (Debreceni VSC – kölcsönből vissza, onnan Nyíregyháza Spartacus), Thiago (brazil, Hapoel Ramat HaSharon – Izrael), Venczel Balázs (Syrianska – Svédország, ?)
Kiszemeltek: Szélesi Zoltán (Újpest)

Nem sikerült a Nyugati csoport megnyerése az előző szezonban a Zalaegerszegi TE-nek, ennek ellenére nem forgatták fel a keretet a vezetők, és a tréner, Simon Antal is tovább dolgozhat. A mostani célkitűzés már a feljutás, igaz, nagy erősítések nem történtek eddig. A két legnevesebb érkező a rutinos Vayer Gábor és a fiatal szombathelyi Kulcsár Kornél, ők sokat segíthetnek a zalaiakon, az viszont már kérdés, hogy az Egerből érkező brazil csatár, Marcus Vinícius Batista dos Santos „Tanque" mire lesz képes, illetve hogy a felnőttcsapathoz felkerülő fiatalok mikor épülnek be. A klub ikonja, a jobbhátvéd, Kocsárdi Gergely visszavonult (más beosztásban tovább dolgozik a klubnál), és egy másik kulcsember, a szenegáli csatár, Mouhamadou Seye sem a ZTE-t erősíti az egycsoportos NB II-ben. Véleményünk szerint a keret nem olyan erős, hogy feljutást érő pozícióban végezzen, inkább dobogó közeli helyezés valószínűsíthető.

NSO-tipp: 1-4. hely

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A ZALAEGERSZEGI TE-NÉL
Érkezők: Czirjék Zoltán (Puskás Akadémia), Csordás Szabolcs (Csákvár – kölcsönből vissza, majd Nyíregyháza), Czirjék Zoltán (Puskás Akadémia FC), Kulcsár Kornél (Haladás – kölcsönbe), Marcus Vinícius Batista dos Santos „Tanque” (brazil, Egri FC),Jasarevic Mahir(Lombard Pápa – kölcsönből vissza),Kondákor Dániel, Fujsz Richárd, Tóth Benjámin (mindhárman az ificsapatból),PaoloMavolo (Nagykanizsa – kölcsönből vissza), Vayer Gábor (Paks), Vörös Ákos (Hévíz – kölcsönből vissza)
Távozik/távozhat: Babos Barnabás (?), Budovinszky Krisztián (?), Jasarevic Mahir (Andráshida – kölcsönbe), Kocsárdi Gergely (visszavonult), Pavol Penksa (szlovák, ?), Mouhamadou Seye (szenegáli, Lombard Pápa – kölcsönből vissza), Marián Sluka (szlovák, ?),Alekszandr Tiskevics (fehérorosz, Kruoja Pakruojis – Litvánia), Vörös Ákos (Körmend – kölcsönbe)
Kiszemeltek: Balla Ádám (Sopron, próbajáték), Buzás Viktor (REAC, próbajáték), Kovács Ádám (Nyíregyháza, próbajáték), Preklet Csaba (Egri FC)

NB II, AZ 1. FORDULÓ PROGRAMJA (augusztus 16–17.)
Augusztus 16., péntek
15.30: Dunaújváros PASE–Vasas (Tv: Duna)
Augusztus 17., szombat
16.30: Kozármisleny–ZTE
17.30: Ajka–Nyíregyháza
17.30: SZTK-Erima–Cegléd
17.30: Kisvárda–Soproni VSE
18.00: Siófok–Balmazújváros
19.00: Békéscsaba–Tatabánya
20.00: Szolnoki MÁV–Gyirmót FC-Győr

A SZEZON TELJES MENETRENDJÉT ITT OLVASHATJA!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik