nemzetisport.hu
2017.04.23 15:00 Frissítve: 2017.04.24 00:11

NB II: óvári bravúr Felcsúton; Rudolf-góllal győztes Dajka-premier

A labdarúgó NB II-ben a Puskás Akadémia FC meglepetésre 1–1-re végzett a Mosonmagyaróvárral hazai pályán. Győzelemmel mutatkozott be a Nyíregyháza kispadján Dajka László, a Szpari Rudolf Gergely góljával győzött Soroksáron. A Sopron 0–0-s döntetlent játszott a Váccal, így tovább tart az augusztus óta tartó hazai nyeretlenségi sorozata. A Balmazújváros ismét nyert hazai környezetben, a hajdúságiak a Szeged 2011-t győzték le 1–0-ra. A Kisvárda hármat vágott a ZTE-nek, míg a Békéscsaba egy góllal bizonyult jobbnak a Csákvárnál. A Budaörs a Dorog, míg a Kozármisleny a Cegléd ellen nyert, és megvan a Cigánd első tavaszi sikere is. 


 

A labdarúgó NB II 31. fordulójában a Mosonmagyaróvár ponttal távozott a listavezető Puskás Akadémia otthonából. A felcsútiak az első félidőben Spandler Csaba góljával szereztek a vezetést, a balhátvéd végigszlalomozott az ellenfél térfelén, majd okosan emelt Boros Tamás kapujába. A második félidőben egyenlített az Óvár, Laki Balázs passzolt remekül a bal szélen induló Bartos Juliánhoz, aki a hosszú sarokba lőtt. A meccs krónikájához hozzátartozik, hogy a játékvezető tévesen nem adott meg egy gólt a hazaiaknak, illetve a felcsútiak szabálytalanságot reklamáltak a Mosonmagyaróvár gólja előtt, sőt, egy tizenegyest is számon kértek a bírón. A hosszabbításban aztán a vendégek is megnyerhették volna a meccset, de Kószás Krisztián ziccerben az égbe lőtt.

A gólok helyett az eddig színes lapokat gyűjtögető Rudolf Gergely találatával a Nyíregyháza 1–0-ra győzött a Soroksár vendégeként, így remekül sikerült az új tréner, Dajka László premierje a Szpari kispadján. A soroksáriak viszont gödörben vannak, egymás után harmadszor kaptak ki és már csak az ötödik helyen állnak a bajnokságban.

A Kisvárda hármat vágott a ZTE-nek otthon úgy, hogy Révész Attila együttese csak a második félidőben kerekedett igazán ellenfele fölé. Az újabb sikernek köszönhetően a szabolcsiak már kilenc mérkőzés óta veretlenek és továbbra is feljutó helyen állnak.

A Békéscsaba Urbin Péter góljának köszönhetően bizonyult jobbnak a Csákvárnál egy olyan mérkőzésen, amelyen a Fejér megyeiek sokat tettek a pontszerzésért, kapufát is lőttek, de a hálóba ismét nem tudtak betalálni, a vereséggel pedig kieső helyre zuhantak vissza. A Csaba sorozatban hat sikernél tart már.

Egymás után harmadik hazai meccsét nyerte meg a Balmazújváros, a Szeged 2011 elleni győztes gólt Heffler Norbert szerezte. Nem fékez a Siófok sem, amely sorozatban negyedszer nyert, a Szolnok pedig először kapott ki otthon tavasszal. A Sopron 0–0-ra végzett otthon a Váccal, így tovább tart az augusztus óta tartó hazai nyeretlenségi sorozata.

Megvan a Cigánd első tavaszi sikere, a céltudatosabban játszó borsodiak a sereghajtó SZEOL otthonából távoztak három ponttal, így életben tartották bennmaradási reményeiket.

A Budaörs és a Kozármisleny is hátrányból fordítva aratott fontos győzelmet, a budaörsiek a Dorog, míg a mislenyiek a Cegléd ellen nyertek 2–1-re.

Rudolf Gergely győztes gólt szerzett a Soroksár ellen (Fotó: Koncz György)


LABDARÚGÓ NB II
31. FORDULÓ


SOROKSÁR SC–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 0–1
(0–0)
Haraszti u., 600
néző. Vezette: Solymosi Péter (Becséri Gergely, Szécsényi István)
SOROKSÁR: Jova – Lorentz, Gyepes, Gengeliczki, Valencsik – Csilus T., Sándor I. (Papp M., 73.) – Huszák (Nagy O., 80.), Haris, Pál A. (Bajzát, 66.) – Lovrencsics B. Vezetőedző: Lucsánszky Tamás
NYÍREGYHÁZA: Megyeri – Szokol, Rubus, Máté, Farkas M. – Kónya, Kártik (Úr, 93.) – Szécsi M., Tisza (Rezes, 69.), Rudolf (Dragóner, 85.) – Takács T. Vezetőedző: Dajka László
Gólszerző: Rudolf (0–1) a 65. percben
MESTERMÉRLEG
Lucsánszky Tamás
: – Az elmúlt hetek eredményei azt mutatják, gödörben vagyunk. Játékosaimnak fejben kell letenniük magukról a terhet. Ha az első félidő elején berúgjuk a ziccerünket, egész más meccs lett volna, de a futballban nincs ha. Ma az előre játékban voltunk gyengébbek.
Dajka László: – Két nap alatt csak azzal foglalkoztam, hogy megpróbáljam szervezettebbé tenni a csapatot. Az első félidőben uralta a játékot a Soroksár, de nem is akartunk kinyílni hátul. A szünet után veszélyesebbek lettek kontráink, s egyet sikerült eredményesen befejeznünk.

PUSKÁS AKADÉMIA–MOSONMAGYARÓVÁR 1–1 (1–0)
Felcsút, Pancho Aréna, 986
néző. Vezette: Nagy Róbert (Varga Zsolt, Márkus Tamás)
PUSKÁS AKADÉMIA: Hegedűs L. – Heffler T., Vanczák, Tóth B., Spandler – Gyömbér (Nagy Zs., 77.) –  Prosser, Sándor Gy. (Szatmári L., 65.), Márkvárt, Szakály P. – Lencse (Tischler, 62.). Vezetőedző: Pintér Attila
MOSONMAGYARÓVÁR: Boros – Kószó, Lázár P., Deák I., Galambos – Zsirai – Bartos, Czár, Schmatovich (Jasarevic, 92.), Darázs (Katona K., 93.) – Laki B. (Kószás, 78.). Vezetőedző: Király József
Gólszerző: Spandler (1–0) a 29., Bartos (1–1) a 64. percben
MESTERMÉRLEG
Pintér Attila
: – Gratulálok a Mosonmagyaróvárnak a pontszerzéshez, de… A játékosok mindent megtettek, hogy három pontot szerezzünk, de nem csak rajtuk múlt, hogy ez nem sikerült. Rúgtunk egy szabályos gólt, amit nem adtak meg, nem kaptunk meg egy tizenegyest, és a kapott gól előtt szabálytalankodtak Tischler Patrikkal szemben. Ezeket a játékhelyzeteket mindenki nézze vissza, és döntse el, igazunk van, vagy sem.
Király József: – Kiváló csapattal találkoztunk, gratulálok az eddigi szerepléséhez, kívánom, hogy jussanak fel az NB I-be. Nem érdemtelenül szereztünk egy pontot, sokat tettünk a döntetlenért. Tavasszal hullámzó volt a teljesítményünk, de a játékosok bizonyították, lehet rájuk számítani. 

KISVÁRDA MASTER GOOD–ZALAEGERSZEGI TE FC 3–0 (1–0)
Kisvárda, 1145 néző. Vezette: Szabó Zsolt (Szalai Dániel, Punyi Gyula)
KISVÁRDA: Ivancsics A. – Talabér, Fodor F., Papucsek, Vári B. – Horváth A., Lucas – Gosztonyi (Szabó P., 79.), Oláh G., Cseri T. (Délczeg, 89.) – Rajczi (Horváth Z., 83.). Szakmai igazgató: Révész Attila
ZALAEGERSZEG: Szappanos – Angyal Zs. (Szatmári I., 76.), Króner, Polényi G., Forgács, Oláh B. (Kovács G., 83.) – Nagy T., Végh G. (Kretz, 66.), Bedi – Paudits, Bobál G. Vezetőedző: Csató Sándor
Gólszerző: Rajczi (1–0) a 35., Fodor F. (2–0) a 67., Horváth A. (3–0) a 87. percben
MESTERMÉRLEG
Révész Attila
: – A Zalaegerszeg az elején feladta nekünk a leckét, de rendezni tudtuk a sorainkat, és amikor szélen az ellenfél mögé tudtunk kerülni, gólokat is szereztünk. A második félidőben okosan tartottuk a labdát, és érződött, hogy be tudjuk biztosítani a győzelmet, amelyet megérdemeltünk.
Csató Sándor: – Az elején zártan védekeztünk, kontrákra építettünk, volt is három nagy helyzetünk. Ekkor nem úgy nézett ki, hogy ekkora különbséggel kikapunk. Az első beadásból, amely üresen megtalálta Rajczi Pétert, gólt kaptunk, utána a második félidőben kicsit szétesett a játékunk. Az erősebb csapat nyert.

BALMAZÚJVÁROS–SZEGED 2011 1–0 (1–0)
Balmazújváros, 1000 néző. Vezette: Oláh Gábor (Kovács II Gábor, Vígh-Tarsonyi Gergő)
BALMAZÚJVÁROS: Szécsi – Bokros, Rus, Tamás L., Virág – Heffler N. (Belényesi, 77.), Sigér, Farkas B. (Hadházi, 89.), Bódis, Vajda – Kovács Á. (Fekete Á., 71.). Vezetőedző: Feczkó Tamás
SZEGED: Szántai – Jagodics M., Farkas M., Áchim, Mészáros M. – Zádori, Király P. (Pászka, 64.), Germán, Coroian (Farkas A., 32.), Zabari – Andorka (Balogh G., szünetben). Vezetőedző: Klausz László
Gólszerző: Heffler N. (1–0) a 30. percben
MESTERMÉRLEG
Feczkó Tamás:
– Már megint közönségszórakoztató meccset vívtunk, melyben a jól játszó Szeged is partner volt. Az első félidei játékunknak köszönhetően nagyobb előnyt is szerezhettünk volna, de így is nagyon örülök, hogy itthon tartottuk a három pontot.
Klausz László: – Kiélezett mérkőzésen az első játékrész a hazaiaké volt, ám a folytatásban benne lógott a levegőben az egyenlítő találatunk, viszont a döntő pillanatokban sajnos hibáztunk.

SZEOL SC–CIGÁND SE 0–1 (0–0)
Szeged, 100 néző. Vezette: Szilágyi Sándor (Garai Péter, Bornemissza Norbert)
SZEGED: Leingler – Ikonomu, Gál Sz., Fehér I. – Buzási, Vágó L., Búrány, Puskás Cs. (Nagy R., 55.), Ferkó (Beretka, 73.) – Papp Á. (Mihály D., 61.), Kéri. Vezetőedző: Zoran Kuntics
CIGÁND: Sánta T. – Molnár R., Raducu, Oltean, Szilágyi L. (Kasza, 90.) – Kuti (Popescu, 55.), Sándor T., Balogh A. (Csicsvári, 64.), Baksa – Katona Gy., Angyal N. Szakmai igazgató: Szénay Péter
Gólszerző: Katona Gy. (0–1) az 58. percben
MESTERMÉRLEG
Zoran Kuntics
: – A mérkőzés elején Kéri Tamásnak volt egy helyzete, de ezzel el is lőttük a puskaporunkat. A Cigánd jobban akarta a győzelmet, rászolgált a három pontra.
Szénay Péter: – Gyenge kezdésünk láttán átszerveztem a csapatot, és a folytatásban a mi akaratunk érvényesült. Gólunk után szervezetten védekeztünk és gyors kontratámadásokkal igyekeztünk növelni előnyünket – sikertelenül.

KOZÁRMISLENY–CEGLÉDI VSE 2–1 (0–1)
Kozármisleny, 400 néző. Vezette: Andó Szabó Sándor (Kepe Arnold, Aradi József)
KOZÁRMISLENY: Helesfay – Gubacsi, Causic, Racskó, Varga M. – Wittrédi (Kocsis A., 79.), Nagy E. – Kirchner (Lantos, 85.), Kemény, Beke (Városi, 52.) – Grumics. Vezetőedző: Szanyó Károly
CEGLÉD: Mursits – Takács T., Nánási, Albert I., Preklet – Lengyel B. (Szabó V., a szünetben), Fröhlich, Albert Á., Peres – Tihanyi (Kasztner, 72.), Nagy S. (Farkas A., a szünetben). Vezetőedző: Miskei Attila
Gólszerző: Takács T. (11-esből, 0–1) a 7., Grumics (1–1) a 69., Kirchner (2–1) a 76. percben
MESTERMÉRLEG
Szanyó Károly
: – Az elején tompán kezdtünk, a Cegléd jobb volt az első félidőben. A másodikban váltottunk, és nagy akaraterőnknek köszönhetően megnyertük a mérkőzést.
Miskei Attila: – Végig tompán, és rosszul futballoztunk, nem érdemeltünk győzelmet, és nem is lett meg. a következő mérkőzéseken sokkal többet és jobban kell teljesítenünk.

BUDAÖRS–DOROGI FC 2–1 (0–1)
Tatabánya, 250 néző. Vezette: Molnár Attila (Pápai Zoltán, Bertalan Dávid)
BUDAÖRS: Horváth G. – Wild, Kinyik, Tányéros Á., Papp M. – Csillag (Horváth R., a szünetben), Sajbán Miklós, Petró, Stieber A. – Deli (Árvai, 86.), Sajbán Máté (Csobánki, 76.). Vezetőedző: Bognár György
DOROG: Zima – Kővári, Berkó (Sitku, 67.), Csató, Bora, Medgyes – Tóth M., Lénárt (Szedlár, 59.), Mészáros Á., Bor – Simon A. (Vígh, 82.). Vezetőedző: Németh Szabolcs
Gólszerző: Simon A. (0–1) a 36., Deli (1–1) a 49., Horváth R. (2–1) az 54. percben
Kiállítva: Horváth R. (Bora György megrúgásáért) a 67. percben
MESTERMÉRLEG
Bognár György
: – Többféleképpen lehet legyőzni az ellenfelet, például ha jobban játszunk, vagy jobban brusztolunk. Mi ezúttal az utóbbit valósítottuk meg.
Németh Szabolcs: – Egy agyonnyert mérkőzésen sikerült kikapnunk. Ahelyett, hogy félidőben három nullra vezettünk volna, az ellenfél a semmiből nyerte meg a meccset. Bosszús vagyok a vereség miatt.

SWIETELSKY SOPRONI VSE–VÁC FC 0–0
Sopron, 250
néző. Vezette: Dolnegó Bálint (Máyer Gábor, Király Zsolt)
SOPRON: Heinrich – Tóth D., Sifter, Fehér Z., Németh M. – Nagy P., Harangozó, Erdélyi – Eszlátyi (Garda G., 64.), Batizi-Pócsi (Fazakas, 82.), Gyürki (Kapacina, 74.). Szakmai igazgató: Supka Attila
VÁC: Halasi – Hegedűs Cs., Dlusztus, Görgényi, Major – Niedermüller, Kákonyi (Rása, 84.), Tóth B., Nagy R. (Rusvay, 75.) – Zsolnai R. (Tóth G., 57.), Balajti. Vezetőedző: Nagy Tibor
MESTERMÉRLEG
Supka Attila: – Addig, amíg a százszázalékos, ordító ziccer helyzeteket nem használjuk ki, nem fogunk győzni.
Nagy Tibor: – Nem játszottunk jól, de küzdöttünk. Sajnos, valami elveszett az őszi Vácból. A Sopronnak két-három nagy helyzete volt, ősszel mi voltunk a jobbak, de kikaptunk, most a Sopron volt jobb, de ponttal távoztunk.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–AQVITAL FC CSÁKVÁR 1–0 (0–0)
Békéscsaba, 947 néző. Vezette: Barna Gábor (Iványi István, Kis Zoltán)
BÉKÉSCSABA: Ribánszki – Pilán (Szalai D., 28.), Kelemen D., Szélpál N., Juhász Gy. – Bagi, Viczián (Fehér Zs., 83.) – Birtalan B., Nagy I., Gyurján B. – Urbin (Gránicz, 75.). Vezetőedző: Boér Gábor
CSÁKVÁR: Kovács D. – Pintér B., Szalai T., Dulló, Kékesi – Mészáros D. (Lőrincz, 87.), Fényes – Sejben (Molnár T., a szünetben), Bakos, Molnár Cs. (Oldal, 72.) – Hodgyai. Vezetőedző: Vincze István
Gólszerző: Urbin (1–0) az 58. percben
MESTERMÉRLEG
Boér Gábor
: – A feszült hangulatú mérkőzésen fontos három pontot szereztünk. Menet közben a felállásunkon változtatnom kellett, hogy stabilizáljam a csapatot. A Csákvár is motivált volt, érthető, hiszen az életéért küzd.
Vincze István: – Jól küzdött a csapatom. Szerettünk volna meglepetést szerezni, nem is álltunk messze tőle, hiszen helyzeteink voltak és egy kapufát is rúgtunk.

SZOLNOKI MÁV FC–BFC SIÓFOK 0–1 (0–1)
Szolnok, Tiszaligeti Stadion, 700 néző. Vezette: Nazsa Tamás (Horváth Róbert, Berényi Ákos)
SZOLNOK: Gazsi – Hajba, Horgosi, Papp Sz., Magyar B. (Czirmaz, a szünetben) – Kenderes (Kovács O., 80.) Berdó (Pantovics, a szünetben) – Pintér N., Dedics, Tóth L. –  Rokszin. Vezetőedző: Balogh Pál
SIÓFOK: Tajti – Tamaskó, Gál M., Czingráber, Farkas N. – Berde, Lázár Zs. – Nagy D., (Kozma R.,  93.) Petneházi, Gréczi G. (Kovács D., 71.) – Elek B. (Berki P. 87.). Vezetőedző: Disztl László
Gólszerző: Petneházi (0–1) a 21. percben                
MESTERMÉRLEG
Balogh Pál
: – Jól kezdtünk, de az elején ziccert hibáztunk, ezt követően visszaesett a játékunk. Bár második játékrészben voltak helyzeteink, elhibáztuk azokat, a vendégek pedig elvitték a három pontot.   
Disztl László: – Jól és gólveszélyesen játszottunk, különösen az első félidőben. A másodikban mozgósította erőit a Szolnok, de taktikus játékkal teljesen megérdemelten nyertünk.

AZ ÁLLÁS
1. Puskás Akadémia FC31189457–33+24 63
2. Kisvárda31177746–24+22 58
3. Békéscsaba Előre31175946–28+18 56
4. Balmazújváros31175937–29+8 56
5. Soroksár SC31159751–29+22 54
6. Vác FC31139938–33+5 48
7. Szeged 2011311211836–19+17 47
8. Szolnoki MÁV FC311371140–38+2 46
9. Dorogi FC311281133–29+4 44
10. Mosonmagyaróvári TE311271240–34+6 43
11. BFC Siófok311261335–38–3 42
12. ZTE FC3110111046–44+2 41
13. Nyíregyháza Spartacus FC311161433–37–4 39
14. Soproni VSE31814929–32–3 38
15. Budaörs311061533–47–14 36
16. Ceglédi VSE31961637–46–9 33
17. Kozármisleny FC31961626–43–17 33
18. FC Csákvár316131233–47–14 31
19. Cigánd SE31691618–50–32 24
20. SZEOL SC31442316–50–34 16
   Cigánd SE: 3 pont levonva       

2022.11.27 00:09:25

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Második győzelmét aratta Klausz László irányításával az újonc, egyre nehezebb helyzetben a lila-fehérek.

2022.11.26 23:51:55

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Az Ajka kapufát lőtt és büntetőt is hibázott, a Dorog azonban így is rászolgált volna az egy pontra.

2022.11.27 00:00:37

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Úgy tűnt, akkor egyenlített a Szentlőrinc a megyei rivális Pécs ellen, amikor már nem lehet rá válaszolni, de a PMFC tudott.

2022.11.27 00:52:25

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Már a félidőben 5–2 volt az állás, a hazaiaktól Derekas és Molnár Rajmund is duplázott.

2022.11.27 00:58:03

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Sorozatban negyedszer győztek a miskolciak, és már kilenc forduló óta veretlenek.