Priskin duplázott, az ETO négyet lőtt a Budaörsnek

Patai GergelyPatai Gergely
Vágólapra másolva!
2021.08.18. 17:20
null
Négy gólt szerezve nyert az ETO Budaörsön (Fotó: Dömötör Csaba)
A labdarúgó NB II 4. fordulójában a veretlen ETO FC Győr Óvári Zsolt góljával szerzett vezetést Budaörsön. A második játékrész elején szűk negyedóra alatt eldöntötte a három pont sorsát a Rába-parti alakulat, Toma György találatát Priskin Tamás duplája követte, így Sajbán Miklós bombagólja már csak a szépítéshez volt elegendő. 

 

LABDARÚGÓ NB II
4. FORDULÓ

BUDAÖRSI SC–ETO FC GYŐR 1–4 (0–1)
Budaörs,
Árok utca, 450néző.Vezette:Szilágyi Sándor (Márkus Tamás, Punyi Gyula)
BUDAÖRS:Tóth G. – Tóth K., Kékesi, Zsidai, Kapronczai – Vankó (Gula, 73.), Sajbán Miklós –Lengyel B. (Petneházi, a szünetben), Molnár Cs., Halácsi (Winkler, a szünetben) – Balázs Zs.(Jász, 73.). Vezetőedző:Márkus Tibor
ETO:Ruisz – Kovács K., Csonka B., Fodor, Vincze Á. – Kulcsár K. (Kiss M., 61.), Toma (Bagi, 61.) – Óvári (Bacsa, 80.), Berki (Vitális, 71.), Kanalos (Tuboly, 71.) – Priskin. Vezetőedző: Klausz László
Gólszerző:Sajbán Miklós (70.), ill. Óvári (25.), Toma (46.), Priskin (54., 58.)
MESTERMÉRLEG
Márkus Tibor: – Jól kezdtük a mérkőzést, voltak kisebb lehetőségeink, de ebben sajnos ki is fulladt a mai teljesítményünk. A folytatásban körülményesen és lassan játszottunk, a második félidő elején pedig ellenfelünk könyörtelenül megbüntette a megingásainkat. Későn ébredtünk, így Sajbán Miklós bombagólja már csak a szépítéshez volt elegendő.
Klausz László: – Nagyon örülünk a mai sikernek, végig uraltuk a mérkőzést és megérdemelten gyűjtöttük be mind a három pontot. Az elmúlt hetekben akadozott a helyzetkihasználásunk, hiába vezettünk szép támadásokat, a kapu előterében pontatlanok voltunk. Ezúttal szerencsére átszakadt a gát, külön örülök Priskin Tamás duplájának, személyében kitűnő mentalitású játékossal dolgozhatok együtt.

ÖSSZEFOGLALÓ

A labdarúgó NB II 4. fordulójában a veretlen ETO FC Győr a Budaörs otthonában folytatta volna jó sorozatát, míg Márkus Tibor együttese egy vereség és egy döntetlen után tért volna vissza a győzelem ösvényére.

A Szolnok elleni stadionavatóhoz hasonlóan ezúttal is jobban kezdett a házigazda, főként a jobb oldal volt aktív, de a középre érkező indításokat és íveléseket lefülelték a hórihorgas győri védők. Az ETO láthatóan kivárásra játszott, de néhány húzásból könnyen helyzetbe tudott kerülni: Tóth Gábornak előbb Berki István, majd Priskin Tamás próbálkozásánál kellett védenie. A folytatásban inkább a középpályán zajlott a játék, a győriek fokozatosan átvették az irányítást. Az enyhe mezőnyfölény huszonöt perc elteltével góllá érett, egy tetszetős támadás végén Kanalos lövése Óvári Zsolt elé pattant, aki közvetlen közelről megszerezte a vezetést a Rába-partiaknak (0–1). A Budaörs a félidő hátralévő részében sem tudott ritmust váltani, az ETO szervezett védekezéssel őrizte egygólos előnyét.

A fordulás után magasabb sebességi fokozatba kapcsolt Klausz László együttese, amely szűk egy perc leforgása alatt megduplázta előnyét, Toma György távoli lövése egy budaörsi védőn megpattanva vágódott a bal felső sarokba (0–2). Nem sokkal később Kulcsár Kornél próbálkozásánál kellett bravúrt bemutatnia Tóth Gábornak, majd Priskin Tamás percei következtek: a támadó előbb egy szöglet után, majd Kovács Krisztián remek indítását követően gurított a jobb alsóba (0–4).

Az utolsó félórában már egyenlő erők küzdelme zajlott a pályán, s bár a vendégek előtt is szép számmal adódtak helyzetek, végülSajbán Miklós bombagólja zárta le az események sorát. Az ETO FC Győr végig fölényben játszva magabiztos győzelmet aratott a Budaörs otthonában, így négy mérkőzés után továbbra is veretlen a labdarúgó NB II-ben (1–4).

Kemény összecsapásokból nem volt hiány a mérkőzésen (Fotó: Dömötör Csaba)
Kemény összecsapásokból nem volt hiány a mérkőzésen (Fotó: Dömötör Csaba)

 

PERCRŐL PERCRE

90+4. perc: Véget ért a mérkőzés, az ETO FC Győr magabiztos győzelemmel szerezte meg a pontokat a Budaörs otthonában. Köszönjük megtisztelő figyelmüket!

90+1. perc: Egy budaörsi szabadrúgást Gulafejelt a hálóba, de hiába örültek a hazaiak, a partjelző beintette a lest.

Három percet hosszabbít Szilágyi Sándor játékvezető.

84. perc:Villant a sárga lap, a csereként pályára lépő Bacsánakmutatta fel a játékvezető.

80. perc: Utoljára cserélt az ETO, Óvári helyén Bacsafolytatja.

76. perc: Winklerfűzte át Fodort, majd lövésre vállalkozott, Ruisz azonban a helyén volt.

73. perc:Változtat a házigazda is, Balázs Zsolt helyén Jászfolytatja, míg Vankó helyére Gula érkezett.

71. perc: Gólra cserékkel reagál Klausz László, Kanalos és Berki le, Tuboly és Vitális be.

70. perc: BOMBAGÓLLAL SZÉPÍT A BUDAÖRS! Sajbán Miklóst nem támadták meg, így 22 méterről lövésre vállalkozott, a labda védhetetlenül csapódott a bal felső sarokba.1–4!

66. perc: Újabb győri lehetőség maradt ki, ezúttal Berkilépett ki a leshatárról, de Tóth Gábor jól zárta a szöget.

64. perc: Nem sok hiányzott a klasszikus mesterhármashoz, Óvári centerezéséről centikkel maradt le a hosszún érkező Priskin.

61. perc:Kihasználta első cserelehetőségét a Győr is, Kulcsár Kornél és a bombagólt szerző Toma György helyén Kiss Máté, illetve Bagifolytatja.

Berki István (fehérben) három győri találatban is fontos szerepet játszott (Fotó: Dömötör Csaba)
Berki István (fehérben) három győri találatban is fontos szerepet játszott (Fotó: Dömötör Csaba)


Két gólt legutóbb januárban, a Pécsnek lőtt Priskin, akkor tíz percre volt szüksége a duplázáshoz.

58. perc: GÓL, PRISKIN-DUPLA! Mint kés a vajon: Kovács Krisztián ismét ragyogó tengelypasszt adott, az üresen hagyott Priskin Tamás pedig átvétel után, 12 méterről a jobb alsóba lőtt.0–4!

A győriek támadója legutóbb május 2-án, a Gyirmót elleni rangadón volt eredményes az NB II-ben.

54. perc: GÓL, HÁROMMAL VEZET AZ ETO! Kulcsár Kornél szögletét a rövid kapufánál Fodor csúsztatta tovább, a hosszún érkező Priskin Tamás pedig közvetlen közelről a jobb alsóba gurított.0–3!

52. perc: Kovács Krisztián indította a jobb szélen elfutó Óvárit, aki két védő között középre passzolt, de az érkező Priskin lövését védte Tóth Gábor.

49. perc:Az öltözőben ragadtak a budaörsiek, ezúttal Kulcsár Kornéllőhetett szabadon, de Tóth Gábor bravúrral kitolta a léc alá tartó labdát.

46. perc: GÓL, OTT A MÁSODIK! Toma Györgyöt nem vették komolyan, így 25 méterről lövésre vállalkozott, az életerős próbálkozás egy hazai védőn irányt változtatva a bal felső sarokba vágódott.0–2!

46. perc: A szünetben Lengyel és Halácsi helyére Petneházi és Winkler érkezett.

46. perc: Folytatódik a mérkőzés!

Az első félidőben nem jegyezhettünk fel kaput eltaláló budaörsi próbálkozást, míg a túloldalon három lövésből egy gól született.

Szikrázó ütközetek jellemezték az első félidőt (Fotó: Dömötör Csaba)
Szikrázó ütközetek jellemezték az első félidőt (Fotó: Dömötör Csaba)

45. perc: Hosszabbítás nélkül ért véget az első játékrész, a szünetben egygólos győri előnyt olvashatunk le az eredményjelzőről.

43. perc:A vendégek kontrákra rendezkedtek be, ezúttal Berki indította Óvárit,aki azonban rosszul vette át a labdát, így a védők tisztázni tudtak.

Éledezik a Budaörs, de Ruisznak nem kellett még védenie.

38. perc: Vankó beadását Halácsi fejjel készítette le, de Kovács Krisztián újfent nagyot mentett az érkező budaörsiek elől.

35. perc: Kovács Krisztiánegyelőre a mezőny legjobbja, ezúttal Tóth Keve beadását fejelte ki szögletre.

31. perc: Berki éles beadása elsuhant a kapu előtt, középen nem érkezett csapattárs.

27. perc: Toma akadályozta a budaörsi szabadrúgás elvégzését, amiért sárga lapos figyelmeztetésben részesült.

25. perc: GÓL, VEZETNEK A GYŐRIEK! Pompás akció volt ez is, Kovács Krisztián ugratta ki Priskint, aki okosan visszagurított Kanalosnak, utóbbi lapos lövését pedig az érkező Óvári Zsolt közelről a bal alsóba passzolta.0–1!

23. perc:Egy gyors ellentámadás végén Berkikerült helyzetbe, Tóth Gábort kicselezve középre passzolt, ám a kapus megszerezte a labdát az érkező Priskin elől.

Szemmel láthatóan örülnek a budaörsi szimpatizánsok az új otthonnak, a Szolnok elleni avatóhoz hasonlóan ezúttal is szép számmal, közel félezren látogattak ki az Árok utcai Stadionba.

21. perc: Vankó szabadrúgását Kanalos csúsztatta szögletre.

Ezúttal is jobban kezdett a zöld mezes Budaörs, de a helyzetek elmaradtak (Fotó: Dömötör Csaba)
Ezúttal is jobban kezdett a zöld mezes Budaörs, de a helyzetek elmaradtak (Fotó: Dömötör Csaba)

18. perc: Vankóa tizenhatos sarkáról tekert kapura, Fodor blokkolta a lövést.

Az elmúlt percek enyhe győri fölénnyel és mezőnyjátékkal teltek.

11. perc: Priskintört be a büntetőterületen belülre, majd éles szögből lövésre vállalkozott, Tóth Gábor szögletre tolta a jobb alsóba tartó próbálkozást.

8. perc:Óvári tálalt Berkielé, aki a tizenhatos vonalából lőtt, Tóth Gábor könnyedén védett.

4. perc: Balázs Zsolt ugratta ki Halácsit, aki jól centerezett, ám a visszazáró védők tisztáztak.

2. perc: Egy nagy bedobást követően Molnár Csabavállalkozott lövésre az ötös sarkáról, de Csonka blokkolni tudott.

Zöld mezben és fekete nadrágban a házigazda budaörsiek, tiszta fehérben az ETO.

1. perc: Útjára indult a labda a Budaörsi Városi Stadionban!

Jól kezdte a bajnokságot az ETO FC Győr, amely első három idei fellépése alkalmával nem talált legyőzőre, jóllehet a Tiszakécske legyőzését két döntetlen követte. A védekezésre nem lehet panasz a Rába partján, ám a befejezések hatékonyságán még van mit javítani, egyik mérkőzésén sem tudott ugyanis egynél több gólt szerezni a győri csapat.

A BudaörsKecskeméten tudott nyerni a nyitányon, első hazai mérkőzésén azonban kétgólos előnyről szenvedett vereséget a Szolnok ellen. Márkus Tibor tanítványai legutóbb Pécsett vendégszerepeltek, ahol Balázs Zsolt révén meg is szerezték a vezetést, ám a házigazda egyenlíteni tudott, így döntetlennel zárult a találkozó.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy az első hazai meccsét a Szolnok ellen 3–2-re elbukó Budaörs a három forduló után még veretlen ETO ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik