VAJDA GYÖRGY 2021.09.14 08:30

NB II: a megyei bajnokságból igazolták, már szerzett két gólt

Monori Norbert az előző idényben még Zsámbékon futballozott, most viszont a Haladást erősíti, amelynél fokozatosan halad a beépítése.

Monori Norbert a Dorog ellen is betalált a kapuba (Fotó: Komárom-Esztergom megyei 24 óra/Hagymási Bence)

 

Az alacsonyabb osztályokból is magasra lehet jutni, az apró falvak játékosainak is van esélyük arra, hogy a profik között futballozzanak Magyarországon. Monori Norbert példája is ezt bizonyítja.

A 22 éves csatár nyáron a megyei első osztályban szereplő Zsámbékról került Szombathelyre a Haladáshoz, ám két évvel korábban még a Pest megyei bajnokság negyedik vonalában játszó Budajenői KSE labdarúgója volt, s hét meccsen 25 találatig jutott. Három osztállyal följebb, Zsámbékon sem jött zavarba, az alapszakaszban 43 góllal, míg a felsőházi rájátszás öt meccsén további öttel repítette a csapatot a tabella második helyére.

Itt figyelt fel a csatárra Németh Szabolcs, a Haladás vezetőedzője, aki akkor még Dorogon dolgozott. Többször megnézte edzésen és játék közben is, s ahogy a Haladáshoz került, Szombathelyre csábította kiszemeltjét. Fokozatosan halad a csatár beépítése, eddig csupán csereként futballozott, ám öt meccsen kétszer így is betalált az ellenfelek kapujába. Gyors, robbanékony futballistáról van szó, aki jól helyezkedik a kapu előtt.

„Bár sokat kell még fejlődnöm, igaz, hogy kis csapatból is ki lehet tűnni   – mondta megkeresésünkre a Haladás labdarúgója. – Budajenőn kezdtem futballozni, onnan kerültem a Videotonhoz, s noha megvoltak a helyzeteim, túlzottan izgultam, s emiatt elmaradtak a gólok. Későn érő típus vagyok, ezért jót tett a Budajenőn, majd Zsámbékon töltött időszak, sokat tanultam Bodó László edzőtől, de hálával tartozom valamennyi szakembernek, aki eddigi pályafutásom alatt foglalkozott velem, s persze Kajos Zoltán menedzsernek is. Remekül érzem magam a Haladásnál, befogadtak a társak, ám az »akklimatizálódás« nem megy egyik napról a másikra. Németh Szabolcs vezetőedző különös figyelmet szentel nekem, egyelőre a fáradt védők ellen hasznosíthatom a gyorsaságomat, azonban remélem, eljön az idő, amikor utolérem a társaimat. Nagy ugrás a megye négyből az NB II-be lépni, de a példám bizonyítja, munkával és bátorsággal sikerülhet.”

2021.09.13 18:34:39

Labdarúgó NB II NYITRAY ANDRÁS

A KTE Tóth Dániel 75. percben szerzett találatával győzött.

2021.09.15 00:06:00

Labdarúgó NB II VÖRÖS SÁNDOR

A siófokiak gyorsan kétgólos előnybe kerültek, majd a szolnokiak egyenlítettek, ám a csereként pályára lépő Elek Bence a hajrában eldöntötte a három pont sorsát.

2021.09.15 00:15:33

Labdarúgó NB II GELEI JÓZSEF

Az átaludt első félidő után a Csákvár megfordította az állást, mégsem tudta otthon tartani a három pontot az ETO ellen.

2021.09.15 00:28:07

Labdarúgó NB II BERECZ CSABA

Kétszer is egyenlített a Nyíregyháza, de a hajrában a diósgyőriek kerekedtek felül.

2021.09.15 00:49:26

Labdarúgó NB II HORVÁTH GÁBOR

Izgalmas mérkőzésen szerezte meg a három pontot a bakonyi együttes a Békéscsaba ellen.