NB II: a Dorog elnöke nem vesz tovább részt a felnőttcsapat működtetésében

Vágólapra másolva!
2023.05.24. 10:36
null
A klubelnök nem vesz tovább részt a dorogi felnőttcsapat működtetésében (Fotó: Dömötör Csaba)
Mayer László, a labdarúgó NB II-ből sereghajtóként kiesett Dorogi FC elnöke bejelentette, a jövőben nem tud részt venni az együttes működtetésében. Június 30-ig az összes labdarúgó szerződése lejár és Marián Sluka vezetőedző is távozik, így kérdéses a klub jövője.

 

„A Dorogi Futball Kft. 2023. 05. 22-én megtartott megbeszélésén tájékoztattam a csapat vezetőit és játékosait, hogy a továbbiakban nem tudok részt venni a felnőttcsapat működtetésében. Nem látom biztosítottnak Dorogon az NB-s bajnokságban történő versenyeztetés azon feltételeit, melyek elengedhetetlenek a színvonalas és eredményes szerepléshez” – olvasható a klub honlapján megjelent közleményben.

Az elnök hozzátette, döntése az utánpótlás-egyesületben játszó gyerekek versenyeztetését nem befolyásolja.

A kemma.hu megyei portál az ügy kapcsán megkereste az elnököt, aki a következőket mondta:

„Nem anyagi megfontolások vezettek a döntésemhez, az infrastrukturális feltételeket nem látom biztosítottnak az NB III-as indulásra. A felnőttcsapatot működtető kft. vezetését átadom, amelyről már értesítettem Dr. Tittmann János polgármestert, valamint Khéner Lászlót, a Magyar Labdarúgó Szövetség Komárom-Esztergom Vármegyei igazgatóját is. A Dorogi FC elnöki tisztjét továbbra is betöltöm, így a felnőttcsapattal kapcsolatos döntésem az egyesület utánpótlásának további működését (ahogyan az a klub által kiadott közleményben is olvasható – a szerk.) nem befolyásolja."

Ami a játékoskeretet illeti, június 30-ig az összes labdarúgó szerződése lejár és Marián Sluka vezetőedző is távozik.

„A szerződésem június 30-ig él, azonban közös megegyezéssel arról döntöttünk, hogy nem folytatom tovább a munkát a Dorogon
– mondta a távozó tréner. – Azóta találkoztam a csapattal, elbúcsúztam a játékosoktól és a vezetőségtől is, megköszöntem az itteni lehetőséget. Sajnálom, hogy nem tudtuk elérni a kitűzött célt, a bennmaradást, és nem tudtunk örömet okozni a szurkolóinknak. Megpróbáltunk mindent, de ez kevésnek bizonyult. A szezon nagy részében nem teljesítettünk rosszul, játékban az ellenfeleink többségével felvettük a versenyt, de a góllövés mindvégig problémát okozott. A téli szünetben szerettünk volna egy gólerős csatárt igazolni, de ez nem egyszerű ilyenkor. Bíztam benne, hogy az utolsó fordulóig lesz esélyünk a bennmaradás kiharcolására, ami ebben a véleményem szerint erős bajnokságban bravúr lett volna, de addig nem jutottunk el. Jól éreztem magam Dorogon, jó közösségben dolgozhattam, nagy kihívásnak tekintettem ezt a munkát, most viszont fel kell dolgoznom, hogy a Szentlőrinc után nem tudtam egy újabb csapatot benntartani a másodosztályban."

A helyzet tehát nem egyszerű Dorogon: távozik a tulajdonos, július 1-jétől pedig nincsenek játékosok és vezetőedző sem. Bár a kft. megkapta az NB II-es licencet a 2023–2024-es bajnokságra (amely természetesen az NB III-ra is érvényes), jelen állás szerint az is kérdéses, hogy ilyen körülmények között a Dorog a következő idényben a harmadosztályban el tud indulni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik