NB II: a Soroksár 96., a PAFC 90. percben kapott gól miatt bukott két pontot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.09. 16:25
null
Nem bírt egymással a Puskás Akadémia és a Csákvár (Fotó: Török Attila)
Vasárnap rendezték meg a labdarúgó NB II 28. fordulóját. A Soroksár a ZTE otthonában a 96. percben kapott góllal bukott két pontot és hasonlóan járt a Puskás Akadémia is, a felcsútiak a 90. percben beszedett találat miatt maradtak le a győzelemről. A Nyíregyháza ismét vereséget szenvedett, a csapat otthon 2–1-re kapott ki a Ceglédtől. A Kisvárda a Cigánd otthonában nyert, a Siófok legyőzte a Balmazújvárost, míg a Vác és a Szolnok hatgólos döntetlent játszott egymással. A forduló záró mérkőzésén a Békéscsaba hazai pályán 5–1-re kiütötte a Kozármislenyt.

 

A labdarúgó NB II 28. fordulójában kifejezetten élvezetes, fordulatos meccset játszott a ZTE a Soroksárral. A zalaiak Babati Benjamin óriási góljával szereztek vezetést, majd a Soroksár a 60. percben, Gyepes Gábor kiállítása miatt még nehezebb helyzetbe került, de nem sokáig futballozott emberhátrányban, mivel Króner Martin révén kilenc perccel később a ZTE is tíz főre fogyatkozott. Az utolsó negyedóra kezdetén Lovrencsics Balázs fejjel egyenlített, majd a csereként beálló Papp Máté találatával fordítottak a vendégek. A 95. percben aztán érkezett a csattanó, Bobál Gergely lerántása miatt Vad II István játékvezető könnyű síppal tizenegyest ítélt a ZTE javára, a büntetőt Babati higgadtan értékesítette, így a Zalaegerszeg pontot rabolt a Soroksártól.

Nem tudott meglépni a döntetlenező Soroksártól a Puskás Akadémia, amely csak 1–1-es döntetlent játszott Csákváron. A felcsútiak Szatmári Lóránd 16 méteres, pontos lövésével az első félidő közepén vezetéshez jutottak és ezt követően újabb lehetőségeik voltak arra, hogy növeljék előnyüket. Ezt azonban nem tették meg, ez pedig megbosszulta magát, a nagyot küzdő Csákvár a 90. percben egyenlített: Molnár Tibor lövésébe középen a cserejátékos Gottfried Dániel szúrt bele, a labda pedig a jobb alsó sarokban kötött ki.

A Nyíregyháza ismét vereséget szenvedett, a csapat otthon 2–1-re kapott ki a Ceglédtől. A vendégek Szabó Viktor kapuba kotort labdájával szereztek vezetést, amelyet követően a hazaiak kétszer is eltalálták a kapufát, de csak a szünet után tudtak egyenlíteni Dragóner Filip kapáslövésével. A hajrában mégis jött a hidegzuhany a Szpari számára, Takács Péter lőtt közelről a hálóba, így a Nyíregyháza megint pont nélkül maradt. A mérkőzés utánVéber György vezetőedző kifakadt együttese gyenge teljesítménye láttán.

A Siófok hazai pályán meglepetésre 2–1-re legyőzte a Balmazújvárost. A mérkőzés elején Tajti Norbert kivédte Farkas II Balázs tizenegyesét, a Balmaz pedig az első játékrészben más gólszerzési lehetőségét sem tudta kihasználni. A szünet után két csere révén felgyorsult a Siófok játéka, a Balaton-partiak Nagy Dániel szépségdíjas távoli lövésével megérdemelt vezetéshez jutottak, majd a hajrában Elek Bence növelte előnyüket. A legvégén a Balmaz Kapacina Kevin révén még azért szépíteni tudott.

Hatgólos mérkőzésen játszott döntetlent a Vác a Szolnokkal, Nagy Tibor együttese azonban magának köszönheti, hogy csak egy pontot szerzett, mivel a szünetben már két góllal vezetett, de aztán elkényelmesedett és engedte egyenlíteni a Szolnokoz. A második szolnoki találat egyébként erősen vitatott volt, mivel Rokszin Ádám lebirkózta Görgényi Dávidot, majd Dlusztus Andrást is, majd a lepattanó labdát elpöckölte a kilépő kapus, Szentpéteri Viktor mellett.

A Békéscsaba kitömte otthon a Kozármislenyt, a liláknál Tóth Dániel és Birtalan Botond is duplázni tudott, pedig a baranyaiak Wittrédi Dávid tizenegyese révén az egyenlítésre még képesek voltak. A csabai henger azonban ezután beindult, Boér Gábor együttese meg sem állt öt gólig. A mislenyiek a vereséggel kieső helyre csúsztak vissza.

Gosztonyi András és Rajczi Péter góljával a Kisvárda viszonylag könnyű, de mindenképp megérdemelt győzelmet aratott a nehéz helyzetben lévő Cigánd ellen. Először nyert tavasszal a Sopron, amely a lassacskán reménytelen szituációba kerülő SZEOL otthonában győzött, így – a szerdai kupakiesés után – kissé megnyugodhatnak a kedélyek a hűség városában.

Továbbra is jó formában van a Dorog, amely Bor Dávid góljával a Szeged 2011-t is legyűrte; Klausz László együttese hiába játszott nagy fölényben a második félidőben, nem tudott gólt szerezni. A Budaörs igazságos döntetlent játszott Mosonmagyaróváron, Csillag Dárius találatát a szünet előtt Kószás Krisztián egyenlítette ki.

NB II
28. FORDULÓ

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–HR-RENT KOZÁRMISLENY 5–1 (3–1)
Békéscsaba, 853 néző. Vezette: Nazsa Tamás (Garai Péter, Bornemissza Norbert)
BÉKÉSCSABA: Ribánszki – Pilán (Szalai D., 73.), Kelemen, Szélpál N., Juhász Gy. – Bagi, Viczián, Birtalan – Beszterczei (Gránicz, 57.), Tóth D. (Urbin, 66.), Gyurján. Vezetőedző: Boér Gábor
KOZÁRMISLENY: Horváth D. (Helesfay, a szünetben) – Gubacsi, Racskó, Lantos (Pajor, a szünetben), Kocsis A. – Wittrédi, Nagy E. – Városi, Kirchner (Kemény, 76.), Beke – Grumics. Megbízott edző: Sándor Tamás
Gólszerző: Tóth D. (1–0) a 7., Wittrédi (11-esből, 1–1) a 22., Birtalan (2–1) a 28., Birtalan (3–1) 36., Szélpál N. (4–1) az 50., Tóth D. (5–1) az 53. percben
MESTERMÉRLEG
Boér Gábor
: – Minden elképzelést megvalósított a csapat, annak meg különösen örülök, hogy a támadóink lába végre elsült. Már az első negyedórában láttam, hogy nem lesz gondunk, hiszen sok helyzetet alakítottuk ki, és végig uraltuk a mérkőzést.
Szanyó Károly: – Az első három gólban alaposan benne volt a kapusunk, ami demoralizálta a csapatot. A Békéscsaba jobban akarta a győzelmet, mi pedig ezzel nehéz helyzetbe kerültünk, de magunknak kell majd kimászni belőle.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–PUSKÁS AKADÉMIA 1–1 (0–1)
Csákvár, Tesztyánszky Ödön Sportközpont, 500 néző. Vezette: Gyarmati II Tibor (Kepe Arnold, Csatári Tibor)
CSÁKVÁR: Kovács D. – Pintér B., Fényes, Dulló, Baranyai Á. – Bakos Sz., Kékesi – Oldal (Molnár T., 74.), Mészáros D., Sejben (Molnár Cs., 69.) – Hodgyai (Gottfried, 83.) Vezetőedző: Vincze István
PUSKÁS AKADÉMIA: Hegedüs L. – Heffler T., Vanczák, Tóth B., Spandler – Zsidai – Sándor Gy., Márkvárt (Nagy Zs., 87.) – Prosser (Szakály P., 91.), Tischler (Lencse, 77.), Szatmári L. Vezetőedző: Pintér Attila
Gólszerző: Szatmári L. (0–1) a 24., Gottfried (1–1) a 90. percben
MESTERMÉRLEG
Vincze István
: – Csapatom fantasztikusan küzdött, nagy eredménynek tartom, hogy az utolsó percben egyenlítettünk a leendő bajnok ellen. Az egy pontok általában nem sokat érnek, de ez a döntetlen most óriási siker számunkra.
Pintér Attila: – Harcos bajnoki volt, a nehéz pálya nem kedvezett a játékunknak, de az első félidőben így is el kellett volna döntenünk a mérkőzést.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–CEGLÉDI VSE 1–2 (0–1)
Nyíregyháza, 800 néző. Vezette: Ducsai József (Varga Gábor, Márkus Péter)
NYÍREGYHÁZA: Hermány – Szokol, Úr, Rubus, Farkas M. – Kónya (Rezes, 64.), Holdampf (Tisza T., 31.) – Szinanovics (Kártik, 65.), Rudolf G., Szécsi M. – Dragóner F. Vezetőedző: Véber György
CEGLÉD: Mursits – Nagy S., Nánási, Albert I., Preklet – Takács P. – Tóth L. (Tihanyi, 65.), Lengyel B. (Asztalos, 56.), Albert Á., Peres – Szabó V. (Karacs, 86.). Vezetőedző: Miskei Attila
Gólszerző: Szabó V. (0–1) a 16., Dragóner F. (1–1) a 48., Takács P. (1–2) a 80. percben
MESTERMÉRLEG
Véber György
: – Az ellenfél megmutatta, hogy alázattal sokra lehet menni. Nagyon nagy baj van! Nem tudom, mit gondolnak a játékosok, akik a heti munkájukkal olyan szinten becsapnak, hogy mindig csak hiszek, de feleslegesen. Jelen pillanatban bukott és rossz edzőnek számítok, de az egóm nem hagyja, hogy így legyen.
Miskei Attila: – Egyetlen esélyünk volt, hogy megpróbálunk csapatként helytállni, és ez sikerült. A fordulópontokból is jobban jöttünk ki, és az életünkért küzdve megnyertük a mérkőzést.

SIÓFOK–BALMAZÚJVÁROS 2–1 (0–0)
Siófok, 300 néző. Vezette: Gaál Ákos (Kóbor Péter, Huszár Balázs)
SIÓFOK: Tajti – Tamaskó, Gál M., Mogyorósi, Czingráber – Berde (Berki P., 81.), Lázár Zs. – Nagy D., Czvitkovics (Petneházi, a szünetben), Kozma R. (Kovács D, a szünetben) – Elek B. Vezetőedző: Disztl László
BALMAZÚJVÁROS: Szécsi G. – Vachtler, Bakos B., Rus, Németh Á. – Belényesi M., Sigér – Kovács Á., Farkas II B. (Heffler N., 66.), Kamarás (Kapacina K., 71.) – Vólent (Fekete Á., 63.) Vezetőedző: Feczkó Tamás
Gólszerző: Nagy D. (1–0) az 59., Elek B. (2–0) a 84., Kapacina K. (2–1) a 90. percben
MESTERMÉRLEG
Disztl László
: – Nagyszerűen küzdöttünk, bár az első félidőben az ellenfél megmutatta, miért is tagja az élmezőnynek. Szerencsénk volt, nem kaptunk gólt a tizenegyesből, a második játékrészben viszont fölényben játszottunk, helyzetek sorát alakítottuk ki, és megérdemeltük a három pontot.
Feczkó Tamás: – Csak magunkat okolhatjuk az eredményért. A Siófok kapusa kivédte Farkas II Balázs tizenegyesét, majd büntetlenül legalább tizenöt percet elcsalt a mérkőzésből.

VÁC FC–SZOLNOKI MÁV 3–3 (3–1)
Dunaújváros, 100 néző. Vezette: Kovács Gergely (Pápai Zoltán, Máyer Gábor)
VÁC: Szentpéteri – Hegedűs Cs., Dlusztus, Görgényi, Gulyás M. – Tóth G., Tóth Barnabás – Niedermüller (Nagy S., 86.), Nagy R. (Kákonyi, 65.), Major M. – Balajti. Vezetőedző: Nagy Tibor
SZOLNOK: Molnár-Farkas – Hajba, Balogh M., Horgosi, Dedics (Magyar B., 64.) – Kenderes, Berdó (Kovács O., 71.) – Tóth L., Pintér N. (Tóth Balázs, 92.), Csirmaz – Rokszin. Vezetőedző: Balogh Pál
Gólszerző: Kenderes (0–1) az 5., Balajti (11-esből, 1–1) a 33., Tóth Barnabás (2–1) a 41., Balajti (3–1) a 45., Rokszin (3–2) a 73., Tóth L. (3–3) a 84. percben
MESTERMÉRLEG
Nagy Tibor
: – Többször megnyert mérkőzést adtunk döntetlenre, de ehhez más is hozzájárult. Aki megnézi az ellenfél második gólját, láthatja, volt ott magas láb, illetve ellökték a védőinket, mégis mehetett tovább a játék. Így is lehet mérkőzést vezetni, csak fel kell készülnünk.
Balogh Pál: – Rengeteg olyan esemény volt, amit pályafutásom alatt nagyon ritkán éltem meg. A második félidő adhat bizakodást a folytatásra, mert vesztes állásból egyenlítettünk, ez csapatunk erősségét mutatja. Szomorú lennék, ha pont nélkül maradunk.

CIGÁND SE–KISVÁRDA MASTER GOOD 0–2 (0–1)
Cigánd, 1100 néző. Vezette: Farkas Tibor (Hofbauer Roland, Bertalan Dávid)
CIGÁND: Sánta T. – Kasza, Raducu (Barcsay, 65.), Csicsvári, Szilágyi L. – Oltean, Baksa (Katona Gy., 57.) – Balogh A. (Sándor T., 57.), Nicorec, Angyal N. – Popescu. Szakmai igazgató: Szénay Péter
KISVÁRDA: Ivancsics A. – Talabér, Fodor F., Vermes, Vári – Lucas, Horváth A. – Gosztonyi (Minczér, 71.), Oláh G., Cseri (Bacsa, 67.) – Rajczi (Horváth Z., 75.). Szakmai igazgató: Révész Attila
Gólszerző: Gosztonyi (0–1) a 38., Rajczi (0–2) az 59. percben
MESTERMÉRLEG
Szénay Péter
: – Mérkőzés előtt elmondtam a játékosoknak, milyen gyakori hibákra figyeljenek, mégis ilyenekből kaptuk a gólokat. Megint nem ütköztünk eleget, és nem voltunk harcosak. Ellenfelünk sokkal harcosabban futballozott.
Révész Attila: – Elég sok helyzetet alakítottunk ki, de elismerem, ellenfelünknek is megvoltak a lehetőségei. A második félidőben sokkal stabilabban futballoztunk, s a második gólunk után ellenfelünk lélekben feladta a mérkőzést.

DOROGI FC–SZEGED 2011-GA 1–0 (1–0)
Dorog, Buzánszky Jenő Stadion, 750 néző. Vezette: Zierkelbach Péter (Iványi István, Kis Zoltán)
DOROG: Zima – Berkó, Csató, Bora – Kővári, Mészáros Á., Lénárt, Bor – Medgyes (Szedlár, 83.), Simon A. (Vígh Á., 87.), Tóth M. (Grabant B., 67.) Vezetőedző: Németh Szabolcs
SZEGED: Szántai – Achim Á., Jagodics B., Farkas M., Mészáros M. – Coroian (Pászka, 76.), Horváth A. (Andorka, a szünetben), Király P., Zádori – Germán (Balogh G., 66.) Vezetőedző: Klausz László
Gólszerző: Bor (1–0) a 42. percben
MESTERMÉRLEG
Németh Szabolcs
: – Nagy taktikai csata volt, két nagyon jól felkészített csapat küzdelmes mérkőzésén az ellenfél egyetlen védelmi megingását kihasználva sikerült megszereznünk a három pontot.
Klausz László: – A második félidőben óriási fölényben játszottunk, de egyetlen védelmi hibánk három pontunkba került.

SZEOL SC–SOPRONI VSE 1–2 (1–1)
Szeged, Vasutas Stadion, 400 néző. Vezette: Takács Tamás (Buzás Balázs, Medovarszki János)
SZEGED: Leindler – Ikonomu, Vágó L., Fehér I. – Buzási, Búrány, Mendebaba (Nagy R., 66.), Ferkó Á. (Rácz L., 85.), Grünvald (Tomisics , 82.) – Kéri, Péter A. Vezetőedző: Zoran Kuntics
SOPRON: Heinrich – Tóth D., Sifter, Póti, Fehér Z. – Batizi-Pócsi B., Nagy P. (Csordás Sz., 85.), Szellák (Garda, 75.), Németh M. – Erdélyi, Gyürki (Kapacina V., 75.). Szakmai igazgató: Supka Attila
Gólszerző: Németh M. (0–1) a 35., Grünvald (1–1) a 44., Garda (1–2) a 78. percben
MESTERMÉRLEG
Zoran Kuntics
: – Az első kapura lövésből előnyhöz jutott a Sopron, majd az egyenlítésünk után az volt a kérdés, melyik csapat hibázik előbb. Kevés a rutinunk ehhez az osztályhoz, és ezúttal is buta gólt kapva szenvedtünk vereséget.
Supka Attila: – Remélem, ez a fontos győzelem végre önbizalmat ad csapatomnak. Vártam már ezt a sikert.

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR–BUDAÖRSI SC 1–1 (1–1)
Mosonmagyaróvár, 500 néző. Vezette: Bognár Gergő (Széchenyi István, Aradi József)
MOSONMAGYARÓVÁR: Boros T. – Bohner (Kószás), Koszó, Lázár P., Galambos – Zsirai – Bartos, Czár, Schmatovich, Darázs (Németh M., 63.) – Laki (Jasarevic, 71.) Vezetőedző: Király József
BUDAÖRS: Vajda D. – Wild, Kinyik, Tányéros Á., Papp M. – Sajbán Miklós – Csillag (Gyurácz, 84.), Csobánki (Stieber A., a szünetben) – Sajbán Máté – Bata (Marques-Airosa, 67.), Deli. Szakmai igazgató: Bognár György
Gólszerző: Csillag (0–1) a 10., Kószás (1–1) a 45. percben
Kiállítva: Tányéros Á. (gólhelyzetben buktatta Jasarevicet) a 81. percben
MESTERMÉRLEG
Király József: – Az első félidőben a Budaörs akarata érvényesült, éppen ezért jókor szereztük az egyenlítő gólt. A második félidőben csapatom játéka feljavult, helyzeteink is voltak, de az eredmény nem változott.
Bognár György: – Elégedett vagyok csapatom játékával, mert többnyire az ellenfél térfelén tartottuk a labdát. A második félidőben kissé visszaesett a teljesítményünk, kiegyenlítettebbé vált a játék, úgyhogy igazságosnak tartom a döntetlent.

ZTE–SOROKSÁR 2–2 (1–0)
Zalaegerszeg, 685 néző. Vezette: Vad II István (Vígh-Tarsonyi Gergő, Kovács II Gábor)
ZTE: Szappanos – Angyal, Króner, Polényi, Deutsch – Nagy T., Bedi – Babati, Végh (Szatmári, 77.), Paudits (Oláh B., 71.) – Bobál G. Vezetőedző: Csató Sándor
SOROKSÁR: Jova – Lorentz, Gyepes, Gengeliczki, Silye – Peszmeg, Huszák – Csilus, Sándor I. (Papp M., 69.), Popov (Haris, 22.) – Lovrencsics B. (Gárdos, 90.)Vezetőedző: Lucsánszky Tamás
Gólszerző: Babati (1–0) a 38., Lovrencsics B. (1–1) a 77., Papp M. (1–2) a 84., Babati (11-esből, 2–2) a 96. percben
Kiállítva: Gyepes (megrúgta Bobál Gergelyt) a 60., Króner (gólhelyzetben lerántotta Lovrencsics Balázst) a 70., Peszmeg (második sárga lap után) a 96. percben
MESTERMÉRLEG
Csató Sándor: – A mérkőzés első felében jól futballoztunk. Nagyszerűen járattuk a labdát, sok helyzetet dolgoztunk ki, de csak egyet értékesítettünk. Gyepes kiállítása után megváltozott a helyzet, mi már a zsebünkben éreztük a három pontot, a vendégek meg fordítottak. Az előző körben a Budaörs ellen az utolsó pillanatban gólt kaptunk, most a sors egy kicsit visszaadott belőle, most mi tudtunk egyenlíteni.
Lucsánszky Tamás: – Nagyon fura helyzetben vagyunk. Az első félidőben minősíthetetlen focit játszottunk. Osztálykülönbség volt a ZTE számára, eldönthette volna a meccset. Tíz emberrel viszont már nagyszerű játékot produkáltunk. Sajnos, úgy gondoltuk, hogy az utolsó pillanatokban már nem kell igazán odafigyelni, meglesz a három a pont, nem így történt. Ennek ellenére a meccs összképe alapján igazságos a döntetlen.

AZ ÁLLÁS
1. Puskás Akadémia FC28168451–31+2056
2. Soroksár SC28159449–24+2554
3. Kisvárda28156739–21+1851
4. Balmazújváros28155834–26+850
5. Békéscsaba Előre28145939–28+1147
6. Vác FC28137834–26+846
7. Szeged 2011281110733–17+1643
8. ZTE FC281011745–37+841
9. Dorogi FC281171030–27+340
10. Szolnoki MÁV FC281171035–35040
11. Mosonmagyaróvári TE281161137–31+639
12. Nyíregyháza Spartacus FC281051330–34–435
13. Soproni VSE28811928–31–335
14. BFC Siófok28961329–36–733
15. Budaörs28951430–43–1332
16. Ceglédi VSE28941536–44–831
17. FC Csákvár286121032–44–1230
18. Kozármisleny FC28851523–39–1629
19. Cigánd SE28581517–45–2820
20. SZEOL SC28432116–48–3215
Cigánd SE: 3 pont levonva

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik