L. M.
2023.05.26 15:50 Frissítve: 2023.05.27 11:37

Megyei foci: új győzteseket avattak a Pest Megyei Kupában

Az elmúlt hétvégén Cegléden, a Zsengellér Gyula Sportcentrumban rendezték meg a 2023-as Pest VármegyeiKupanapot, amelyen a férfiak mezőnyében a Gödöllő, a nőknél pedig a Valkó diadalmaskodott – derül ki a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) közleményéből. 

A döntőben az esélyesebb gödöllőiek 4–0-s győzelmet arattak (Fotók: Sipos Hajnalka)


Ideális labdarúgóidőben, mintegy 200 néző előtt került sor a 10. Football Factor Pest Megyei
Női Kupa fináléjára, melyen a tavaly alakult Valkó és Vácrátót mérte össze az erejét.

A rendes játékidőben 1–1-re végeztek egymással a felek, a büntetőpontról elvégzett rúgások során pedig 3–2-re a Valkó bizonyult jobbnak. A találkozón valkói részről Révész Viktória, a másik oldalon pedig a pályafutása második megye kupadöntőjét játszó Árvai Dorina volt eredményes.

Büntetők után diadalmaskodott a nőknél a Valkó

A férfiaknál a 16. Football Factor Pest Megyei Kupa-sorozat Felsőpakony–Gödöllő döntőjét már 600 néző kísérte figyelemmel. A jó hangulatú és végig sportszerű mérkőzésen a jóval esélyesebb gödöllőiek könnyedén gazolták a papírformát. A bajnoki és Pest Megyei Szuperkupa-címvédő együttes 2–0-s első félidőt követően Barabás Ádám (2), Koziorowski Richárd és Mertse Ábel góljaival 4–0-ra győzött, ami azt jelentette, hogy a Gödöllői SK a 2011-ben a Törtel ellen Nagykőrösön elveszített finálét követően története során először hódította el a Pest Megyei Kupát.

Ahogy az Pest vármegyében már a korábbi években is megszokott volt, a gödöllői Régió Plusz Televízió által élőben közvetített két összecsapást ezúttal is neves szakkommentátorok, a hölgyeknél Dénes Dorottya egykori ötszörös válogatott labdarúgó, míg a férfiaknál Boér Gábor, az idei Mol Magyar Kupa-győztes Zalaegerszeg vezetőedzője kísérte figyelemmel, s ők ketten többedmagukkal az ünnepélyes díjátadókon is részt vettek.

Az idei Pest vármegyei finálék televíziós szakkommentátora, Dénes Dorottya, korábbi ötszörös válogatott labdarúgó, az MLSZ női szakágának vezetője és Boér Gábor (a képen balra), a Mol Magyar Kupa-győztes Zalaegerszeg vezetőedzője Benkő Tamással, az MLSZ Pest vármegyei igazgatójával
2023.05.27 23:54:43

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Ahogy a bakonyiak, úgy a nyírségiek is megnyerhették volna a találkozót, ám mindkét oldalon kimaradtak a helyzetek.

2023.05.28 00:21:12

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

A második félidőben Suszter fejesével megnyerte a meccset az Iváncsa és lépéselőnybe került a Kozármislennyel szemben az osztályozón.

2023.05.28 00:30:56

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Hiába a zuglóiak elsöprő fölénye az NB III-ban, az osztályozón ez egyelőre kevésnek bizonyult.

2023.05.21 22:49:08

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A remény adva van, éppen a négyezres nézőszám jelzi, mennyire vevők a focira az emberek ezen a szinten is, és pontosan az ilyen rendezvények adhatnak erőt, motivációt egy gyereknek, aki esetleg csak szűkebb pátriájában futballozhat, de előtte lebeghet a cél, hogy ő is egy fehérvárihoz hasonló csodálatos stadionban, ennyi néző előtt lépjen pályára.

2023.05.21 01:30:34

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Egy hajrában elért góllal nyerve megőrizte NB II-es tagságát a Tiszakécske.