I. SZ.
2023.06.03 17:52 Frissítve: 2023.06.03 18:15

Honvéd: bércsökkentés jön a másodosztályban

Több módon is csökkentené költségvetését a labdarúgó NB I-ből kieső Budapest Honvéd, amely a Bozsik Aréna bérleti díja mellett a játékosok fizetését is csökkentené – írja a Menedzsment Fórum honlapja, az mfor.hu.

Kun Gergely (balra) az eddig az utánpótlásban dolgozó Pinezits Mátétól azt várja, saját nevelésű fiatalokat építsen a Honvédba (Fotó: Budapest Honvéd)

 

A honlap Kun Gergely ügyvezetővel történt beszélgetésre hivatkozva írta meg, hogy a Honvéd vezetői tárgyalni szeretnének az állammal arról, hogy „kedvezőbb konstrukcióban béreljék a létesítményeket, ezt azonban az NB I-ben maradás esetén is megtették volna”.

Hozzátette: „Csökkenteni kell a kiadásokat, és a költségcsökkentés jelentős részben érinti majd a játékosbéreket.”

A klub fő bevételi forrása a játékosok eladása lehet, ezért Kun Gergely a jövőben több saját nevelésű labdarúgót akar látni a másodosztályú csapatban. „A jövő csapatának gerincét a Magyar Futball Akadémián nevelkedő fiataloknak kell adniuk, nagyon számítunk rájuk a visszakerülésért vívandó harcban” – idézik a klubvezetőt, aki szerint azzal, hogy az eddig az akadémián dolgozó Pinezits Máté lett a vezetőedző, a fiatalok beépítésének folyamata zökkenőmentes lesz.

Kun leszögezte, a cél az azonnali visszajutás, a jelenlegi keretből Tomás Tujvelt és Ivan Lovricot mindenképpen megtartanák, nekik „életpályamodellt is kínálni akar a klub”.

Szóba került az is, hogy a tulajdonosokat rendszeresen keresik amiatt, hogy eladnák-e a klubot, de ez jelenleg nincs napirenden, a fő céljuk a Bp. Honvéd anyagi helyzetének stabilizálása.

2023.10.01 02:21:14

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Alacsony színvonalú mérkőzésen a zuglóiak szerezték meg a három pontot.

2023.10.01 02:53:27

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Az óriási mezőnyfölény nem ért újabb három pontot az angyalföldiek számára, így győzelmi szériájuk véget ért.

2023.10.01 03:06:46

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Szekszárdi Milán 88. percben szerzett bombájával tartotta otthon a három pontot a borsodi együttes.

2023.10.01 03:16:09

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

A Tisza-partiak négy nyeretlen mérkőzés után győztek újra, a kispestiek zsinórban harmadszor maradtak nyeretlenek.