Gyász: tragédia a pályán, gyászol a tatabányai futball

Vágólapra másolva!
2012.06.26. 11:49
Címkék
Életének 64. évében vasárnap Epölön, mérkőzés közben meghalt Kóródi István, a Tatabányai Bányász korábbi futballistája – olvasható az NB II-es tatabányai klub hivatalos honlapján.

A Tatabányai Öregfiúk együttese a Komárom megyei Epölön játszott barátságos meccset a helyi megyei harmadosztályú csapat ellen. A találkozó 13. percében Kóródi István összeesett, az orvosok, a mentők több mint fél órán át próbálták újraéleszteni, sajnos sikertelenül.

A gyors, nagyon sokat futó – ezért Motornak becézett – Kóródi 1975-ben mutatkozott be Tatabányán, tíz mérkőzésen szerepelt az első osztályban balhátvédként. Utána évekig oszlopos tagja volt a tartalékcsapatnak, majd a másodosztályú Oroszlány labdarúgója lett. Szerepelt még Mályon, Naszályon és Válon, a tatabányai öregfiúknál 1986 óta focizott.

„Nagyon sportszerű életet élt, sohasem fogyasztott alkoholt, nem cigarettázott. A meccs előtt mondta nekem, hogy tizenöt percet vállal. Már készültünk a cserére, amikor összeesett. Sajnos a gondos ellátás ellenére sem lehetett segíteni rajta. Nagyon fog hiányozni!″ – idézi a honlap Kiss Imrét, az egykori kiváló kapust, az öregfiúkcsapat főnökét, a Duna FC Tatabánya kapusedzőjét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik