K. T. I. 2021.05.12 13:04 Frissítve: 2021.05.12 14:57

Újpest: Onovo az MU-nak nem mondana nemet, de más ajánlatot is meghallgat

Az Újpest középpályása, Vincen Onovo egy nigériai lapinterjúban beszélt a lehetséges jövőjéről. A 25 esztendős labdarúgó emellett az Újpest kupamenetelésének legnehezebb meccséről, válogatottságról, családról is beszélt az allnigeriasoccer.com-nak.

Onovo (jobbra) szerződése 2022 nyaráig érvényes a Megyeri úton (Fotó: Dömötör Csaba)

 

 

Hiába volt a hátunk mögött hagyott idényben az egyik legfoglalkoztatottabb játékos Újpesten, közel sem biztos, hogy a következő évadban is a Megyeri úton szerepel majd Vincent Onovo – derül ki a játékos szavaiból, aki egyáltalán nem zárta ki a klubváltás lehetőségét, sőt... 

„Jelenleg az Újpest játékosa vagyok, előtte pedig Finnországban játszottam. A szerződésem a következő évad végén lejár, majd meglátjuk, hogy az átigazolási időszak végén mi lesz a célállomásom.”

„Hogy kiért szurkolok? Hosszú-hosszú ideje a Manchester United drukkere vagyok” – mondta magáról Onovo, aki ezt követően az Újpest Magyar Kupa-győzelméről is mesélt.

„Nagyszerű volt megnyerni a kupát, a döntő igazán nehéz volt. A legnehezebb meccsünk viszont a Puskás Akadémia elleni volt a legjobb tizenhat között. Idegenben kellett győznünk, 2–1 lett. Most, hogy a bajnokság véget ért, kezdjük a felkészülést az Európai Konferencialigára.”

Onovo a beszélgetést azzal zárta, reméli, hogy hamarosan meghívót kaphat a nigériai felnőttválogatottba.

„A céljaim közt szerepel, hogy a hazámat képviselhessem. Természetes, ha megkapom az esélyt, eljövök, hogy az országomért futballozzak. Nagyon nagy megtiszteltetés lenne számomra, a családom és a barátaim számára, ha a válogatottban, a »szuper sasok« közt játszhatnék.”

A középpályás 2018 februárja óta az Újpest játékosa, eddig 121 tétmeccsen lépett pályára a lila-fehéreknél, összesen öt gól és öt gólpassz fűződik a nevéhez. A mostani mellett a 2017–2018-as idényben kupát nyert csapatnak is tagja volt.  

Onovo piaci értékét 350 ezer euróra taksálja jelenleg a német átigazolási szakportál, a Transfermarkt.

 

 

 

2021.09.18 20:43:00

Labdarúgó NB I DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Most mondhatnám, reménykedjünk, hogy rendbe jön.

2021.09.18 20:43:00

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Hűség, alázat, szorgalom, a csapatérdek mindenek előtt, ezek nem csak üres szavak egy közösség életében.

2021.09.19 09:35:33

Labdarúgó NB I VAJDA GYÖRGY (összefoglaló)

Könnyed győzelmet aratott a Hatvan ellen a Ferencváros, Gavrics, Loncar és Gera Zalán is betalált.