K. T. I. 2021.05.12 13:04 Frissítve: 2021.05.12 14:57

Újpest: Onovo az MU-nak nem mondana nemet, de más ajánlatot is meghallgat

Az Újpest középpályása, Vincen Onovo egy nigériai lapinterjúban beszélt a lehetséges jövőjéről. A 25 esztendős labdarúgó emellett az Újpest kupamenetelésének legnehezebb meccséről, válogatottságról, családról is beszélt az allnigeriasoccer.com-nak.

Onovo (jobbra) szerződése 2022 nyaráig érvényes a Megyeri úton (Fotó: Dömötör Csaba)

 

 

Hiába volt a hátunk mögött hagyott idényben az egyik legfoglalkoztatottabb játékos Újpesten, közel sem biztos, hogy a következő évadban is a Megyeri úton szerepel majd Vincent Onovo – derül ki a játékos szavaiból, aki egyáltalán nem zárta ki a klubváltás lehetőségét, sőt... 

„Jelenleg az Újpest játékosa vagyok, előtte pedig Finnországban játszottam. A szerződésem a következő évad végén lejár, majd meglátjuk, hogy az átigazolási időszak végén mi lesz a célállomásom.”

„Hogy kiért szurkolok? Hosszú-hosszú ideje a Manchester United drukkere vagyok” – mondta magáról Onovo, aki ezt követően az Újpest Magyar Kupa-győzelméről is mesélt.

„Nagyszerű volt megnyerni a kupát, a döntő igazán nehéz volt. A legnehezebb meccsünk viszont a Puskás Akadémia elleni volt a legjobb tizenhat között. Idegenben kellett győznünk, 2–1 lett. Most, hogy a bajnokság véget ért, kezdjük a felkészülést az Európai Konferencialigára.”

Onovo a beszélgetést azzal zárta, reméli, hogy hamarosan meghívót kaphat a nigériai felnőttválogatottba.

„A céljaim közt szerepel, hogy a hazámat képviselhessem. Természetes, ha megkapom az esélyt, eljövök, hogy az országomért futballozzak. Nagyon nagy megtiszteltetés lenne számomra, a családom és a barátaim számára, ha a válogatottban, a »szuper sasok« közt játszhatnék.”

A középpályás 2018 februárja óta az Újpest játékosa, eddig 121 tétmeccsen lépett pályára a lila-fehéreknél, összesen öt gól és öt gólpassz fűződik a nevéhez. A mostani mellett a 2017–2018-as idényben kupát nyert csapatnak is tagja volt.  

Onovo piaci értékét 350 ezer euróra taksálja jelenleg a német átigazolási szakportál, a Transfermarkt.

 

 

 

2021.06.13 23:16:43

Labdarúgó NB I BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Olyan országban élünk, amelyben a klubtörténeti sikerek sem jelentik automatikusan azt, hogy a futballedző megtarthatja az állását és építheti tovább eredményesen, amit elkezdett.

2021.06.09 21:15:35

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Habitusához közelebb áll, hogy a bajnoki címért küzd.

2021.06.06 22:04:49

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Peter Stögert is tisztelem, esetében egyelőre csak az eredményei miatt tehetem.