Újpest: Allah miatt választott mezszámot a bosnyák légiós

Vágólapra másolva!
2013.09.03. 21:02
Az élvonalbeli Újpest Szarajevóból szerződtetett bosnyák labdarúgója, Asmir Suljic a klubhonlapon nyilatkozva elárulta: Allah miatt választott magának mezszámot. A szélső beszélt arról is, hogy hazájában Sátán volt a beceneve, és ott a liga egyik leggyorsabb játékosa volt.

„A török élvonalba hívtak, valamint szeretett volna leigazolni a Cardiff City is, de a három lehetőség közül úgy gondolom, hogy most az Újpest a legmegfelelőbb választás számomra. Az a célom, hogy a következő szezonokban sok gondot okozzak majd a magyar védőknek” – mondta Suljic.Suljic.

A szélső elmondta, hogy gyerekként is labdarúgónak készült, és nagyon szép szarajevói időszakot zárt, ahol három éve az első profi szerződését kapta. Eddigi legnagyobb sikerének az európai kupaszerepléseket tartja, mindenek előtt azt, amikor sikerült búcsúztatniuk a Levszki Szófiát.

„Nem könnyű, de mindenképpen váltani szerettem volna – mondta a légióséletbe először belekóstoló bosnyák légiós. – Hogy őszinte legyek, az otthoni bajnokságot nem nagyon figyelik Európában. Emir Hadziccsal beszélgettem sokat, aki a Honvédban játszott, valamint persze magamtól is utánanéztem a magyar bajnokságnak, és erősebbnek, keményebbnek tartom a boszniai élvonalnál. Kihívás lesz számomra itt szerepelni. Családom pedig mindenben támogat, hiszen már tíz éve tudomásul vették, hogy én profi labdarúgó szeretnék lenni. Nagyon fontosak számomra, de azért nincsenek olyan messze tőlem most sem, biztosan megnéznek majd többször is élőben.”

Hazájában a magyar labdarúgás jelenét nem nagyon ismerik ugyan, de elmondása szerint az Újpestet és a Videotont azért igen, miként a Ferencvárost erősítő Muhamed Besicről is jókat ír a helyi sajtó. A szeptember 22-ei, FTC elleni derbin pedig nagyon szeretne találkozni az U21-es válogatottból már megismert honfitárssal. Akihez hasonlóan a felnőtt válogatottban szeretne idővel meghatározó játékossá válni.

„Célom, hogy bekerüljek a keretbe, majd be is mutatkozhassak a felnőttek között. Otthon én voltam az élvonal egyik leggyorsabb játékosa, bízom benne, hogy ez az NB I-ben sem lesz másképpen. A szarajevói edzőim pedig mindig azt mondták, hogy megvan bennem az a képesség, hogy egy-egy mozdulattal eldöntsem a meccseket, szeretném, ha ezt majd a szakmai stáb és az Újpest-szurkolók is így gondolnák nemsokára.”

Bár a lila-fehérek keretében több olyan mezszám is szabad volt, amit hagyományosan a támadók viselnek, Suljic a 99-est választotta, amire magyarázatot is adott.

„Vallásos vagyok, az iszlámban Allahra utal ez a szám. A magánéletemben és a labdarúgásban is sokat segített számomra a hit. Mondjuk ennek fényében furcsa, hogy otthon rám ragadt a »Sátán« becenév. A legelső meccsemet játszottam az FK Sarajevóban, a Slaven Belupo volt az ellenfél, sima edzőmeccs volt. Beálltam és egyből kicseleztem az összes védőt, az akkori edzőm pedig mondta a meccs után, hogy úgy mentem át mindenki között, mint az ördög – a többiek pedig még az utolsó meccsemen is így hívtak.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik