PÁLL-BOHUS BÁLINT
2022.09.21 09:17

NS-klub: Tisza Tibor ma is büszke a 9-es osztályzatra

Eredményes karriert futott be, mégis viszonylag fiatalon szögre akasztotta a focicipőt az 1984-ben született Tisza Tibor, aki a 2004-es magyar élvonalbeli bemutatkozását követően hosszú ideig futballozott az NB I-ben, s igencsak veszélyes és eredményes támadó volt. Szerepelt a DVSC, a DVTK, az Újpest és a Nyíregyháza színeiben, s Belgiumban, a Royal Antwerp légiósaként is megmutatta, hogy ért a góllövéshez, majd nyolc meccsen a St. Truidennél is lehetőséget kapott.

Tisza Tibor (Fotó: Török Attila)

 

„Volt olyan hét, amikor hétből ötször én voltam címlapon, emiatt is nagyon kedves számomra a Nemzeti Sport   – idézte fel a lapunkhoz kapcsolódó emlékeit Tisza Tibor. – A másik fontos emlékem, amikor a laptól a bajnokin mutatott teljesítményemre kilences osztályzatot kaptam: ez a kétezertíz szeptemberében rendezett Újpest–Ferencváros hat nullás mérkőzésen volt, azon a találkozón két gólt szereztem.”

A csatár utánpótlásszinten is eredményes labdarúgó volt, ezért is figyeltek fel rá, s 2003 nyarán már a DVSC felnőttkeretéhez került. Az első NB I-es mérkőzését azonban a DVTK csapatában játszotta, 2004-ben a Pápa ellen, mi több, az első élvonalbeli góljára sem kellett sokáig várni, a bajnokság második fordulójában a Ferencváros ellen betalált. A csatár a karrierje során futballozott a belga másodosztályban, de a légióskarrierje nem volt hosszú, 2009-től csupán 2011-ig tartott, mindenesetre e rövid idő alatt a Royal Antwerp színeiben harminc mérkőzésen szerzett tizenöt gólt, a St. Truidenben nyolc meccsen már nem volt eredményes.

Tisza Tibor újpesti csatárként szerzett két gólt a Ferencváros ellen

A pályafutása csúcspontja a magyar labdarúgáshoz köthető, 2014-ben bajnok lett a DVSC-vel, míg az Újpest játékosaként ezüstérmet vehetett át 2009-ben.

Az ötszörös válogatott elmondta, profi labdarúgóként fontosnak tartotta, hogy a szakírók milyennek látták a teljesítményét, úgyhogy a Nemzeti Sportot is vásárolta, olvasta.

„Gyerekként csak alkalomszerűen lapozgattam a sportlapot, viszont amikor NB I-es játékos lettem, már rendszeresen megvettem a Nemzeti Sportot, és természetesen kíváncsi voltam arra, milyen osztályzatot kaptam egy-egy ­meccs után. Amúgy ez akkoriban általános volt, vagyis majd' mindegyik élvonalbeli futballista várta és figyelte, hogy a tudósító milyennek látta a produkcióját.”

Tisza Tibor 2018 nyarán, 33 évesen hagyta abban profi karrierjét, a pályafutása során 415 mérkőzésen 162 gólt szerzett – és a Nemzeti Sporttól gyakran kapott jó, azaz 6-osnál magasabb osztályzatot.

2022.10.01 08:57:06

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Holender találatát Lesjak egyenlítette ki • A piros-kékeknek több nagy helyzetük volt, de ezek kimaradtak.

2022.10.01 08:57:06

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Szrdjan Blagojevics vezetőedző hétgólos meccsen szerzett győzelemmel mutatkozott be a debrecenieknél.

2022.10.01 08:57:06

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Gouré duplázott, Simon is betalált, két piros lap a vendégeknek – sorozatban a harmadik bajnokiját bukta el a Kisvárda.

2022.09.30 19:26:03

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Kuttor Attila vereséggel tért vissza Kövesdre; fordítani tudott, és a harmadik helyre ugrott a Paks.

2022.09.29 09:43:12

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Kiállításokkal tarkított Közép-európai Kupa-döntőt nyert meg a főként itthon remeklő csapat 1962-ben