Négy debreceni az ősz csapatában, Bőléé a legszebb gól

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2011.11.29. 20:06
null
A középpályások közül Varga József (labdával) kapta a legtöbb szavazatot (Fotó: Németh Ferenc, archív)
Címkék
Tegnap indított szavazásunkban olvasóink összeállították az ősz NB I-es válogatottját, melybe négy debreceni, két-két győri és kispesti, egy-egy pécsi, diósgyőri és fehérvári labdarúgó került be. Íme az NSO-olvasók csapata:  Dibusz – Völgyi, Debreceni, Mészáros N., Korhut – Bódi, Varga J., Dudás, Luque – Danilo, Nikolics. Az ősz legszebb góljáról is szavazást indítottunk, amelyet a kaposvári Bőle Lukács nyert meg a Zalaegerszeg ellen szerzett találatával.
BŐLE LUKÁCSÉ AZ ŐSZI SZEZON LEGSZEBB GÓLJA

A labdarúgó NB I őszi szezonjában, illetve az elmúlt másfél évtizedben született szépségdíjas gólokból összeállított Sportlegünkben tegnap egy másik szavazást is indítottunk, melyben az elmúlt fél év legszebbnek vélt találatára is szavazhattak olvasóink. Ezt a versenyt a kaposvári Bőle Lukács nyerte, aki a 15. fordulóban a ZTE elleni 1–1-es döntetlen alkalmával bravúros gólt szerzett: a jobbösszekötő helyén ballal visszahúzta a labdát, majd 14 méterről a jobb felső sarokba lőtte. A 2., illetve a 3, helyen a diósgyőri José Luque két gólja, a Ferencváros elleni vasárnapi és a Siófok elleni 7. fordulóban szerzett távoli találat végzett.

Egy hete arra kértük olvasóinkat, hogy a nemzeti csapatnál is szóba jöhető élvonalbeli játékosokból állítsák össze a lehető legjobb tizenegyet, az úgynevezett ligaválogatottat. A tegnap hirdetett szavazásunkban az ősz legjobbjait kerestük, vagyis a harminchármas keretet is kizárólag az őszi teljesítmény alapján állítottuk össze, és ennél a voksolásnál természetesen a hazánkban szereplő légiósok is szerepeltek a listában.

DIBUSZ ISMÉT GYŐZÖTT A KAPUSOK KÖZÖTT

A múlt heti csapatból nyolcan – Dibusz Dénes, Völgyi Dániel, Korhut Mihály Debreceni András, Varga József Bódi Ádám, Dudás Ádám és Nikolics Nemanja – ezúttal is bekerültek a legjobbak közé, vagyis ők minden szempontból maximálisan meggyőzték teljesítményükkel olvasóinkat. Hozzátesszük, a múlt heti keretből ezúttal nem mindenkit vettünk figyelembe már a harminchármas listánál sem, mert vagy nem volt annyira meggyőző az elmúlt féléves produkciójuk vagy nem játszottak elegendő mérkőzést. Ezúttal ezért nem lehetett például szavazni Torghelle Sándorra, aki még a meccsek felén sem szerepelt az ősszel az NB I-ben, hiszen szezon közben igazolt a Honvédhoz, és ugyanezen okok miatt maradt ki például a sokak által hiányolt ferencvárosi Jova Levente is, ugyanis a kapusoknál csak azokat vettük számításba, akik mind a 17 őszi meccsen pályára léptek az élvonalban.

A kapusok versenyét – akárcsak múlt héten – ezúttal is nagy fölénnyel nyerte meg a 21 éves pécsi Dibusz Dénes (2651 szavazat) két szerb légiós, a debreceni Nenad Novakovics és a győri Szasa Sztevanovics előtt (1449).

BŐLE LUKÁCS GÓLJA (1:04-nél)


VÖLGYI DÁNIEL KAPTA A LEGTÖBB VOKSOT

A védelem összeállítása kapcsán már múlt héten is problémát jelentett, hogy a jobb oldali védő posztján nem láthattunk annyira kiemelkedő teljesítményeket, mint a bal oldalon. Ezt olvasóink úgy oldották meg, hogy ismét két bal lábas szélső hátvédet állítottak a csapatba, közülük a győri Völgyi Dánielt a jobb oldalra. A kisebb szünet után múlt szombaton ismét kezdő, és az Újpest ellen gólpasszt is jegyző Völgyi az összes posztot figyelembe véve a legtöbb voksot (4102) kapta, őt a debreceniek bal oldali védője, Korhut Mihály (3862) követte a védelemben és az összetett listán is.

A belső védők közül a szintén DVSC-s Mészáros Norbert (3583) és a kispesti Debrecni András (2762) került be az NSO csapatába, őket közvetlenül a diósgyőri Budovinszky Krisztián (2492) és a debreceniek német légiósa, Dajan Simac (2194) követte, de ők már nem fértek be a voksok alapján legnépszerűbb 4–4–2-es rendszerbe.

A KÖZÉPPÁLYÁN KÉT DEBRECENI, ELÖL DANILO ÉS NIKOLICS

A középpályások között a debreceni Varga Józsefet (3850), a DVTK spanyolja, José Luque (3579), a győri Dudás Ádám (3159) és a Vargához hasonlóan a DVSC középpályáján futballozó Bódi Ádám (2978) kapta a legtöbb szavazatot. Érdekesség, hogy a múlt héten a ligaválogatottba még bekerülő paksi Böde Dánielt (1902) ebbe a csapatba már nem választották be olvasóink.

A csatárok közé azonban ezúttal is bekerült Nikolics Nemanja (2534), aki mindössze egyszer volt kezdő a Videotonban az NB I-ben ebben az idényben, de az utóbbi négy fordulóban hat gólt szerzett, összesen pedig már nyolc gólnál jár. A tavaly honosított szerb származású támadó többek között fehérvári csapattársát, a brazil André Alvest (2462) is megelőzte. A támadók közé a góllövőlistát 14 találattal vezető, a Honvédban játszó brazil Danilo (2902) került be Nikolics mellé.

Érdekesség, hogy a harminchármas keretünkben szereplő tizenhét külföldi játékos közül – Nikolicsot is ide számolva – csak hárman kerültek be az NSO-olvasók őszi válogatottjába.

Az ősz válogatottja az NSO-olvasóknál
Az ősz válogatottja az NSO-olvasóknál
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik