nemzetisport.hu 2014.10.18 22:26 Frissítve: 2015.01.27 03:30

NB I: Örülök, hogy nem lett belőlem játékvezető… - Doll

A labdarúgó NB I 11. fordulójában a Ferencváros Nagy Dominik és Busai Attila találatával 2–0-ra győzött az idényben eddig főleg idegenben vitézkedő Pécsi MFC ellen. A mérkőzést követő sajtótájékoztatón Véber György, a PMFC vezetőedzője szűkszavúan értékelt, míg Thomas Doll, a zöld-fehérek mestere kivételt tett, és kiemelte két játékosát is.

 

„Az érdemi része az értékelésemnek az, hogy ezt a mérkőzést a hazai csapat simán és gond nélkül nyerte meg, úgy, ahogy a papírforma ígérte – mondta Véber György, a pécsiek vezetőedzője. – Arra készültem, hogy felborítjuk ezt a papírformát, de közel, s távol sem sikerült. Az első félidő gyámoltalan játékot hozott, és a második játékrészben sem volt átütő erő bennünk. Ez volt a realitás.”

„Megérdemelt győzelmet arattunk, jól játszottunk az elején, a vezető gól nagyon jókor jött – mondta Thomas Doll, az FTC vezetőedzője. – Meg kell tanulnunk, hogy előnyben is nyomás alatt kell tartanunk az ellenfeleket, és nem szabad elszórnunk labdákat a középpályán. A védekezésünk kellően erőszakos volt, ezért ma meg tudom dicsérni a fiúkat. Ha így teljesítünk a jövőben is, és ezt folyamatosan tudják hozni a srácok, akkor eredményesek leszünk. Támadójátékunkban azután is megvoltak a kulcspasszok, hogy betaláltunk, de a befejezés hiányzott, így nem tudtuk időben eldönteni a találkozót.”

„Az elmúlt tíz-tizenkét nap nehéz volt, sok sérültünk volt, a válogatott is elvitt játékosokat, előfordult, hogy nyolc labdarúgóval edzettem. Nem szoktam kiemelni játékosokat, de ma kivételt teszek két labdarúgóval. Philip Bönig betegen is teljes erőbedobással futballozott, Somália pedig szokatlan pozíciója ellenére (szélső létére szűrőként játszott – a szerk.) is nagyszerűen futballozott, sokat küzdött, és jól játszotta meg a labdákat.”

„Nagy Dominik? Voltak vele nevelési problémák, de nagyszerű munkát végzett itt és a válogatottban is. Mindenki kaphat új esélyt, ha bizonyít az edzéseken, így Nagy Dominik is. Örülök neki, hogy változást látok rajta. Nemcsak ő fiatal és tehetséges: Popov Patrik és Haris Attila is az. Fontos látni, hogy a Ferencváros szeretne lehetőséget adni a fiatal játékosainak.”

„A játékvezetők? Jó a viszonyom velük, de mindig elmondom a véleményem. Megkérdeztem a bírót, hogy miért kellett Busai Attilának sárga lapot adni a végén, véleményem szerint teljesen felesleges volt. Az a szép a labdarúgásban, hogy sokan sokféleképpen látják a szituációkat. Örülök neki, hogy tudok vele németül kommunikálni, és annak is örülök, hogy nem lett belőlem játékvezető…”Broadcast live streaming video on Ustream

2022.07.01 23:49:58

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Nagy kérdés, hogy Roderick Duchatelet tud-e és akar-e olyan formátumú labdarúgókat szerződtetni, akikkel megismételhető az előző idényben elért ötödik hely.

2022.06.30 22:24:58

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

Újpesten továbbra is várni kell a tulajdonosváltásra • Szóba került, miért hiúsult meg az üzlet, illetve mit hozhat a folytatás.

2022.06.28 22:46:49

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Nyilván kiderül már az eddigiekből is, hogy elfogult vagyok Nikoliccsal, már régóta. Azért is, mert történhet(ett) vele bármi, nem jön ki a sodrából. Most, kiebrudalásakor is úriemberként kommentált közösségi oldalán, »fura helyzeteket produkál olykor az élet« – ez volt a legerősebb megfogalmazása.

2022.06.28 16:43:38

Labdarúgó NB I MURÁNYI DOMONKOS

Loncar duplájára alapozva a zöld-fehérek magabiztosan nyertek német ellenfelükkel szemben.