NB I: Kondás válaszolt rá, hogy veszélyben érzi-e az állását

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.25. 10:01
null
Kondás Elemér szerint az NB I legjobban fejelő hátvédje okozta csapata vesztét (Fotó: Földi D. Attila)
Vasárnap is három mérkőzést rendeztek az NB I második fordulójában. A Vasas hazai pályán hátrányból felállva győzte le a Debrecent, a Videoton döntetlent játszott Pakson, míg a Gyirmót és az MTK összecsapásán nem született gól. Lássuk, az edzők hogyan értékelték a látottakat!

VASAS–DVSC-TEVA 3–1 (Ádám 54., Vaskó 85., 88., ill. Ferenczi J. 34.)

Michael Oenning, a Vasas vezetőedzője: – Holtversenyben az első helyen állunk a Ferencvárossal. Bár ez a győzelem azért is örömteli, mert tizenöt év után győztük le a Debrecent. Jól kezdtük a szezont, de egyelőre a két győzelem semmit sem jelent. Korai még arról beszélni, hogy ez a Vasas jobb lesz-e, mint az előző idényben volt, de az biztos, két meccs után több pontunk van, mint tavaly ilyenkor, és a csapategység is jobb. Futballistáink az összjátékban is sokat javultak. Szerkezetváltozás nem várható, Vaskó Tamást azért küldtem pályára, mert számítottam a magassági fölényünkre, és ez bevált.

Kondás Elemér, a DVSC vezetőedzője: – Egyértelműen hosszú és nehéz volt ez a hét. Nem vagyunk könnyű helyzetben, ez az eredményeinken is látszik. Arról, hogy veszélyben érzem-e az állásomat, talán nem engem kellene kérdeznie, és nem a nyilvánosság előtt. Nem egyszerű elemezni a meccs után, mert vezetést szereztünk, a második félidőben a kapufát is eltaláltuk, néhány perc alatt mégis vereséget szenvedtünk. A Vasas a hajrában kihasználta magassági fölényét, mert bár Vaskó Tamás az NB I legjobban fejelő hátvédje, az első gólnál Ferenczi János, a másodiknál pedig Mészáros Norbert sem volt képes megakadályozni a gólszerzésben.

Friss hír, hogy Kondás Elemér hétfőn felajánlotta lemondását a DVSC vezetőségének.


PAKS–VIDEOTON 1–1 (Gévay 52., ill. Feczesin 26.)

Csertői Aurél, a Paks vezetőedzője: – Az első játékrészben gyengébben, talán kivárásra játszottunk. Hátrányba kerültünk, de a szünet utáni teljesítményünkkel meg kellett volna nyernünk a mérkőzést. Van két pontunk, de mert két mérkőzést játszottunk, már hat is lehetne. Nem szabad elfelejteni, a Videoton a nemzetközi porondon is jól teljesít. Egy ilyen csapat ellen a második negyvenöt percben jó futballra voltunk képesek, nyerhettünk is volna. Tagadhatatlanul van hiányérzetem. A mutatott játékunk, a kialakított helyzeteink alapján több pontunk lehetne. Mindenki ellen meg kell küzdeni a győzelemért, a teljesítményünk ennyire volt elegendő.

Henning Berg, a Videoton vezetőedzője: – Csalódottak vagyunk, amiért nem nyertünk. Az első negyvenöt perc jól sikerült, voltak helyzeteink, és a vezetést is megszereztük. A második félidőt gyengén kezdtük, ki kellett volna védekeznünk a paksi gólt megelőző játékhelyzetet. A helyzet az, hogy a csapat még nem tart ott, ahol a szakmai stáb szeretné. Ehhez több közös munkára van szükség. Csütörtökön is játszottunk, szép kihívás heti két mérkőzésen helytállni. Az biztos, hogy az idő előrehaladtával egyre jobbak leszünk. Hosszú még a szezon. A DVTK ellen mi voltunk a jobb csapat, mégis veszítettünk, a Paks ellen is jól kezdtük a mérkőzést, igaz, a második félidő kevésbé sikerült. Tény, fejlődnünk kell, és a fejlődéssel majd jönnek a pontok is.


Gyirmót–MTK 0–0

Urbányi István, a Gyirmót vezetőedzője: – Vass Patrik kiválásakor válaszút elé értünk. A terv az volt, hogy a középpályán megőrizzük zártságunkat, és ott elfojtsuk a vendégek akcióit. Mégis Völgyi Dániel becserélése mellett döntöttem, mert bár így átrendeződött a középpályánk, tudtam, hogy a szögleteknél és a szabadrúgásoknál nagy hasznunkra lehet. Az eredménnyel elégedett vagyok, a játékunkon van még mit javítani. Abban bízom, hogy ha az elöl játszókba kellő önbizalmat táplálunk, a jövőben értékesítik a meccslabdákat. Messzemenő következtetést nem vonnék le abból, hogy még veretlenek vagyunk, bár minden megszerzett pont értékes lehet a végén. Az igazság viszont az, hogy kis szerencsével hat pontunk is lehetne, nagyobb balszerencsével pedig nulla. Hosszú út áll még előttünk.

Teodoru Vaszilisz, az MTK vezetőedzője: – Mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, és mert egyik csapat sem tudta értékesíteni a lehetőségeit, csakugyan igazságos a gól nélküli döntetlen. Rendületlenül támadtunk, ebben azonban benne volt az is, hogy a hazaiak gyors kontratámadásokat vezethettek. Szerintem jó iramú mérkőzés volt ezen a nyári estén, mindkét együttes játékosainak meg kellett küzdeniük az időjárási körülményekkel. A Vasas ellen is megvoltak a helyzeteink, de nem szereztünk gólt. Szükségem van Torghelle Sándorra, mert olyan játékos, aki képes feltenni az i-re a pontot. Továbbra is feladatom ugyanakkor, hogy fiatalokat építsek a csapatba, és hosszú távon ennek meglesz a gyümölcse.

NB I 2016–2017, 2. FORDULÓ
JÚLIUS 23., SZOMBAT HELYSZÍN
NÉZŐSZÁM
Haladás–Mezőkövesd 1–1
Sopron, Soproni Városi Stadion
1225
DVTK–Újpest 2–1 Miskolc, DVTK-stadion 6381
Honvéd–Ferencváros 0–1 Budapest, Bozsik József Stadion
2384
JÚLIUS 24., VASÁRNAP
Gyirmót FC Győr–MTK 0–0
Győr-Gyirmót, Alcufer Stadion
2200
Paks–Videoton 1–1 Paks, Paksi Stadion
2136
Vasas–DVSC-Teva 3–1 Budapest, Illovszky Rudolf Stadion2692

AZ ÁLLÁS
1. Vasas FC 2 2 4–1 +3 6
1. Ferencvárosi TC 2 2 4–1 +3 6
3. Diósgyőri VTK 2 2 4–2 +2 6
4. Budapest Honvéd 2 1 1 2–1 +1 3
5. Mezőkövesd Zsóry FC 2 2 3–3 0 2
6. Paksi FC 2 2 2–2 0 2
6. Gyirmót FC Győr 2 2 2–2 0 2
8. Videoton FC 2 1 1 2–3 –1 1
9. MTK Budapest 2 1 1 0–1 –1 1
10. Szombathelyi Haladás 2 1 1 2–4 –2 1
10. DVSC-Teva 2 1 1 2–4 –2 1
12. Újpest FC 2 2 1–4 –3 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik