NB I: dőzsölhetne a ghánai király fiaként, de a munkát választotta a Honvéd új igazolása

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.02.18. 16:35
null
Kadiri Mohammed nem akar az apja pénzéből élni (Fotó: honvedfc.hu)
Nem is kellene megerőltetnie magát a Honvéd új kölcsönjátékosának, Mohammed Kadirinak, hiszen az egyik ghánai király sarjaként nem szűkölködik az anyagi javakban, ám ő mégis a munkát választotta, mert elmondása szerint független akar maradni. Ennek érdekében még vízvezeték-szerelőként is dolgozott korábban.



A Bors szúrta ki a Honvéd téli érkezőjének nem mindennapi történetét: a Dinamo Kijev kötelékébe tartozó játékos egy korábbi interjúban felfedte, hogy ő az egyik ghánai törzs királyának a fia.

„Apám a Ghána északi részén található Temale régió királya. Amikor gyerek voltam, mindenki hercegnek szólított. Most is aludhatnék egész nap, és élhetnék apám pénzéből, de korán eldöntöttem, hogy senkitől sem akarok függeni, inkább a saját életemet élem – mondta a dynamo.kiev.ua-nak Mohammed Kadiri, aki tehetősségétől függetlenül nem feledkezik meg a szegényekről. – Minden évben segítek a rászorulóknak, amikor Ghánába látogatok.”

Ha mindez nem lenne elég, a korábban az Austria Wiennél és az orosz Arszenal Tulánál is megforduló középpályás elárulta, olyannyira fontos számára az önállóság, hogy a futballistakarrierje előtt vízvezeték-szerelőként is dolgozott.

Annak ellenére, hogy az egykor bányászként dolgozó apja jelentős vagyonnal rendelkezik, Kadiri nem az a fellengzős fajta, az eddig legdrágább vásárlása egy iPhone volt. Elmondta, az apjától ugyan kapott egy kocsit korábban, de inkább az édesanyjának adta azt.

„Voltak nehéz időszakok is az életemben. 15 vagy 16 éves lehettem, amikor az Ashanti Gold utánpótláscsapatában játszottam, de nagyon keveset fizettek. Három testvéremmel és két barátommal éltem. Egyfolytában nélkülöztünk, három nappal a fizetés után már nem volt pénzünk. Az apámtól kellett kölcsönkérnem.”

A 25 éves labdarúgónak öt fivére van: ketten egy bányában dolgoznak, míg legidősebb testvére, a 29 éves Fatau Mohammed szintén profi futballista, fénykorában a Granadában és az Udinesében rúgta a bőrt.

Azért van mit a tejbe aprítania Kadirinak

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik