PUSZTAI VIOLA
PUSZTAI VIOLA
2020.09.21 07:12 Frissítve: 2020.09.21 10:06

MK: vasárnap a Fehérvár ellen védett, hétfőn a postát hordja ki

Gerhát Dávid több bravúrt is bemutatott a kapuban a Mol Fehérvár elleni Magyar Kupa-mérkőzésen, amit a tiszaföldvári szurkolók sem hagytak szó nélkül. A 26 éves kapus, aki a Puskás Akadémián szerezte meg az alapokat, az NSO Tv-nek elmondta, nagyon jólestek neki a dicséretek. A Tiszaföldvár csapatkapitánya, Ábel Péter pedig arról beszélt, mekkora élményt jelentett a megye I-es csapat játékosainak egy NB I-es ellenféllel futballozni. Videónkból az is kiderül, miért nem lehetett hosszúra nyújtani a meccs napjának estéjét.

Bár a Tiszaföldvár VSE 5–0-s vereséggel búcsúzott a Magyar Kupa 6. fordulójában, a játékosok széles mosollyal hagyták el a pályát, miután megköszönték a szurkolást a szép számmal megjelent nézőközönségnek. 

„Én már játszottam a Fehérvár ellen 2007-ben egy NB I-es bajnokit, úgyhogy nekem nem volt újdonság, viszont a csapattársaimnak életre szóló élményt jelentett” mondta a találkozó után a tiszaföldváriak csapatkapitánya, Ábel Péter, aki a Tatabánya játékosaként 13 évvel ezelőtt 3–2-es győzelmet ünnepelhetett a fehérváriak ellen. 

Apropó ünneplés. Kiesés ide vagy oda, Tiszaföldváron azért egy-két sör elfogyott a futballünnepnek is nevezhető mérkőzés után. De hosszúra nem nyúlhatott az este.

„Hétfőn sajnos munka van, menni kell hazafelé. Én a postára megyek reggel dolgozni, várják a leveleket az ügyfeleim” – árulta el az NB I-es csapat ellen több kapusbravúrt is bemutató Gerhát Dávid, aki az NSO Tv kamerája előtt sem titkolta, mennyire jólesnek neki a teljesítményét dicsérő szavak. 

MAGYAR KUPA

6. FORDULÓ
TISZAFÖLDVÁR VSE (Jász-Nagykun-Szolnok I.)–MOL FEHÉRVÁR FC 0–5 (0–2)
Tiszaföldvár, 2000
néző. Vezette: Antal P.
Tiszaföldvár: Gerhát – Szőke, Pataki, Medvegy, Burai, Budaházi – Orosz (Nagy R., 50.), Bódai, Borgulya (Aszódi, 70.), Balla (Pápai, 61.) – Ábel. Vezetőedző: Rétes Pál
Mol Fehérvár: Rockov – Bolla (Zeke, 70.), Vágó, Tóth A., Hangya – Pátkai, Kovács I. – Bamgboye, Géresi (Papp M., 70.), Evandro (Dinnyés, 81.) – Nikolics. Vezetőedző: Márton Gábor
Gólszerző: Géresi (15.), Nikolics (33., 81. – az elsőt 11-esből), Evandro (66.), Papp M. (82.
MESTERMÉRLEG
Rétes Pál:
– Mint ahogy az várható volt, óriási sebességbeli különbség volt a két csapat között. Mindezt nem lehetett jó mentalitással, harcossággal kiegyenlíteni. Az öt kapott gól nem fejezi ki hűen a felek közötti tudásbeli különbséget, de szerencsére kapusunk, Gerhát Dávid szenzációs védéseket mutatott be, teljesítménye megsüvegelendő. Ha nulla egynél bemegy a kapufáról befelé pattan a labda, még nagyobb tűz lett volna a fiúkban, és talán még szorosabbá tehettük volna a mérkőzést. Összességében persze elégedett vagyok a játékosokkal, mivel mindent megtettek a pályán.
Márton Gábor: – Biztosan nagy élmény volt ez a mérkőzés a helyi csapat számára, de azért nagy elemzésekbe nem mennék bele. A célunk az volt, hogy a fiataloknak is lehetőséget adjunk, mivel a továbbjutás nem volt kérdéses. Persze örülök, hogy simán nyertünk, de ennél fontosabb, hogy azok is lehetőséget kaptak, akik eddig kevesebbet voltak a pályán. Külön ki kell emelnem Géresi Krisztiánt, aki két és fél éves kihagyás után tért vissza. Értékes, tehetséges játékos, aki nagy jövő előtt áll.

2020.10.30 21:07:50

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. A két legerősebb magyar csapat ütközete következik.

2020.10.29 14:04:49

Labdarúgó NB I BALÁZS DÁVID

Az élvonalban szereplő diósgyőri együttes Békéscsabán harcolta ki a továbbjutást.

2020.10.28 10:30:56

Labdarúgó NB I BACSKAI JÁNOS

A koronavírus miatt edzőjük nélkül játszottak a lila-fehérek Dunaújvárosban, de simán továbbjutottak.

2020.10.28 11:41:05

Labdarúgó NB I B. Á.

A grúz támadó tizenegyest hibázott, utána viszont fejjel és lábbal is betalált.