MK: kurucos lendülettel – a DVTK ellen próbál csodát tenni a Tarpa

V. GY.V. GY.
Vágólapra másolva!
2021.02.08. 11:35
null
Vajda Artúr (balra) góljával beírná magát a klub történelemkönyvébe
Kedden a DVTK ellen próbálnak csodát tenni a megyei bajnokságban remekül szereplő Tarpa labdarúgói a Mol Magyar Kupában.

 

Eddig többnyire a községben született kuruc vezérről, Esze Tamásról volt ismert a csodálatos magyar tájon fekvő község, Tarpa neve. Nos, most már a labdarúgás térképére is fölkerült a csaknem 2500 lakosú település, hiszen négy hónappal ezelőtt klubtörténeti sikert ért el a Magyar Kupában azzal, hogy a legjobb 128 csapat között kiejtette (a 2–2-es végeredményt követő tizenegyesrúgások után) a magasabb osztályban, az NB III-ban szereplő Komárom VSE-t. Majd a 32 közé jutásért játszott találkozón a Felsőzsolcát verte meg 4–1-re, s ennek köszönhetően kedden az NB I-es Diósgyőri VTK-t fogadja a csapat. Tóth Pál, a Tarpa SC elnöke elmondta, valóban történelmi tettet hajtottak végre, s most jön a kupaszereplés csúcsa, hiszen az 1932-ben alapított egyesület futballcsapata sohasem játszott még hivatalos mérkőzést élvonalban szereplő együttessel.

„Nagy kár, hogy a vírushelyzet miatt zárt kapuk mögött fogadhatjuk csak a diósgyőrieket – jegyezte meg szomorúan az elnök. – Ezer ember befogadására alkalmas a létesítményünk, s biztos vagyok benne, hogy tele lett volna a lelátó. Persze nem panaszkodunk, így is ajándékként fogjuk fel a kivételes eseményt.”

A megyei első osztályban szereplő csapat magabiztosan áll az élen, tizennégy mérkőzésből tizenhármat nyert meg, a nagy sorozatba egyetlen döntetlen csúszott be idáig. Az együttes legjobbjának a 24 éves Vajda Artúrt tartják, aki 12 góllal vezeti a házi góllövőlistát, s aki a Mezőkövesden futballozó Vajda Sándor öccse.

„Kárpátaljáról származunk – mondta megkeresésünkre a játékos. – A bátyámhoz hasonlóan nekem is a bal lábam a jobb, én is középpályást játszom, bár voltam már minden, csak kapus nem. Jelenleg a középpálya jobb oldalán számít rám az ukrán edzőnk, aki ugyan csak néhány szót beszél magyarul, de a futballnyelvet érti ő is és mi is.”

Vajda Artúr elmondta, több Kárpátaljáról származó magyar és ukrán futballista is található a keretben, és Sándor István, aki korábban az Újpestben és Honvédban is szerepelt, szintúgy a keretet erősíti.

„Edzésben vagyunk, pénteken bajnokit is játszottunk – mondta még Vajda Artúr. – Az volt az első döntetlenünk. Elárulom, nem spóroltunk a keddi kupameccsre, sokkal inkább az erős ellenfélnek számító Nagyecsed jó játéka miatt maradt el az újabb győzelem. Természetesen nagy izgalommal és kurucos lendülettel, elszántsággal várjuk a Diósgyőrt, a többség ugyanis sohasem futballozott élvonalbeli, profi játékosok ellen, már csak azért sem, mert rendkívül fiatal átlagéletkorú a csapatunk. Azon leszek, hogy beírjam a nevem a klub történelemkönyvébe, tudom, ehhez az kell, hogy gólt rúgjak a Diósgyőrnek.”

MOL MAGYAR KUPA
A 8. FORDULÓ PÁROSÍTÁSA (A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT)

Február 9., kedd
13.00:
Tarpa SC (Szabolcs-Szatmár-Bereg I.)–Diósgyőri VTK
19.45:Szolnoki MÁV FC (NB II)–Újpest FC (Tv:M4 Sport)
Február 10., szerda
13.00:
Hódmezővásárhelyi FC (NB III)–Puskás Akadémia FC
13.00:Kazincbarcika (NB II)–MTK Budapest
13.00:Dunavarsány (Pest I.)–Budafoki MTE
13.00:Tállya KSE (NB III)–Kaposvári Rákóczi FC (NB II)
13.00:Debreceni EAC (NB II)–Debreceni VSC (NB II)
13.00:Taksony (NB III)–BFC Siófok (NB II)
13.00:
Soroksár (NB II)–Kisvárda
13.00:
Dorogi FC (NB II)–Ferencváros (Tv:M4 Sport)
13.00:III. Kerületi TVE (NB III)–Budapest Honvéd
13.00:
Csákvár (NB II)–Paksi FC
14.00:
Pécsi MFC (NB II)–Szombathelyi Haladás (NB II)
15.00:
FC Ajka (NB II)–Mezőkövesd
19.45:
Vasas FC (NB II)–Mol Fehérvár (Tv:M4 Sport)
Február 11., csütörtök
13.00:Tiszafüred VSE (NB III)–Zalaegerszegi TE FC

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik