T. N. 2021.03.10 07:33 Frissítve: 2021.03.10 08:21

Magyar Kupa: az NB III-as csapatával áll ki a ZTE Várdán

Mivel a ZTE FC a bajnokságban a bennmaradásért küzd, kerete pedig igencsak szűkös, a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjében a klub NB III-as csapata lép pályára szerdán Kisvárdán.

 

Boér Gábor (Fotó: Meder István)

Bár még idény közben is kiemelkedő Magyar Kupa-szereplésről beszéltek a ZTE FC-nél, az elmúlt hetekben megváltozó körülmények miatt módosult a terv. A sérülések és koronavírus-fertőzések következtében az elmúlt másfél hétben Babati Benjámin, Demjén Patrik, Kálnoki-Kis Dávid, Könyves Norbert, Szánthó Regő és Szépe János sem állt a szakmai stáb rendelkezésére, amiként eltiltása miatt Artem Favorov, Bojan Szankovics és Alekszandar Tanaszin is fontos bajnokikat hagyott ki.

A kilenc meghatározó játékosát nélkülöző csapat a Mol Fehérvártól (0–2) és a Mezőkövesdtől (0–2) elszenvedett vereséggel kieső helyre csúszott vissza, s bár a vasárnapi, Ferencváros elleni bravúros pontszerzéssel (2–2) elkerült onnan, borítékolható volt, hogy a Kisvárda elleni Magyar Kupa-negyeddöntő, illetve a vele járó több mint ezer kilométeres autóbuszozás a legkevésbé sem hiányzik most a klubnak.

„Stratégiai döntést hoztunk: a szerdai idegenbeli mérkőzésre a klub NB III-as csapata utazik el   – kezdte Boér Gábor vezetőedző. – A bajnokságban korábban elért eredményekkel, továbbá a sérülésekkel és eltiltásokkal olyan helyzetbe sodródtunk, ami veszélyezteti az élvonalbeli tagságunkat. Mivel egyértelműen a bennmaradás a célunk, áldozatot kellett hoznunk.”

A Kisvárda elleni kupamérkőzésen ifjabb Bozsik József, a ZTE FC II edzője felel a szakmai munkáért, a felnőttcsapat keretéből csupán három, néhány NB I-es mérkőzésen már pályára lépő játékos, Németh Dániel, Papp László és Szalay Szabolcs utazott el.

MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ (10. FORDULÓ)
Szerda
14.30:
Mol Fehérvár–Budafoki MTE (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
15.00: Kisvárda Master Good–Zalaegerszegi TE FC – élőben az NSO-n!
17.30: Debreceni VSC (NB II)–MTK Budapest (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
Kedden játszották
Újpest FC–Mezőkövesd Zsóry FC 1–1 (0–1, 1–1, 1–1) – 11-esekkel 5–4

 

2023.10.02 21:54:26

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Igen, tényleg érdemes lenne elemezni, hogy az elmúlt öt évben a jelenleg a magyar futballban domináló Ferencváros hogyan távolodhatott el ennyire a vele akkor még legalább azonos szinten lévő Viditől, és mi talán adhatunk is rá válaszokat, de most Fehérváron is csak egyetlen kívánság fogalmazódhat meg, hogy Sóstó felett újra ragyogjon fel az ég.

2023.10.01 10:12:52

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Sőt a kecskemétiek sorozatban a negyedik bajnokijukat bukták el, sovány vigasz, hogy most legalább szereztek egy gólt.

2023.09.30 23:38:13

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Egyetlen lépéssel szereztek akkora előnyt, hogy csak gól lehetett a vége.

2023.09.30 14:44:48

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Lagatort már a 13. percben kiállították, Megyeri hiába védett nagyokat, zsinórban harmadszor is kikapott a Loki.

Ajánló beállításra vár