S. G. 2018.02.05 08:38 Frissítve: 2018.02.05 08:49

Labdarúgás: agyvérzés gyanújával került kórházba Mészöly Kálmán

Agyvérzés gyanújával, kétoldali tüdőgyulladással és súlyos szívgondokkal vitték kórházba az idei az Év sportolója-gálán MLSZ-életműdíjjal kitüntetett korábbi klasszis Vasas-labdarúgót, volt szövetségi kapitányt, Mészöly Kálmánt, akit az intenzív osztályon ápolnak.

 

Kialudtak a fényszórók, elhalkult a tapsvihar és a hangos ünnep helyét a halk félelem és aggódás vette át. Mészöly Kálmán a január 11-i Év sportolója-gálán kapott MLSZ-életműdíjat, aztán boldogan, büszkén nyilatkozott, és csaknem olyan volt, mint fénykorában, jókedvű és anekdotázó, arról beszélt, hogy az elismerés megkoronázása a játékosként és edzőként is sikeres hosszú pályafutásának. Aztán jöttek a hétköznapok, de az öröm nem tartott sokáig, Mészöly Kálmán néhány napja otthon rosszul lett, a vérnyomása felment 220-ra, és képtelen volt a kommunikációra. Szirénázó mentő vitte éjszaka a János kórházba, az intenzív osztályra került, ám az állapota rosszabbodott, hiszen kétoldali tüdőgyulladást kapott a kórházi ágyon fekve. Emellett keringési rendellenesség is fellépett nála, így a mentőautó meg sem állt vele a Városmajori Szívklinikáig.

A Szőke Szikla aggasztó állapotban volt.

A klinikán szívkatéterezést végeztek, amely során megállapították, hogy a koszorúerei nagyon rossz állapotban vannak, s nem kizárt, hogy a közeljövőben súlyos szívműtét vár rá. Köztudott, hogy a legendás játékos és edző az elmúlt években többször is kórházban volt. Két alkalommal komplikált, több órán át tartó urológiai műtéten esett át, de a keringésével is többször volt már baj.

Ezek után jött a rosszullét és a megdöbbentő diagnózis – de az egykori szövetségi kapitány nagy harcos, amit mindig is bebizonyított a pályán és azon kívül is. A legfrissebb hírek szerint Mészöly Kálmán a körülményekhez képest jól van, a szívklinikán folyamatos orvosi ellenőrzés alatt áll, ám egyelőre megjósolhatatlan, mikor hagyhatja el a kórházat.

2023.12.09 09:17:56

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A liláknak megint csak pár perc hiányzott a győzelemhez, a kapufát kétszer is eltaláló ZTE Medgyes átlövésével mentett meg egy pontot.

2023.12.09 10:30:50

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A fővárosi kék-fehérek győzelmükkel pontszámban beérték a tabellán riválisukat.

2023.12.08 15:01:13

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A hazaiak válogatott védője a hajrában elhibázott egy tizenegyest, ám másodszorra betalált.

2023.12.06 17:10:03

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A klubok költségvetését tekintve Dávid harcol Góliáttal.

2023.12.06 23:28:37

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu