S. G. 2018.02.05 08:38 Frissítve: 2018.02.05 08:49

Labdarúgás: agyvérzés gyanújával került kórházba Mészöly Kálmán

Agyvérzés gyanújával, kétoldali tüdőgyulladással és súlyos szívgondokkal vitték kórházba az idei az Év sportolója-gálán MLSZ-életműdíjjal kitüntetett korábbi klasszis Vasas-labdarúgót, volt szövetségi kapitányt, Mészöly Kálmánt, akit az intenzív osztályon ápolnak.

 

Kialudtak a fényszórók, elhalkult a tapsvihar és a hangos ünnep helyét a halk félelem és aggódás vette át. Mészöly Kálmán a január 11-i Év sportolója-gálán kapott MLSZ-életműdíjat, aztán boldogan, büszkén nyilatkozott, és csaknem olyan volt, mint fénykorában, jókedvű és anekdotázó, arról beszélt, hogy az elismerés megkoronázása a játékosként és edzőként is sikeres hosszú pályafutásának. Aztán jöttek a hétköznapok, de az öröm nem tartott sokáig, Mészöly Kálmán néhány napja otthon rosszul lett, a vérnyomása felment 220-ra, és képtelen volt a kommunikációra. Szirénázó mentő vitte éjszaka a János kórházba, az intenzív osztályra került, ám az állapota rosszabbodott, hiszen kétoldali tüdőgyulladást kapott a kórházi ágyon fekve. Emellett keringési rendellenesség is fellépett nála, így a mentőautó meg sem állt vele a Városmajori Szívklinikáig.

A Szőke Szikla aggasztó állapotban volt.

A klinikán szívkatéterezést végeztek, amely során megállapították, hogy a koszorúerei nagyon rossz állapotban vannak, s nem kizárt, hogy a közeljövőben súlyos szívműtét vár rá. Köztudott, hogy a legendás játékos és edző az elmúlt években többször is kórházban volt. Két alkalommal komplikált, több órán át tartó urológiai műtéten esett át, de a keringésével is többször volt már baj.

Ezek után jött a rosszullét és a megdöbbentő diagnózis – de az egykori szövetségi kapitány nagy harcos, amit mindig is bebizonyított a pályán és azon kívül is. A legfrissebb hírek szerint Mészöly Kálmán a körülményekhez képest jól van, a szívklinikán folyamatos orvosi ellenőrzés alatt áll, ám egyelőre megjósolhatatlan, mikor hagyhatja el a kórházat.

2022.10.02 13:50:46

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A Fehérvár továbbra se képes idegenben nyerni, ezúttal a Puskás Akadémiával ikszelt.

2022.10.02 13:35:11

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A jól játszó hazaiak még gólt sem engedtek a küszködő zöld-fehéreknek.

2022.10.01 08:57:06

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Holender találatát Lesjak egyenlítette ki • A piros-kékeknek több nagy helyzetük volt, de ezek kimaradtak.

2022.10.01 08:57:06

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Szrdjan Blagojevics vezetőedző hétgólos meccsen szerzett győzelemmel mutatkozott be a debrecenieknél.