„Magyarország egész területén lehetnek sportrendezvények” – kormányrendelet

Vágólapra másolva!
2020.04.30. 23:31
null
Nézők nélkül ugyan, de folytatódhat a bajnokság (Fotó: Derencsényi István)
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón több, a sporthoz kapcsolódó kormányzati döntésről is beszámolt a koronavírus-járvánnyal összefüggésben, este pedig meg is jelent a Magyar Közlönyben a vonatkozó kormányrendelet.

A miniszter azt is elmondta, a rendezvénykorlátok továbbra is érvényben maradnak, Magyarországon rendezvényeket augusztus 15-ig nem lehet tartani, ez jelen helyzetben valószínűleg azt is jelenti, hogy addig biztosan nem rendezhetnek szurkolók előtt mérkőzéseket.

Ugyanakkor, miután az Orbán Viktor miniszterelnök által bejelentett, a kijárási korlátozásokat lazító intézkedések Budapestre nem vonatkoznak, ezért Gulyás miniszter tájékoztatása alapján nem volt egyértelmű, hogy az edzésekre és a zárt körű meccsrendezésre vonatkozó engedély az egész országra vagy csak vidékre érvényes-e.

Csütörtök este negyed 12 körül azonban megjelent a Magyar Közlöny 2020. évi 96. számában a Kormány 170/2020. (IV. 30.) számú rendelete, amelynek első paragrafusának első bekezdésében rögtön fel is oldja a problémát.

„1.§
(1) Magyarország egész területén
a) sportrendezvény nézők nélkül, zárt körülmények között megtartható,
b) a sportegyesület által szervezett, valamint azamatőr sport, aszabadidős sport és atömegsport célú edzésen való részvétel megengedett”
áll a Magyar Közlönyben.

Mindent összegezve ez tehát azt jelenti, hogy a május 4-én életbe lépő mai bejelentés és a labdarúgó-szövetség múlt heti közlése alapján akár már május 23-án folytatódhat a bajnokság, aminek pontos időpontjáról az MLSZ elnökségének kell döntést hoznia.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik