Kisvárda: Révész Attila az Ekl-szerepléssel már elégedett lenne

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2022.11.19. 08:16
Belső védő már érkezett, kapus még érkezhet a Kisvárda Master Goodhoz, amelynek sportigazgatója, Révész Attila nem titkolja, neki arannyal ér fel az előző idény ezüstje.

– Pénteken jelentette be a klub, hogy szerződtette a kétszeres bosnyák válogatott belső védőt, Aleksandar Jovicicot. Elengedhetetlen volt igazolni erre a posztra?
– Ha megnézzük, mennyi gólt kaptunk az ősszel, nem kérdés, mi a válaszom – felelte Révész Attila, a bajnokságban a harmadik helyen telelő Kisvárda Master Good sportigazgatója. – A nyáron távozott a kapusunk és a két belső védőnk is, megszűnt a korábbi stabilitás, adódtak kommunikációs problémák is, ezért úgy láttuk, változtatásra van szükség. Egyébként ezt a nyáron is jeleztük, csak éppen nem volt olyan elérhető futballista, akivel orvosolni lehetett volna a problémát.– Pénteken jelentette be a klub, hogy szerződtette a kétszeres bosnyák válogatott belső védőt, Aleksandar Jovicicot. Elengedhetetlen volt igazolni erre a posztra?
– Ha megnézzük, mennyi gólt kaptunk az ősszel, nem kérdés, mi a válaszom – felelte Révész Attila, a bajnokságban a harmadik helyen telelő Kisvárda Master Good sportigazgatója. – A nyáron távozott a kapusunk és a két belső védőnk is, megszűnt a korábbi stabilitás, adódtak kommunikációs problémák is, ezért úgy láttuk, változtatásra van szükség. Egyébként ezt a nyáron is jeleztük, csak éppen nem volt olyan elérhető futballista, akivel orvosolni lehetett volna a problémát.

– Az idénynek úgy ment neki a Kisvárda, hogy sportigazgatóként már nem ült a kispadon, a napi ügyekbe már nem folyt bele – akkor úgy fogalmazott, az egészsége érdekében vissza kellett vennie a munkából. Gondolta volna, hogy októberben újra ott fog ülni a szakmai stáb mellett?
– Nem gondoltam, és nem is vágytam rá, a helyzet ugyanakkor indokolta. Amikor a koncepciót felvázoltuk, tisztában voltunk vele, időt kell hagyni a kollégáknak a tanulásra, és tulajdonképpen a nyári átigazolásokat is megoldották a jóváhagyásommal. Sajnos miután hátrébb léptem, megszűnt a következetesség, a rám jellemző szigor és kontroll, a visszatérésem óta viszont újra minden az én felelősségem.

– Árulja el: amikor hat veretlenül megvívott bajnoki után a Honvéd, a Ferencváros és az Újpest ellen is pont nélkül maradt a csapat, ráadásul gólt sem szerzett, mekkora realitása volt az edzőváltásnak?
– A Molde elleni Európa-konferencia­liga-mérkőzés után külföldön pihentem, nemigen láttam a bajnoki meccseinket. Aztán jött az említett három bajnoki, és mert az összhatás borzasztó volt, a vezetőséggel próbáltunk megoldást találni. Már a Honvéd elleni találkozót követően elmondtam, gond van a munkamorállal, aztán jött két újabb vereség, és bár a szakmai stáb felajánlotta a lemondását, nem fogadtam el.

– Az utolsó két őszi fordulónak második helyezettként ment neki a Kisvárda. Talán nem tévedünk, amikor azt mondjuk, a ZTE elleni hazai nulla három és a székesfehérvári egy négy miatt is hiányérzete lehet...
– A Vasas elleni találkozóval minden tekintetben javultak a mutatóink, ám ez tőlem mindennapos jelenlétet igényelt. Tény, az utolsó két forduló előtt jóval kevesebb időt tudtam a csapattal tölteni, nincs kizárva, ez is szerepet játszott a mérkőzések alakulásában. Hozzá kell tenni, a ZTE elleni bajnoki előtt jeleztem a stábnak, alapembereket kell pihentetni, ezt orvosi vélemény támasztotta alá; egyúttal úgy gondoltam, így képet kapok arról is, a kevesebbet játszó labdarúgók közül kire lehet számítani a jövőben. Az én felelősségem, hogy nem volt nagyobb a rotálási lehetőségünk.

– Az elmúlt évek sikerei mutatják, jó érzékkel, hozzáértéssel választja ki a klubhoz szerződtetett labdarúgókat, ugyanakkor többek között a Mol Fehérvár elleni meccs is azt mutatta, kapusposzton gondjaik vannak. Rosszul látjuk?
– Nem. Ki merem mondani, itt van a legnagyobb problémánk! Nem egyszerű a helyzet, mert az MLSZ fiatalszabályának is meg kell felelni, de nem árulok el titkot: várhatóan kapust is igazolunk.

– A nyáron meghatározó játékosok távoztak Kisvárdáról, például Dombó Dávid, Herdi Prenga, Lazar Csirkovics vagy Claudiu Bumba. Akkor sokan nem értették, miért nem tesz többet a megtartásukért, miért mondja, hogy meglátása szerint erről a szintről nagy valószínűséggel már lefelé vezet nekik az út. Nem tévedett, mindannyian feledhető szezon után vannak.
– Egy külsős képalkotó cég vizsgálata szakmailag alátámasztotta a véleményemet. Képet kaptunk arról, ki milyen állapotban van, mire lehet képes élettanilag a következő idényben, így nem kellett azon gondolkodni, honnan lehet esetleg pénzt átcsoportosítani a megtartásukra. Mert a mostani klubjukban több pénzt kapnak, ez nyilvánvaló. Egyébként egy klubtól kérdeztek meg a kiszemelt játékossal kapcsolatban, őszintén elmondtam a véleményemet, és a vásárló elállt az átigazolástól.

– Már nem történhet olyan esemény, hogy 2022 ne aranybetűkkel kerüljön be a kisvárdai futball történelemkönyvébe. Van innen feljebb, vagy már a szinten tartást is nagyon meg kell becsülni?
– Az előző bajnoki évünkre úgy tekintek, mint ha bajnokok lettünk volna, a Ferencváros ugyanis minden téren elhúzott a mezőnytől, nem lehet vele versenyezni. Fejlődni akarunk, a mostaninál is jobb csapatot raknánk össze, de tisztában vagyunk a lehetőségeinkkel. Ha a bajnokságon vagy a kupán keresztül megcsípjük az Európa-konferencialiga-szereplést, elégedett leszek.

A LABDARÚGÓ NB I ÁLLÁSA
1. Ferencvárosi TC 14 11 1 2 34–12 +22 34
2. Kecskeméti TE 16 6 8 2 23–16 +7 26
3. Kisvárda 16 7 4 5 27–29 –2 25
4. Puskás Akadémia 16 6 7 3 22–18 +4 25
5. Zalaegerszegi TE 15 6 4 5 24–17 +7 22
6. Paksi FC 15 6 3 6 27–26 +1 21
7. Debreceni VSC 16 5 5 6 27–27 0 20
8. Mol Fehérvár 16 5 4 7 20–23 –3 19
9. Mezőkövesd 16 4 4 8 18–26 –8 16
10. Újpest FC 16 4 4 8 19–29 –10 16
11. Budapest Honvéd 16 4 4 8 16–27 –11 16
12. Vasas FC 16 3 6 7 13–20 –7 15
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik