BABJÁK BENCE
2017.08.30 08:37 Frissítve: 2017.08.30 09:01

Haladás: „Úgy láttam, a játékosokat is zavarták Halmosi megnyilvánulásai”

Ami korábban működött a szombathelyi öltözőben, az manapság már nem, és a szakmai viták is közrejátszhattak abban, hogy Mészöly Géza és az NB I-es labdarúgóklub vezetősége kedden közösen úgy döntött, elérkeztek az út végéhez. Nemzeti Sport-interjú a távozó vezetőedzővel.

 

˜

Mészöly Géza (Fotó: Móricz-Sabján Simon)

– Hogyan élte meg a Haladásnál töltött időszakot?
˜– Büszke lehetek arra, amit Szombathelyen elértem. Miután kineveztek, sikerült bent tartani a csapatot, majd ötödikek lettünk, ami a második legjobb helyezés a klub történelmében. Az előző idény végén elért hatodik hely miatt sem kell szégyenkeznünk, végig kitartottunk a magyar fiatalok mellett, a magyar labdarúgás érdekeit néztük. Ugyanakkor több meghatározó futballista is távozott, többek között Radó Andrást, Hegedűs Jánost, Gaál Bálintot és Iszlai Bencét is el kellett engednie a klubnak, őket egyelőre nem sikerült pótolni.

˜– Nem gondolja, hogy miután Halmosi Pétert kitette az első csapat keretéből, elvesztette az öltöző egy részét?
˜– Halmosi Péternek hatalmas szerepe volt abban, hogy 2015-ben bent maradtunk, igazi vezér volt, hamar egymásra találtunk. Ez azóta sem változott, de a klub érdekeit néztem, és úgy láttam, a játékosokat is zavarták Halmosi Péter megnyilvánulásai. Nem az egyén, hanem a csapat az első, Péter pedig nem teljesítette azokat az elvárásokat, amelyek a szerződésében voltak. Nem volt könnyű kezelni a helyzetet, de nem hiszem, hogy az együttes kicsúszott a kezemből. De ne felejtsük el, hogy nagyon értékes játékos, óriási nimbusszal, aki imádja a Haladást. Nem végleg tettem ki az első csapat keretéből, és ha az elmúlt hetekben átgondolta a helyzetet, sokat segíthet a jövőben a klubnak.

˜– A másik kulcsjátékossal, a Puskás Akadémia ellen nagyot hibázó Király Gáborral milyen volt a kapcsolata?
˜– Mindent elmond, hogy vasárnap este felhívott, azt mondta, ő sem tudott aludni, és sajnálja a történteket. Egyszer sem mondta, hogy rosszul döntöttem Halmosi Péter ügyében. Szombaton is nagyon akarta a győzelmet, sajnos ez aznap inkább negatívan hatott a teljesítményére, de nem miatta kaptunk ki. Kölcsönösen tiszteljük egymást, a többi játékossal szintén, ezért is tudtunk kulturáltan elválni.

˜– A háromszázadik, jubileumi találkozóból búcsúmeccs lett.
˜– Valahogy nem sikerülnek nekem ezek a találkozók, az ötvenedik születésnapomon rendezett meccset sem nyertem meg (2017. február 25-én a Haladás Sopronban 2–0-ra kikapott az Újpesttől – a szerk.). De ennél sokkal fontosabb, hogy büszkén távozom, mert az elmúlt két idényben nagyszerű eredményt értünk el, és olyan csapatot hagyok hátra, amelyre nehéz szezon vár, de nem érdemes temetni.

2022.11.25 21:49:32

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2022.11.24 23:17:48

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2022.11.24 07:58:00

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Sokak szerint csónakkal kellett volna kimenteni a bírót a Latorca utcából.

2022.11.18 23:59:28

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Az ősz álomtizenegyében hét ferencvárosi található.

2022.11.19 00:08:14

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. És itt jutunk el a csercseszovi futballfelfogás alapjához: a labdarúgóit felszabadítja a kötöttségek alól, és hagyja, hogy abban a szerepben, taktikával játssznak, amiben a leginkább ki tudják bontakoztatni képességeiket..