Gyász: meghalt Berki Krisztián, az FTC volt vezérigazgatója

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2022.05.06. 10:11
null
Berki Krisztián (1980–2022) (Fotó: Végh István/Bors)
Meghalt Berki Krisztián, az FTC korábbi vezérigazgatója – írja a Blikk, melynek információját a rendőrség megerősítette.

 

Péntek reggel a Blikk arról számolt be, hogy a rendőrség több autóval szállt ki egy budapesti IX. kerületi társasházhoz, és a helyszínre egy mentőautó is megérkezett. A házban Berki Krisztián, az FTC volt vezérigazgatója, korábbi NB I-es kapus lakott. Az Origo azt írja, napok óta vitatkozást és kiabálást lehetett hallani a lakás körül, melynél korábban is voltak már kint a rendőrök.

Az esettel kapcsolatban a rendőrség az Origónak azt mondta, hogy haláleset miatt tartanak szemlét, de idegenkezűség gyanúja nem vetődött fel. A hatóságok a Blikknek megerősítették, hogy Berki Krisztián halt meg. A Bors megkeresésére Berki felesége is megerősítette férje halálhírét.

Berki Krisztián a 2004–2005-ös idényben a Ferencváros igazolt labdarúgója volt, de a zöld-fehéreknél hivatalos mérkőzésen nem szerepelt (négy bajnoki mérkőzésen csereként nevezve volt). Utána Diósgyőrbe szerződött, ahol 2006 tavaszán három NB I-es meccsen védett. Huszonöt évesen sérülés miatt abbahagyta a profi futballt. Visszavonulása után 2007-ben az FTC Zrt. vezérigazgatója lett, posztjáról 2010 júniusában lemondott. Az elmúlt években több televíziós műsorban, showműsorban szerepelt, közismert alakja volt a magyar médiának. A 2019-es magyarországi önkormányzati választáson indult Budapest főpolgármesteri posztjáért.

Berki Krisztián 41 évet élt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik