FTC: megvan az egyezség, három év után végleg távozik a csatár – sajtóhír

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.06.08. 09:33
null
Roko Baturina végleg a Santanderhez szerződhet (Fotó: <a href="https://twitter.com/Isaacgope/status/1666486770718892054/photo/1">twitter.com</a>)
Spanyolországi értesülések szerint végleg távozik a Ferencváros labdarúgócsapatától és 2025-ig szóló szerződést köt a Racing Santanderrel a 22 éves horvát csatár, Roko Baturina. A Nemzeti Sport ugyanakkor úgy értesült, még nincs egyezség a klubok között.

 

Roko Baturinát három éve szerződtette a Ferencváros a Dinamo Zagrebtől, de a horvát csatár nem tudott alapemberré válni a Fradiban és egy év elteltével folyamatosan kölcsönadták. Játszott a lengyel Lech Poznanban, a szlovén NK Mariborban, az elmúlt fél évben pedig a spanyol másodosztályú Santanderben, melyben 14 bajnokin négy gólt és három gólpasszt ért el. A Racing ezután jelezte, hogy kölcsönszerződésének nyári lejárta után végleg szerződtetnék az FTC csatárát.

A spanyolországi hírek először arról szóltak, hogy a 22 csapatos La Liga 2-ben 12. helyen záró Santander alkudni szeretne a csatár kölcsönszerződésében meghatározott kivásárlási opció árából, de a legfrissebb hírek szerint megszületett az egyezség a klubok között.

Több, a Racing Santander híreire szakosodott Twitter-oldal is arról számolt be szerdán, hogy miután a Ferencváros ezen a nyáron már szerződtetett csatárt (Varga Barnabást – a szerk.), elengedi Baturinát, aki 2025-ig ír alá a spanyol klubhoz.

A Nemzeti Sport azonban úgy tudja, még nem született megállapodás a két klub között.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:
Baráth Péter (Debreceni VSC, kölcsön után végleg), Varga Barnabás (Paksi FC), Tosin Kehinde (nigériai, Randers – Dánia, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérhet: Iyinbor Patrick (Vasas), Stjepan Loncar (bosnyák, KV Kortrijk – Belgium)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Berényi Erik, Gágyor Domán Szilárd
Kiszemeltek (sajtóhírek alapján): Mohammed Abu Fani (izraeli, Maccabi Haifa – Izrael), Tomás Chory (cseh, Viktoria Plzen – Csehország), Daler Kuzjajev (orosz, Zenit – Oroszország), Cebrail Makreckis (lett-marokkói, Pirin Blagoevgrad – Bulgária), Alekszandar Pesics (szerb, Crvena zvezda – Szerbia), Mohamed Ali Ben Romdan (tunéziai, Espérance – Tunézia)
Távozók: Adnan Kovacevic (bosnyák)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Mehdi Boudjemaa (francia-algériai, Hatayspor – Törökország), Ángelo Sagal (chilei, Gaziantep FK – Törökország)?
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Bogdán Ádám (lejár a szerződése), Vécsei Bálint (lejár a szerződése)
Kölcsön után végleg távozhatnak:
Roko Baturina (horvát, Racing Santander – Spanyolország), Zseljko Gavrics (szerb, DAC 1904 – Szlovákia), Giorgi Haraisvili (grúz, Dinamo Tbiliszi – Grúzia), Katona Bálint (Kecskeméti TE), Katona Máté (Kecskeméti TE), Szánthó Regő (DAC 1904 – Szlovákia), Varga Ádám (Kecskeméti TE)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik