P. K.
2023.06.08 09:33 Frissítve: 2023.06.08 16:43

FTC: megvan az egyezség, három év után végleg távozik a csatár – sajtóhír

Spanyolországi értesülések szerint végleg távozik a Ferencváros labdarúgócsapatától és 2025-ig szóló szerződést köt a Racing Santanderrel a 22 éves horvát csatár, Roko Baturina. A Nemzeti Sport ugyanakkor úgy értesült, még nincs egyezség a klubok között.

Roko Baturina végleg a Santanderhez szerződhet (Fotó: twitter.com)

 

Roko Baturinát három éve szerződtette a Ferencváros a Dinamo Zagrebtől, de a horvát csatár nem tudott alapemberré válni a Fradiban és egy év elteltével folyamatosan kölcsönadták. Játszott a lengyel Lech Poznanban, a szlovén NK Mariborban, az elmúlt fél évben pedig a spanyol másodosztályú Santanderben, melyben 14 bajnokin négy gólt és három gólpasszt ért el. A Racing ezután jelezte, hogy kölcsönszerződésének nyári lejárta után végleg szerződtetnék az FTC csatárát.

A spanyolországi hírek először arról szóltak, hogy a 22 csapatos La Liga 2-ben 12. helyen záró Santander alkudni szeretne a csatár kölcsönszerződésében meghatározott kivásárlási opció árából, de a legfrissebb hírek szerint megszületett az egyezség a klubok között.

Több, a Racing Santander híreire szakosodott Twitter-oldal is arról számolt be szerdán, hogy miután a Ferencváros ezen a nyáron már szerződtetett csatárt (Varga Barnabást – a szerk.), elengedi Baturinát, aki 2025-ig ír alá a spanyol klubhoz.

A Nemzeti Sport azonban úgy tudja, még nem született megállapodás a két klub között.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:
Baráth Péter (Debreceni VSC, kölcsön után végleg), Varga Barnabás (Paksi FC), Tosin Kehinde (nigériai, Randers – Dánia, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérhet: Iyinbor Patrick (Vasas), Stjepan Loncar (bosnyák, KV Kortrijk – Belgium)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Berényi Erik, Gágyor Domán Szilárd
Kiszemeltek (sajtóhírek alapján): Mohammed Abu Fani (izraeli, Maccabi Haifa – Izrael), Tomás Chory (cseh, Viktoria Plzen – Csehország), Daler Kuzjajev (orosz, Zenit – Oroszország), Cebrail Makreckis (lett-marokkói, Pirin Blagoevgrad – Bulgária), Alekszandar Pesics (szerb, Crvena zvezda – Szerbia), Mohamed Ali Ben Romdan (tunéziai, Espérance – Tunézia)
Távozók: Adnan Kovacevic (bosnyák)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Mehdi Boudjemaa (francia-algériai, Hatayspor – Törökország), Ángelo Sagal (chilei, Gaziantep FK – Törökország)?
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Bogdán Ádám (lejár a szerződése), Vécsei Bálint (lejár a szerződése)
Kölcsön után végleg távozhatnak:
Roko Baturina (horvát, Racing Santander – Spanyolország), Zseljko Gavrics (szerb, DAC 1904 – Szlovákia), Giorgi Haraisvili (grúz, Dinamo Tbiliszi – Grúzia), Katona Bálint (Kecskeméti TE), Katona Máté (Kecskeméti TE), Szánthó Regő (DAC 1904 – Szlovákia), Varga Ádám (Kecskeméti TE)
 

 

2023.10.02 21:54:26

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Igen, tényleg érdemes lenne elemezni, hogy az elmúlt öt évben a jelenleg a magyar futballban domináló Ferencváros hogyan távolodhatott el ennyire a vele akkor még legalább azonos szinten lévő Viditől, és mi talán adhatunk is rá válaszokat, de most Fehérváron is csak egyetlen kívánság fogalmazódhat meg, hogy Sóstó felett újra ragyogjon fel az ég.

2023.10.01 10:12:52

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Sőt a kecskemétiek sorozatban a negyedik bajnokijukat bukták el, sovány vigasz, hogy most legalább szereztek egy gólt.

2023.09.30 23:38:13

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Egyetlen lépéssel szereztek akkora előnyt, hogy csak gól lehetett a vége.

2023.09.30 14:44:48

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Lagatort már a 13. percben kiállították, Megyeri hiába védett nagyokat, zsinórban harmadszor is kikapott a Loki.

Ajánló beállításra vár