nemzetisport.hu 2017.08.31 17:05 Frissítve: 2017.08.31 17:31

Felkészülés: fordított a Fradi a pécsi gálamérkőzésen

A pécsi egyetem alapításának 650. évfordulójának alkalmából megrendezett Sport Ünnepély nevű esemény fő attrakcióján a Ferencváros fiatalokkal teletűzdelt labdarúgócsapata 2–1-re legyőzte a pécsi válogatottat.

 

A pécsi válogatott a PTE-PEAC és a PMFC jelenlegi labdarúgóiból, valamint a korábbiakban egyetemi bajnokságot nyerő, ma akár NB I-es, NB II-es együttesekben futballozó egykori hallgatóiból verbuvált (és klubjuktól hivatalosan kikért) együttes – mutatta be ellenfelét a Ferencváros.

A fradi.hu beszámolója szerint a mérkőzés korai szakaszában a zöld-fehérek irányították a meccset, leginkább Rui Pedro és Nyéki volt elemében, ennek ellenére a 27. percben a hazaiak jutottak vezetéshez: bal oldali szabadrúgás után Horváth Dávid csúsztatott a rövidbe (1–0).

Fél órával később jött a Ferencváros válasza, a szünetben beálló Horváth egyenlített egy szöglet után, majd a találkozó hajrájában Szalka lőtt a 16-os előteréből a kapu bal oldalába, így nyert a vendégcsapat (1–2).

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
PÉCSI VÁLOGATOTT–FERENCVÁROS 1–2
(1–0)
PÉCS: Sólyom (Vuk, 13.) – Kónya K., Molnár G., Szabó R., Varga T. – Schweitzer, Turi – Kónya D. (Makai, 13.), Horváth T., Horváth D. – Hergenrőder
FTC: Holczer (Oroszi, 78.) – Dénesi, Batik (Szalka, a szünetben), Otigba, Pedroso – Wieland, Rui Pedro (Horváth, a szünetben) – Leffler, Nyéki, Pócsik (Novák, a szünetben) – Galambos (Pócsik, 71.)
Gólszerző: Horváth D. (27.), ill. Horváth (57.), Szalka (83.)
Forrás: fradi.hu

Az élvonal újonca, a Balmazújváros otthon 3–0-ra legyőzte a Tatran Presovot. A szlovák első osztály 8. helyén álló eperjesiek már az ötödik percben hátrányba kerültek, Zsiga Ervin értékesítette a hazaiak javára megítélt büntetőt, majd a fordulást követően előbb Dávid Kerestes, majd Erik Streno lépett szerencsétlenül a labda útjába, mindkét alkalommal a saját kapujukban kötött ki.

BALMAZÚJVÁROS–TATRAN PRESOV (szlovákiai) 3–0 (1–0)
Balmazújváros, Városi Stadion. V: Veizer
BALMAZÚJVÁROS, 1. félidő: Pogacsics – Habovda, Jagodics, Póti, Virág, Vajda, Maisuradze, Batarelo, Zsiga, Kovács, Fekete. 2. félidő: Pogacsics – Habovda, Jagodics, Póti, Virág – Orovecz, Batarelo, Bódis, Rácz F. – Belényesi, Vólent. Pályára lépett még: Fehér, Schmid Áron, Schmid Máté
Gólszerző: Zsiga (11-esből), Kerestes (öngól), Streno (öngól)
Forrás: balmazfoci.hu

2021.01.25 21:41:24

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A játékvezetők magabiztosabbak lettek hátuk mögött a fegyelmezési szándékkal. Kevesebben voltak a kelleténél, ezért volt általános nyűg az idegenben játszó csapatoknál, hogy a helyi partjelzők éppen, hogy csak gólt nem lőttek, annyira lelkesen segítették az övéiket.

2021.01.23 23:15:39

Labdarúgó NB I BACSKAI JÁNOS (szöveg), MIKOLA BENCE (grafika), KUN ATTILA (osztályzatok, álomcsapat)

IDEGENLÉGIÓ. A Fradiban Otten és Klein villogott; nem a Chinchilla, Romeo, Vuk trióra, eközben a nagy Hudson-Odoi a Vasasban…

2021.01.24 13:27:18

Labdarúgó NB I CSERHÁTI ANDRÁS (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

Hidi bombagóllal szerzett vezetést, a ZTE fordított, Gazdag büntetőből egyenlített.

2021.01.24 13:22:22

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Bognár György csapata jól kezdte az évet, és otthon tartotta a három pontot.

2021.01.24 13:15:53

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Varga Roland az MTK-ban, Csonka András a Budafokban szerzett gólt az első meccsén.