Fehérvár: Jó úton járunk, alakul a csapatunk – Hangya

PIETSCH TIBORPIETSCH TIBOR
Vágólapra másolva!
2021.01.16. 07:44
null
Hangya Szilveszter (jobbra) szerint kirobbanó erőben veselkedhet neki a bajnokság tavaszi szezonjának a fehérvári együttes (Fotó: Dömötör Csaba)
Hangya Szilveszter, a horvátországi felkészülés végére érő Mol Fehérvár FC védője bizakodva várja a tavaszt.

 

Elérkezett az utolsó nap és azzal együtt az utolsó (edző)meccs. A január 6. óta Porecben készülő Mol Fehérvár FC szombat délelőtt 11 órakor összecsap az NK Osijekkel, a lefújást követően nem sokkal pedig Magyarország felé veszi az irányt. A Vidi eddig négy mérkőzést játszott Horvátországban, a mérlege ötvenszázalékos: a HNK Rijekát 1–0-ra, a HNK Orijentet 6–2-re legyőzte, viszont a Sturm Graztól 3–1-re, a Dinamo Zagrebtől 2–1-re kikapott. Persze vereség és vereség között is van különbség: amíg az osztrákok elleni találkozó után Márton Gábor nem titkolta, a mutatott játék nem tetszett neki, a horvát bajnok ellen látottakkal már elégedett volt, mi több, kijelentette, remekül játszott csapata.

„Osztom vezetőedzőnk véleményét, szerintem sem lehetett panasz a teljesítményünkre  – erősítette meg lapunk érdeklődésére Márton Gábor szavait a Dinamo ellen kilencven percet a pályán töltő Hangya Szilveszter. – Jól futballoztunk, a vezetést is megszereztük, kár, hogy egy tizenegyessel az ellenfél gyorsan egyenlített. A visszajátszások igazolták, hogy a lövésbe belevetődő Adrian Rus fejét találta el a labda, nem a kezét, a horvát bíró mégis büntetőt ítélt... A második félidőben nekünk is voltak helyzeteink, nekik is, végül egy szabadrúgásgóllal nyertek. A lényeg, hogy jó meccs volt, szikrázott a levegő. Egyáltalán nem volt edzőmérkőzés hangulata, s ez így volt rendben.”     

A már említett mérlegre visszatérve: a Vidi nyolcszoros válogatott védője szerint a felkészülés során elért eredményekből nem szabad messzemenő következtetést levonni, ugyanakkor hasznuk mindenképpen van.

 „A győzelmeknek lehet örülni, ám ezek a találkozók elsősorban arra jók, hogy tanuljunk belőlük   – mondta a 27. életévét már az idén, de még Magyarországon, január 2-án betöltő Hangya Szilveszter. – A Sturm ellen tényleg nem néztünk ki jól, szerintem akkor jött ki rajtunk a fáradtság. A többi meccs rendben volt, még a Dinamo elleni is. Jó érzés volt szembesülni azzal, hogy a papíron erősebb riválissal nemhogy pariban voltunk, időnként uraltuk is a meccset. Ezek után kíváncsian várom az eszékiek elleni mérkőzést, amelyet már csak azért is szeretnénk megnyerni, hogy jó szájízzel indulhassunk haza.”     

Mire elhagyja a Vidi busza Porecet, feltehetőleg öt meccs lesz Hangya Szilveszter mögött. Merthogy az eddigi négyen lehetőséget kapott Márton Gábortól, és minden bizonnyal a Kleinheisler Lászlót is a soraiban tudó Osijek ellen is beveti a szakmai stáb.

„Nem baj ez, sőt! Minél többet vagyok a pályán, annál jobb! A graziak ellen én is tompább voltam, de mára ez elmúlt, az erőnlétünk rendben van. Valójában nem történt semmi különös az utóbbi napokban, az előírt munkát becsülettel elvégeztük. Örülök, hogy egyik mérkőzés követte a másikat, régi mondás a futballban, hogy a meccs a legjobb edzés. Az a benyomásom, hogy jó úton járunk, alakul a csapatunk, jövő hétre már csak a »finomhangolás« marad. Előtte azonban még következhet a főpróba, bízom benne, hogy jól sikerül. Jövő szombaton pedig következhet az Újpest elleni bajnoki, már alig várom. Annál is inkább, mert szeretnénk a lehető legtöbbet kihozni magunkból tavasszal.”     

A MOL FEHÉRVÁR FC FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete:
január 4.
Edzőtábor: január 6–16., Porec (Horvátország)
Felkészülési mérkőzések
Január 8., Umag: HNK Rijeka (horvát I.)–Mol Fehérvár 0–1 (Bamgboye)
Január 10., Funtana: Mol FehérvárSturm Graz (osztrák I.) 1–3 (Szabó L. 88., ill. Mwepu 14., Jantscher 42., Lang 52.)
Január 12., Funtana: Mol Fehérvár–HNK Orijent 1919(horvát II.) 6–2 (Zivzivadze 21., Géresi 34., Rus 41., Dárda P. 64., 70., Funsho 88.)
Január 14., Rovinj: Dinamo Zagreb (horvát I.)–Mol Fehérvár 2–1 (Zivzivadze 13.)
Január 16., 11.00, Rovinj: NK Osijek (horvát I.)–Mol Fehérvár

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik