„Én nem érdemelnék szobrot?” – búcsú Hemingway-idézetekkel

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.08. 12:38
null
George F. Hemingway 13 év után távozik a Honvédtól (NS-archív)
A Bp. Honvéd eddigi tulajdonosa, George F. Hemingway 2006-ban mentette meg a csőd szélén álló klubot, és 2007-ben ő alapította meg a csapat utánpótlását képező Magyar Futball Akadémiát. A távozását ma bejelentő Hemingway időszakában kétszer Magyar Kupát, egyszer bajnokságot nyert a csapat. A sikerek mellett hangzatos nyilatkozatok is végigkísérték kispesti időszakát. Lássunk ezek közül néhányat a legutóbbi évekből...

„Megmondtam Lanzafame árát a Fradinak, fölmosták az embert a padlóról”
2019. január 31.

„Egyik nap felhívott engem a Ferencváros, hogy szeretnék megvenni Lanzafamét. Megmondtam, hogy mibe kerül, és fölmosták az embert a padlóról, de később visszahívott és azt mondta, hogy jó” – mondta George F. Hemingway Davide Lanzafame távozása kapcsán.


„Én nem érdemelnék szobrot? Meg kell halnom hozzá?”
2018. november 13.

„Olvastam, a Leicester szurkolói és a klub összedobnak pénzt, hogy szobrot állítsanak a helikopter-balesetben elhunyt tulajdonosnak. Elgondolkoztam azon, én nem érdemelném-e meg, hogy szobrot állítsanak nekem a Bozsik-stadionban. Fölmerült bennem a kérdés, nekem is meg kell halnom, mielőtt egy szobrot állítanak nekem? Nem lehetne egy szobrot, amíg élek – tette fel a költői kérdést tavaly novemberben Hemingway a videoblogjában és akkor is szóba került a klub eladása. – Fiúk! Még mindig itt vagyok! Felhívást intézek a nemzethez: ha valaki meg akarja venni és van pénze, itt vagyok, tessék jönni, tessék hozni a borítékot, vagy inkább egy ládát, mert a borítékba az nem fér bele. Hozza a ládát a pénzzel, én itt ülök és megcsináljuk az üzletet. Éjjel, nappal, akármikor.”

„Az is lehet, hogy én egy transzvesztita lány vagyok”
2018. november 15.

„2006-ban vettem meg a Honvédot, hat hónappal később, amikor a patkányokat kiüldöztem a stadionból és újjáépítettem, megkérdezték, eladnám-e a Honvédot. Azt mondtam akkor és azóta mindig: igen, ha megfelelő ajánlat érkezik. De tizenkét év alatt nem érkezett ilyen” – nyilatkozta Hemingway tavaly augusztusban a Klubrádiónak.

Arra a felvetésre, hogy esetleg valóban van vevő, de még nem jelentkezett, az üzletember így reagált: „Az is lehet, hogy én egy transzvesztita lány vagyok. De nem valószínű.” Ezt hasonló formában később a Digi Sportnak is elmondta.

Arról is beszélt, szerinte a Honvéd az egyetlen klub, amely az amerikai könyvelési sztenderd szerint rentábilis, és profitot termelt a legutóbbi három évben. „Hogy az első és a második évben mennyit, azt nem tudom. De 2017-ben körülbelül 100 millió forint volt a profit, és tízmillió mínuszban voltam a futballakadémián. Szóval 90 millió volt a haszon.”

„A magyar játékosok bére emelkedik, a tudásuk nem”
2018. január 20.

„Van egy kassza, ezt fel kell töltenünk”
2017. január 9.

2017 januárjában a téli felkészülés elején nyilatkozott az NSO Tv-nek a Honvéd első embere, és a maga stílusában kommentálta Botka Endre és Prosser Dániel távozását. Arról is beszélt, mennyire fontos Kispesten a szárazkolbász, mert csak olyan játékost szerződtetnek, aki szereti… Azt is elmondta magáról a lehetséges távozók kapcsán, hogy olyan, mint egy igazi, amerikai kapitalista – csak a pénz számít.



„Ez a magyar futball leprája”

2015. november 10.

2015-ben az NSO-nak adott interjúban többek között a klub játékospolitikájáról, az akadémiáról és Bernd Storck aktuális szövetségi kapitányról is beszélt, s azt is elárulta, mit tart a legnagyobb problémának a magyar futballközegben.

„Mindenféle okból voltak itt emberek. Akadt, akivel szerencsénk volt, volt, akivel nem. (…) Ami pedig a fiatalokat illeti: akkor kell eladni valakit, amikor van iránta kereslet, de nem tartom szerencsésnek, hogy az összes fiatal játékos, kortól függetlenül, mindegyik akadémiáról külföldre akar menni. Szinte semmi más nem érdekli őket. És ez a felfogás úgy terjed a körükben, mint egy járvány, ez a magyar futball leprája. (…) Az őszinteség teljes hiányát tartom a legnagyobb gondnak. Hogyan lehetne ezt orvosolni? El kell menni Kaliforniába, ott őszinték egymással az emberek. (…) Bernd Storck múlt nélküli ember, ahhoz, hogy „lekáderezzük”, meg kell várni, hogy kijuttatja-e a válogatottat az Európa-bajnokságra. Ha igen, maradhat, ha nem, akkor úgyis menesztik. (…) A céljaink nem változtak. Évről évre szeretnénk harcban lenni a nemzetközi kupaindulásért. Emellett szeretnénk minél több fiatalt kinevelni. Jó futballistákat és jó embereket – olyanokat, akiket szeretek.”

TOVÁBBI EMLÉKEZETES MEGSZÓLALÁSAI







Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik