Elzárás, féléves kitiltás a Kaposvár-Honvédon balhézóknak

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.10.25. 18:16
null
A rendbontásra kemény rendőri intézkedés volt a válasz
Gyorsított eljárásban elzárásra ítélte, illetve fél évre kitiltotta az MLSZ által szervezett mérkőzésekről a bíróság azt a hat szurkolót, akik szombaton a somogyi megyeszékhelyen megzavarták a Kaposvári Rákóczi FC–Budapest Honvéd meccset - közölte a Somogy Megyei Bíróság szóvivője az MTI-vel.

Vadócz Attila tájékoztatása szerint a Kaposvári Városi Bíróság hétfőn öt rendbontóra egyenként 15 nap elzárást szabott ki, illetve 6 hónapra kitiltotta őket "a Magyar Labdarúgó Szövetség által szervezett labdarúgó mérkőzés lebonyolításául szolgáló sportlétesítményből", egy másikat pedig, aki egy széket tört össze, három nap elzárással sújtott.

A bírósági végzések egyike sem jogerős – tette hozzá a szóvivő.

Mint arról az MTI is beszámolt, a rendzavarók kihallgatása vasárnap reggelre fejeződött be. Miután a felvételekből kiderült, hogy az egyik előállított férfi nem követett el szabálysértést, őt tanúként hallgatták meg. Hat embert rongálás, illetve rendzavarás miatt szabálysértési őrizetbe, míg egy, a mentőkre támadt társukat - hivatalos személy elleni erőszak miatt - bűnügyi őrizetbe vettek a rendőrök. Utóbbi ügyét kedden tárgyalja a bíróság - közölte hétfőn a bíróság szóvivője.

A rendzavarásról, majd a rendőrségi beavatkozásról a mérkőzést felvételről közvetítő Kapos Televízió számolt be, végig követve az eseményeket. A felvételek tanúsága szerint a rendezők felszólítása ellenére a vendégszektorból többször is pirotechnikai eszközöket dobáltak a pályára, székeket törtek össze. Végül a rendőrök pajzzsal és gumibottal, alakzatban bevonultak a vendégszurkolók lelátójára, ahol felszólították őket a szektor elhagyására. A nyolcvan-száz tagú szurkolótáborból az intézkedésnek ellenálló drukkereket könnygázzal bírták jobb belátásra.

"Nem voltam ott a kaposvári stadionban, de bízom a magyar igazságszolgáltatás korrektségében. Nagyon remélem, hogy többet ilyen nem fordul elő, sem Honvéd, sem más szurkolókkal" – nyilatkozta az MTI-nek George F. Hemingway, a Budapest Honvéd tulajdonosa.  

 BALHÉ A HONVÉD-TÁBORBAN 
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik