DVSC: Gróf Dávid szerint csak ráadás, ha segíthet a Honvédnak

Vágólapra másolva!
2022.05.12. 08:56
null
Gróf Dávid profi sportolóként jelenlegi csapata, a DVSC sikeréért küzd – ha a hétvégén nyer a Loki az MTK ellen, annak korábbi klubja, a Honvéd is örülne (Fotó: Tumbász Hédi)
Gróf Dávid, a debreceniek kapusa beszélt az áhított hatodik helyről, kispesti barátai üzeneteiről és arról is, hogy szinte biztosan a Lokiban tölti a következő idényt.

Pikáns mérkőzés vár Gróf Dávidra – a Debreceni VSC kapusa vasárnap az MTK Budapest otthonában lép pályára, a hazaiak egy esetben maradhatnak bent az NB I-ben, mégpedig ha nyernek, a Budapest Honvéd pedig vereséget szenved Felcsúton. Mint ismert, a 33 éves játékos 2016 és 2019 nyara között futballozott Kispesten, a 2016–2017-es idényt óriási meglepetésre, de teljesen megérdemelten aranyéremmel zárta az élvonalban.

„Köztudott a kispesti kötődésem, szerettem ott futballozni, a megnyert bajnoki cím a mai napig felejthetetlen élmény – mondta lapunknak a DVSC játékosa. – Rengeteg üzenetet kaptam a héten, kispesti ismerősöktől, barátoktól, hogy próbáljak segíteni és jól teljesíteni. Nyilván én már a Debrecen sikeréért hajtok, s ha jól alakulnak az eredmények, akár a hatodik helyen is zárhatunk, amely összességében nem lenne akkora csalódás, sőt szép eredménynek tartanám. Természetesen nyerni akarunk, s ha ezzel segítek a korábbi klubomnak, az csak ráadás. Az előző idényben megjártuk az NB II-t, a kispesti klub sem a másodosztályba való – ráadásul a kieső csapat általában nem jut vissza könnyen, még akkor sem, ha minden feltétel adva van és erős a játékoskerete. Jó példa erre a Vasasé, amely négy, NB II-ben eltöltött idény után csak most jutott vissza az NB I-be. Ha a Honvéd benn marad, s ehhez én is hozzá tudok tenni, a kispesti ismerősök meghívhatnak egy italra... Ez persze csak vicc, a lényeg, hogy befussunk a hatodik helyre.”

Az MTK jól teljesített az utóbbi három fordulóban, hét pontot szerzett, így felköthetik a nadrágjukat a debreceniek, ha győzni akarnak a Hungária körúton.

„Szerdán már csak az MTK elleni meccsel foglalkoztunk, ellenfelünk egyértelműen felfelé ívelő pályát mutat, elkapta a fonalat, észnél kell lennünk. Lehet, mivel benn maradtunk, sokan azt hiszik, véget is ért számunkra az idény – ez nem igaz!”

Gróf Dávid mögött kemény hónapok állnak – eddig 16 bajnokin játszott az idényben, sérülés és betegség is hátráltatta.

„Nem mindennapi időszakra tekinthetek vissza, mert bár akadtak jó meccseim és szériám is – sorozatban négy bajnokin, a Ferencváros, a Gyirmót, a Puskás Akadémia és az MTK ellen nem kaptunk gólt, amikor én álltam a kapuban –, kétszer is elkaptam a koronavírust. Egyszer nagyon lebetegedtem, egyszer pedig könnyebben, náthás tünetekkel átvészeltem, de orvosi utasításra nem védhettem, ez a protokoll. Ráadásul márciusban megműtötték a térdemet – a legfontosabb, hogy már egészséges vagyok.”

Elmondta még, hosszú évekig szeretne a gólvonalon állni. Kölcsönben szerepel a Lokiban a Ferencvárostól, de miután a két klub megegyezett, további egy évet Debrecenben marad.

„Tudjuk, ember tervez, Isten végez, de minden jel szerint a DVSC-ben védek a következő idényben is – örülök ennek, hiszen a családdal együtt jól érezzük magunkat a városban.”

SOK A SÉRÜLT DEBRECENBEN
A DVSC szakmai stábja hét játékosára sem számíthat az MTK Budapest elleni vasárnapi bajnokin. Nem játszhat Bárány Donát (Achilles-ín-műtét után), Charleston (combizomhúzódás), Tomás Kosicky (ujjtörés), Kundrák Norbert és Szécsi Márk (mindketten térdműtét után), valamint Poór Patrik (ágyéksérülés) és Ugrai Roland (hasfalhúzódás) sem.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik