Doll: A BL-hez erősebb keret kell! Jarni: Egyenlő feltételeket!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.03. 12:12
null
Doll elégedetlen volt a játékvezetéssel Debrecenben (Fotók: Hegedüs Gábor)
A labdarúgó NB I 28. fordulója után szinte mindegyik edző szeretne valamit. Az MTK szombati vereségével már bajnok Ferencváros mestere, Thomas Doll erősebb keretet a BL-szerepléshez, a Puskás Akadémiával a bennmaradásért harcoló Robert Jarni jobb játékvezetést, a Honvéddal a Videotont legyőző Marco Rossi több nézőt és a csapatának nagyobb elismerést szeretne, a fehérváriakat irányító Horváth Ferenc pedig azt kívánja, hogy mindenki vállalja a maga felelősségét a kudarcok után – ne csak ő. Mestermérlegek!

 

DVSC-TEVA–FTC 2–1

KONDÁS ELEMÉR, a DVSC vezetőedzője: – Ez volt a célunk, azaz szerettük volna végre legyőzni a Ferencvárost. Ezt már megtehettük volna a Magyar Kupa-meccsen is, de a lényeg, hogy most sikerült. A gólig pontatlan volt a társaság, talán túlzottan akartak a játékosok, sok hibával játszottak. A vezetés felszabadította a srácokat, szép támadásból szerezték a második találatot, s ha értékesítjük a helyzeteket, hamarabb is eldönthettük volna a meccset. A lényeg azonban a győzelem, nagyon fontos három pontot gyűjtöttünk be. Természetesen szeretnénk bejutni a kupadöntőbe, de az egy másik mérkőzés lesz – fogalmazott a szakember a Ferencváros elleni Magyar Kupa-visszavágó kapcsán (április 13-án rendezik azt a meccset a Groupama Arénában, az első találkozó 0–0-s döntetlennel zárult).

Doll debreceni arcai, 2. rész
Doll debreceni arcai, 2. rész
MEGVAN A 29.!

A Ferencváros labdarúgócsapata eddig huszonnyolcszor örülhetett bajnoki elsőségnek. Ezekben az években lett aranyérmes az NB I-ben: 1903, 1905, 1907, 1909, 1910, 1911, 1912, 1913, 1926, 1927, 1928, 1932, 1934, 1938, 1940, 1941, 1949, 1963, 1964, 1967, 1968, 1976, 1981, 1992, 1995, 1996, 2001 és 2004.

A zöld-fehérek tizenkét esztendő elteltével gyűjtötték be az újabb, immár huszonkilencedik első osztályú bajnoki címüket.

THOMAS DOLL, az FTC vezetőedzője (a szakember a Nemzeti Sport vasárnapi számában is megjelenő hosszabb interjúban beszélt a teljes szezonról, a jövőről): – Jól kezdtük a találkozót, ám a labdarúgás lényege nem a labdatartás, a labdabirtoklás. Sajnos a védekezésünkben nem volt meg a kellő agresszivitás, ez főként az egy egy elleni szituációkban domborodott ki. A második félidőben mindent megpróbáltunk, voltak lehetőségeink, az egyenlítés is sikerülhetett volna, igaz, a Debrecen is nyerhetett volna három egyre. Azért vagyok bosszús, mert a játékvezetőnek sikerült stresszes meccset csinálnia egy nyugodt bajnokiból. A mérkőzés főszeplőinek a játékosoknak kellene lenniük, nem a játékvezetőnek. Ha valaki ezt nem fogadja el, úgy néz ki a mérkőzés, ahogy itt a második félidő. Nem volt semmi ok rá, hogy ebből a találkozóból ez jöjjön ki. Úgy érzem, megérdemelten szereztük meg az aranyérmet. A bajnokság első felében jóval keményebben védekeztünk, határozottabbak voltunk a párharcokban, ez mostanában hiányzik.

A kétezer-tizenötös év nagyszerű volt, szép labdarúgást mutattunk be, időnként látványos támadójátékkal. Tavasszal már sok problémánk volt a sérülések miatt, nyomokat hagyott a csapaton a hosszú szezon. A keretünk nem túl bő, ezzel kellett teljesíteni a bajnokságot, de a célunkat elértük. A Bajnokok Ligája-szerepléshez mindenképpen erősebb keretre van szükség. Tavaly tapasztalhattuk, hogy egy középszintű bosnyák csapat ellen hiányzott az erő, a lendület az együttesből, ezen tehát mindenképpen változtatnunk kell.

Doll debreceni arcai 3
Doll debreceni arcai 3

PAKSI FC–MTK 4–1

CSERTŐI AURÉL, a Paks vezetőedzője: – Kitettek magukért a srácok, megérdemelten nyertünk a kiváló vetélytárs ellen. Fontos volt, hogy ilyen játékot mutassunk be, remélem, ez a futball önbizalmat ad a hátralévő fordulókra. Voltak extrém feladatok az elmúlt napokban... Mint tudjuk, minden fejben dől el, fontos, hogy a játékosok akkor is jó döntéseket hozzanak, amikor erőnlétileg már nincsenek a legjobb állapotban. Nem vagyunk elégedetlenek, eddig harminckilenc pontot szereztünk, most örülünk egy napig, aztán dolgozunk tovább.

TEODORU VASZILISZ, az MTK Budapest vezetőedzője: – Nem úgy sikerült a mérkőzés, ahogy terveztük. Gyorsan gólt kaptunk, azt követően a Paks azt játszhatta, amit tud és szeret. Nem voltunk elég agresszívak, nem vettük fel idejében a hazaiak gyors labdarúgóit. A szépítés után bíztam benne, hogy újabb gólokat szerzünk, sajnos nem így történt. Megérdemelt a Paks győzelme. A szünetben azt mondtam, a nulla kettő olyan eredmény, hogy ha gyorsan betalálunk, minden megváltozhat. Fordulás után szépítettünk, azt követően viszont újabb gólokat kaptunk. A legutóbbi mérkőzésünkön nekünk volt szerencsénk, Fortuna ezúttal inkább a paksiakat támogatta. Veszíteni sohasem jó, és ilyen vereséget sem szeretnék még egyszer. Lehet, jókor jött a pofon, szerdán a Békéscsaba ellen mindenképpen javítanunk kell.

BUDAPEST HONVÉD–VIDEOTON 2–1

MARCO ROSSI, a Honvéd vezetőedzője: – Arra számítottam, hogy ellenfelünk nagy erőkkel, négy támadó középpályással rohamoz majd, és nem is tévedtem. A szünet után már azt csináltuk, amit az ellenfelünk, és ez jó döntésnek bizonyult, mert meghozta az eredményét. Sokat beszélnek arról, hogy a Honvédnak jó a taktikája, de ezúttal a szívünkkel nyertünk. A játékosok az utolsó percig hittek a győzelemben, és ez gyümölcsözött is. Kalapot emelek előttük, mert a hét minden napján becsülettel dolgoznak – ha szabad megjegyeznem, nagyobb elismerést és több nézőt érdemelnének. Folyamatosan a jövőt építjük. Szeretnénk még több fiatalt a csapatban látni, és lehet, hogy a hátralévő fordulókat alárendeljük ennek a célnak. Ez azonban nem mehet az eredmény rovására – mert ez a Honvéd!

HORVÁTH FERENC, a Videoton vezetőedzője: – Az első félidőben eldönthettük volna a mérkőzést, négyszer álltunk a kapussal szemben... A második félidő már kiegyenlített volt, de ha nem rúgjuk be a helyzeteket, akkor ennek ez a vége. A balhét elviszem, mert ez az edző dolga, de azt megjegyezném, sok mindenkinek el kellene gondolkodnia azon, hogyan jutottunk idáig. Egy edző nem tehet annál többet, mint hogy megkomponálja a meccset, hogy a csapata négy vagy öt ziccert alakít ki... Mindenkinek megvan a maga felelőssége, és remélem, hozzám hasonlóan mindenki vállalja is a maga részét. Világ életemben küzdöttem, amit elértem, azt a kitartásomnak köszönhetem. Most is küzdök, amíg bírok, de hogy ez mire lesz elég, nem tudom, ahogyan azt sem, hogy egyedül maradok-e, vagy találok társakat ebben a harcban. Egy biztos, én nem adom fel!

BÉKÉSCSABA–DVTK 0–0

ZORAN SZPISLJAK, a Békéscsaba vezetőedzője: – Örömteli, hogy több szép támadásunk is volt, az más kérdés, hogy nem tudtuk azokat gólra váltani. Hazai pályán döntetlent játszottunk, de a játékunk megfelelő volt, így nem vagyok bosszús. Minden egyes pontnak értéke van, szoros a tabella alja, a végén derül ki, hogy a Diósgyőr ellen megszerzettnek milyen jelentősége lesz. Szervezettek voltunk, nem adtunk lehetőséget a vendégeknek, és ami a lényeg, továbbra is versenyben vagyunk a bennmaradásért. Elképzelhető, hogy a jövőben több csatárral kell kezdenünk. Egy biztos, ha továbbra is ilyen hozzáállással futballozunk, van keresnivalónk az élvonalban.

EGERVÁRI SÁNDOR, a Diósgyőr vezetőedzője: – Furcsa volt csöndben végigülni a meccset – mondta a szakember, akinek megfázás miatt elment a hangja. – Pisont István kollégámat kértem meg, hogy kiabáljon helyettem, neki odasúgtam a meglátásaimat, ő pedig beordított a labdarúgóknak. Két szervezett együttes játékát hozta a mérkőzés, próbálkozott mindkét csapat, gyűrtük egymást, de fogást egyik fél sem talált a másikon. Elégedettnek nem mondanám magamat. Szerettünk volna nyerni, de el kell ismerni, ezen a napon nem volt benne a győzelem a játékunkban. A Békéscsaba a tavasszal rendkívül jól szerepel, masszív csapattá érett, nem volt könnyű ellene futballozni.

PUSKÁS AKADÉMIA–HALADÁS 1–1

ROBERT JARNI, a Puskás Akadémia vezetőedzője: – Mérges vagyok, mert, bár jól kezdtük a mérkőzést, jól és pontosan járattuk a labdát, mindez csak az első fél órában volt jellemző a játékunkra. Különösen dühít, hogy a játékvezető nem teremtett egyenlő feltételeket a pályán. Meglesznek úgyis a felvételek, és mindenki visszanézheti, milyen ítéletek születtek.

MÉSZÖLY GÉZA, a Haladás vezetőedzője: – Furcsa mód a kapott gól után kezdtünk jobban futballozni, támadásban is hatékonyabbá váltunk, megérdemelten egyenlítettünk, igaz, a szezonbeli első tizenegyesgólunkra még várnunk kell. Nem a pontszerzés miatt vagyok elégedett, hanem azért, mert mentálisan erősek voltunk, közelebb is álltunk a győzelemhez, és ez biztató az utolsó hat fordulóra nézve, amelyet a következő három héten játszunk le. A felezővonaltól indulva létszámfölényben voltunk többször is, de pontatlanok voltunk, illetve rossz irányban passzoltuk a labdát. Ez némileg bosszant, mert készültünk a kontratámadásokra.

VASAS–ÚJPEST 3–2

MICHAEL OENNING, a Vasas vezetőedzője: – Létfontosságú mérkőzést játszottunk, szerettük volna jelezni, hogy nem tettünk le a bennmaradás kiharcolásáról, és továbbra is versenyben vagyunk. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az Újpest is megnyerhette volna az összecsapást, ugyanakkor dicséretes, hogy három gólt szereztünk ellene.

NEBOJSA VIGNJEVICS, az Újpest vezetőedzője: – Jól futballoztunk, az első félidő nagy részében uraltuk a mérkőzést, ráadásul szép gólokat szereztünk. Úgy festett, mi leszünk az a csapat, amely begyűjti a három pontot, csakhogy a végén nem összpontosítottunk eléggé, kihagyott a figyelmünk, és ez megbosszulta magát.

28. FORDULÓ
Mérkőzés Játékvezető
Nézőszám
Április 2., szombat
Paks–MTK 4–1
Iványi Zoltán
1069
Honvéd–Videoton 2–1
Vad II István
1829
Puskás Akadémia–Haladás 1–1Kassai Viktor
956
Békéscsaba–DVTK 0–0
Bognár Tamás
1477
DVSC–Ferencváros 2–1 Farkas Ádám
5658
Vasas–Újpest 3–2Karakó Ferenc
1200
A bajnokság állását itt nézheti meg!
AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC 27 21 2 4 57–15 +42 65
2. MTK Budapest 26 12 7 7 33–27 +6 43
3. DVSC-Teva 27 11 9 7 41–30 +11 42
4. Újpest FC 27 10 10 7 35–28 +7 40
5. Videoton FC 27 12 3 12 29–27 +2 39
6. Paksi FC 26 11 6 9 34–28 +6 39
7. Budapest Honvéd 27 10 7 10 34–30 +4 37
8. Szombathelyi Haladás 27 9 10 8 24–31 –7 37
9. Diósgyőri VTK 27 8 7 12 30–38 –8 31
10. Vasas FC 27 7 3 17 24–46 –22 24
11. Puskás Akadémia FC 27 5 9 13 29–44 –15 24
12. Békéscsaba Előre 27 5 7 15 22–48 –26 22
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik