Nemzetisport.hu 2012.09.18 14:09 Frissítve: 2015.03.12 01:38

Budapest Honvéd: A nagy álom a Chelsea lenne - Odia

Henry Odia, a labdarúgó NB I-ben szereplő Budapest Honvéd nyári szerzeménye klubja hivatalos honlapjának, a honvedfc.hu-nak adott interjújában eddigi pályafutásáról, rövid távú céljairól, és szabadidős elfoglaltságairól is szót ejtett.

 

„Huszonkét éves vagyok, támadó középpályásként játszom – kezdte Odia. – Már tizennégy éves koromban pályára léptem a nigériai U17-es válogatottban. A Chelsea és a Barcelona is követte a fejlődésemet, végül a lisszaboni Sporting csapatához kerültem. Ezzel egyik nagy álmom teljesült, mivel kisfiúként mindig arról ábrándoztam, hogy egyszer Portugáliában fogok játszani. Aztán úgy alakult, hogy kétezer-kilencben a spanyol másodosztályú UE Lleidához kerültem. Itt egy évig játszottam. A Honvédhoz az argentin CA San Lorenzo de Almagrótól jöttem. Kispesten három évre szóló szerződést írtam alá.”

A nigériai középpályás rövid távú céljait is ismertette.

„Stabilan szeretném a legjobb formámat mutatni, hátha felfigyelnek rám a leghíresebb bajnokságokból is. A nagy álom a Chelsea lenne. Persze tisztában vagyok azzal, hogy oda csak a legjobb játékosok kerülhetnek. De akinek nincsenek céljai, az ne is kezdjen el komolyan futballozni.”

Odia hozzátette: nagyon jól érzi magát Kispesten, Marco Rossi vezetőedző pedig úgy bánik a játékosokkal, mint ha az apukájuk lenne.

A futballista arról is beszélt, mivel üti el az idejét, ha nincsen edzés vagy mérkőzés.

„Egyelőre itt lakom a Bozsik Stadionban, így sokat tudok beszélgetni a többiekkel. Szeretek aludni, persze ilyenkor is a fociról álmodom. A családtagjaimmal is gyakran tudok beszélni az interneten keresztül. Még nagyon rövid ideje vagyok itt, de egyre inkább kezdem felfedezni a környéket” – mondta a nigériai labdarúgó.

2021.01.24 13:15:53

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Varga Roland az MTK-ban, Csonka András a Budafokban szerzett gólt az első meccsén.

2021.01.23 21:58:05

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Az öltözőbe belépve, majd a gyepre kifutva mindenkinek maga mögött kell hagynia a hétköznapi, modoros társalgást, ugyanis dresszben, gatyában, stoplisban más lesz a kommunikáció.

2021.01.23 14:03:31

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)

Oenning bemutatkozásán Bamgboye duplázott, majd Zivzivadze, Petrjak és Nikolics is betalált.

2021.01.23 13:36:04

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Fölényben játszott az FTC, de a hazaiak jól koncentráltak a zuhogó esőben.