Bëlga: a fesztivál folytatódik – Bodnár Zalán jegyzete

BODNÁR ZALÁNBODNÁR ZALÁN
Vágólapra másolva!
2022.07.02. 00:04

A kultikus Bëlga zenekar nemrégiben fellépett a soproni VOLT Fesztiválon. Szegény Újpest-szurkolók szíve évek óta megdobban, ha a „belga” és a „volt” szavak egy mondatban szerepelnek, mert abban bíznak, hogy a „volt” múlt időt jelöl.

De megint csalódniuk kellett.

Lejárt a június 30-i fizetési határidő, így elmaradt a tulajdonosváltás, továbbra is a belga Roderick Duchatelet az Újpest FC főnöke. A lila-fehér klubot 2011 óta többségi tulajdonosként irányító üzletember állandóan fasírtban van a szurkolókkal, már többször belengette, hogy eladja az egyesületet, most úgy tűnt, komoly szándékú befektetői csoport tűnt fel a színen a helyi legenda, Kovács Zoltán nevével fémjelezve – ám a befektetők megint kámforrá váltak, mielőtt felgördült volna a függöny.

Semmit sem tudunk róluk, csak azt, hogy nem fizettek határidőig. Minden más üzleti titok. Nem tudjuk, kik ők, magyarok vagy kínaiak (beszélik ezt is, azt is), mennyit kellett volna fizetniük, és úgy egyáltalán. Azt sem, hogy tényleg az orosz–ukrán háború és a változóban lévő világgazdasági helyzet borította-e fel a terveiket, ahogy tolmácsolta lapunknak Kovács Zoltán.

Most a szurkolóknak meg kell barátkozniuk a ténnyel, hogy a belga főnök még marad, pedig már elkészítették neki a hamuba sült pogácsát a hosszú útra. Az előzményeket tekintve nem biztos, hogy ez békés, boldog együttélés lesz, előfordulhat, hogy lesz tányérdobálás, csinálják majd a fesztivált. Valószínűsíthető, hogy címerügyben nem jön fordulat, az pedig biztos, hogy így nem lesz (fel)új(ított) stadion.

Mivel június végéig senki sem lehetett biztos semmiben, az átigazolási piacon eddig nem volt valami aktív a klub, most kell nekilátnia a keret kialakításának, lehet, hogy már későn. Nagy kérdés, hogy Roderick Duchatelet tud-e és akar-e olyan formátumú labdarúgókat szerződtetni, akikkel megismételhető az előző idényben elért ötödik hely (vagy a bennmaradás, hiszen az elmúlt években ezért is izgulni kellett a Megyeri úton). Úgy hírlik, még a nyári edzőtábor is attól függött az Újpestnek, hogyan alakul a tulajdonosváltás.

E tekintetben tisztult a kép. Minden másban csak egyre homályosabb.

A Nemzeti Sport munkatársainak további véleménycikkeit itt olvashatja!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik