Nemzetisport.hu 2010.07.25 09:31 Frissítve: 2014.01.15 02:02

Az ETO-nál már kezd beérni a munka

Az eredmények olykor a legendás Verebes-korszakot idézik. A Győrt ismét a bajnokesélyesek között emlegetik, s a csapat a nemzetközi porondon is tisztességgel szerepel. Tarsoly Csaba most valóban büszke lehet arra, amit elért.

Tarsoly Csabának (balról a második) az utóbbi években volt miért tapsolnia (Fotó: Németh Ferenc)

– Elárulja, mennyi pénzből gazdálkodnak?
– Nem. Ez hadd maradjon az üzleti titkunk – mondta Tarsoly Csaba, az ETO tulajdonosa, elnöke. – De a költségvetésünk ott van az élbolyban.

 
Mit gondol arról, hogy az ETO szinte kizárólag a légiósokra épít?
Összes szavazat:2511
Szavazás kezdete: 2010. 07. 24
A cél szentesíti az eszközt:ha meglesz a dobogó, játsszon akár tizenegy külföldi - 38%
A szakma és az érzelem egyformán fontos, meg kell találni a helyes arányokat - 37%
Ez magyar csapat a magyar bajnokságban, talán egy-két légiós kaphatna szerepet - 23%
 

– És azt sem mondja meg, hogy az elmúlt csaknem tíz évben, amióta Győrben dolgozik, mennyi pénze ment el a futballra, az infrastruktúra- fejlesztésre?
– Nem tudom, és nem is akarom összeszámolni, hogy évente mennyit áldoztunk arra, amire most már valóban büszkék lehetünk. Kétezer-egy óta irányítom az ETO-t, ezalatt szereztünk két bronzérmet, egyszer bejutottunk a Magyar Kupa-döntőbe. Visszagondolva a mögöttünk hagyott évekre, három különböző időszakra osztanám fel a győri történetünket: három évig ismerkedtünk a hellyel, a viszonyokkal, újabb három esztendő az útkeresés jegyében telt el, és nagyjából három éve léptünk rá a helyes útra, s találtuk meg a jó irányt.

– Ennek köszönhető a mostani nemzetközi kupasiker?
– Ennek is. Nagyjából három évvel ezelőtt elterveztük, hogy átalakítjuk az utánpótlás-nevelést, és nagy hangsúlyt fektetünk rá. Két éve Both Józsefre bíztuk a vezetését, és azóta megtaláltuk a harmóniát, amely elengedhetetlen a fejlődéshez. Olyan klubépítés zajlik nálunk, amely példaértékű lehet Magyarországon. Már túl vagyunk az infrastruktúra fejlesztésén, már működik az akadémiánk, van gimnáziumunk, van kollégiumunk, és most már van olyan csapatunk, amely egyre szebb eredményeket érhet el.

NB I ADATBANK
Az NB I 2010–2011-es szezonjának adatbankját ide kattintva tekintheti meg.

– Ez Pintér Attila érdeme?
– Fontos szerep, talán főszerep az övé. Az egyik legtehetségesebb magyar edzőről van szó, aki hihetetlen fanatizmusával már-már csodákra képes. Nap mint nap fejleszti önmagát és persze a csapatát. Egyszerre tanít, kritizál, biztat és számon kér.

A TELJES INTERJÚT, AMELYBEN TARSOLY CSABA ELMONDJA, MIÉRT JÁTSZIK KEVÉS MAGYAR FUTBALLISTA AZ ETO-BAN, ÉS BESZÉL A MONTPELLIER ELLENI EL-PÁRHARCRÓL IS, A NEMZETI SPORT VASÁRNAPI SZÁMÁBAN OLVASHATJA.

2022.11.25 21:49:32

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2022.11.24 23:17:48

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2022.11.24 07:58:00

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Sokak szerint csónakkal kellett volna kimenteni a bírót a Latorca utcából.

2022.11.18 23:59:28

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Az ősz álomtizenegyében hét ferencvárosi található.

2022.11.19 00:08:14

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. És itt jutunk el a csercseszovi futballfelfogás alapjához: a labdarúgóit felszabadítja a kötöttségek alól, és hagyja, hogy abban a szerepben, taktikával játssznak, amiben a leginkább ki tudják bontakoztatni képességeiket..