Játékossors: a korábbi olasz gólkirály unokaöccse az ETO-ban bizonyíthat

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2023.11.24. 07:58
null
Matteo Lucarelli (jobbra) három bajnokit játszott eddig az ETO Akadémiában (Fotó: dorogifc.hu)
November elején bemutatkozott a labdarúgó NB III Északnyugati csoportjában szereplő ETO Akadémiában (vagyis a győriek második csapatában) az olasz Matteo Lucarelli, aki nem más, mint az egykori Serie A-gólkirály, Cristiano Lucarelli unokaöccse, illetve a majdnem 400 olasz élvonalbeli mérkőzéssel rendelkező Alessandro Lucarelli fia. A 22 éves belső védőnek másfél évig nem volt csapata, de bízik benne, hogy szintet lépve hamarosan az NB I-ben futballozhat – számolt be róla a bunteto.com.


Hosszú kihagyása után már három mérkőzést játszott a harmadosztályú ETO Akadémiában a frissen igazolt olasz Matteo Lucarelli, aki kezdő volt a Bicske, a Dorog és a Tatabánya elleni bajnokikon is.

2022 tavaszán megszűnt a bolgár klubom (az FK Carszko Szelo – a szerk.), az ezt követő több mint egy évben csak edzettem, egyetlen tétmérkőzésen sem léptem pályára – ecsetelte a bunteto.com-on Matteo Lucarelli. A nyáron több klub is keresett – Olaszországból és máshonnan is –, de más-más okokból egyik csapattal sem kötöttem szerződést. Az ügynökség, amelyhez nemrég szerződtem, szoros kapcsolatban áll a győri klubbal, tőlük kaptam ezt a lehetőséget. Nem hittem volna, hogy egy év kihagyás után ilyen lehetőséghez jutok, úgy éreztem, erre a vonatra „fel kell ugranom” és nem bántam meg, hogy így döntöttem. Szimpatikusak voltak a klub hosszú távú céljai, itt minden feltétel adott ahhoz, hogy fizikailag és játékban is utolérjem magam és visszakerüljek arra a szintre, ahol két évvel ezelőtt tartottam. Nem titok, szeretnék minél hamarabb az ETO első csapatában futballozni – abban állapodtam meg a vezetőkkel, hogy az őszi szezon végét az akadémiai gárdánál töltöm, de közben edzek az első csapattal is, tavasszal pedig már remélhetőleg a másodosztályban küzdhetek a feljutásért. Ha pedig úgy alakul, a következő idényben szeretném megmutatni magam a magyar élvonalban is.”

Az olasz védő hálás az NB III-as együttes edzőjének, Szekeres Adriánnak, hogy azonnal a kezdőcsapatba állította őt, mivel jelenleg arra van a legnagyobb szüksége, hogy a lehető legtöbb időt töltse tétmeccseken a pályán.

Rögtön lehetett látni, hogy képzett játékos, de érződött rajta a meccshiány – mondta Matteo Lucarelliről a győriek NB III-as csapatának trénere. – Bolgár klubja megszűnése óta zömmel egyéni edzéseket végzett, a legfontosabb feladatunk így az volt, hogy beillesszük őt a csapatba. Ez nagyon hamar sikerült, annak is köszönhetően, hogy Matteo is mindent megtett ennek érdekében. Néhány edzés után már magyarul kiáltotta a legfontosabb vezényszavakat a társainak, amikor pedig egy sportorvosi vizsgálat miatt csak késve tudott megérkezni az edzésre, a tréning után ő jött oda hozzám, hogy adjak neki plusz feladatot, mert szeretné pótolni a kiesett munkát. Ez mind azt mutatja, mennyire motivált játékosról van szó. Szeretne élvonalbeli futballistává válni és idővel a Serie A-ban futballozni, ami folyamatos motivációt biztosít számára, ez csak a javára válhat. Az adottságai és a hozzáállása alapján erre meg is van az esélye.”

A 16 ponttal az NB III Északnyugati csoportjának 14. helyén álló ETO Akadémia vasárnap 11 órától Urbán Flórián együttesét, a Csornát fogadja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik