Agyonnyert meccset adott döntetlenre a Haladás Siófokon

Vágólapra másolva!
2023.09.03. 16:50
null
Az első félidőben a balatoniak kapuja előtt zajlottak az események (Fotó: <a href="https://www.facebook.com/bfcsiofok">BFC Siófok</a>)
Több mint tizenkét év után ikszelt egymással a Balaton partján a BFC Siófok és a Szombathelyi Haladás: a vasiak a labdarúgó NB II 7. fordulójában egy félidő alatt eldönthették volna a mérkőzés sorsát, ám a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, így 1–1-es döntetlen született.

LABDARÚGÓ NB II
7. FORDULÓ

BFC SIÓFOK–SZOMBATHELYI HALADÁS 1–1 (1–1)
Siófok, Városi Stadion, 500 néző. Vezette: Berényi Tamás (Horváth Zoltán, Ring Kevin)
SIÓFOK: Winter – Csató, Vékony, Debreceni Á. – Polényi (Schildkraut, 76.), Varjas Z., Kitl M. (Kovács B., 90+1.), Böndi – László D. (Major G., 63.), Tóth T. (Dénes, 63.) – Nagy R. (Girsik, 63.). Vezetőedző: Dragan Vukmir
HALADÁS: Verpecz – Nyíri, Jagodics M., Csonka B., Bosnjak – Doktorics (Horváth R., 72.), Zvekanov, Csernik (Jancsó, 61.) – Rácz B. (Simut, 86.), Kelemen M. (Szakály A., 86.), Mohos (Szvoboda, 61.). Vezetőedző: Alekszandar Jovics
Gólszerző: Nagy R. (45+1.), ill. Rácz B. (5.)
MESTERMÉRLEG
Dragan Vukmir:
– Rosszul kezdtük a meccset, az ellenfél a gól mellett több veszélyes helyzetet is kialakított, egy rögzített helyzetből azonban szerencsére sikerült egyenlítenünk. A fordulás után, főleg a cseréket követően mi domináltunk, s némi szerencsével a végén a győzelmet is megszerezhettük volna.
Alekszandar Jovics: – Az első félidőben kontroll alatt tartottuk a mérkőzést. Kiválóan járattuk a labdát, sok helyzetet alakítottunk ki, de sajnos nem sikerült nagyobb előnyt szereznünk, míg az ellenfél a végén szép góllal egyenlített. A második félidő első tíz percében uraltuk a játékot, viszont a meccs utolsó felében problémáink voltak az ellenfél hosszú labdáival.

ÖSSZEFOGLALÓ

Több szempontból is érdekesnek ígérkezett a balatoniak és a vasiak mérkőzése, melynek egyik legnagyobb kérdését az szolgáltatta, hogy vajon hosszú-hosszú idő után döntetlenre végeznek-e a felek Siófokon, vagy pedig ismét eldöntik a három pont sorsát. Szinte hihetetlen, de a csapatok a Révész Géza utcai Stadionban legutóbb még az élvonalban, 2011. április 30-án ikszeltek: az azóta lejátszott nyolc bajnokin kivétel nélkül győztest avattak, háromszor a balatoniak, ötször a szombathelyiek örülhettek.

A fenti kérdésre tulajdonképpen már az első félidőben választ kaphattunk volna, hiszen a vendégek az 5. percben Rácz Barnabás révén rögtön vezetést szereztek (0–1), s a folytatás is róluk szólt. A zöld-fehérek fölényben futballoztak, kis túlzással futószalagon alakították ki a lehetőségeket, Winter Dánielnek több alkalommal is nagy védést kellett bemutatnia. A Hali-szurkolók kihagyott helyzetek miatti bosszúsága a félidő végén még tovább nőtt, mert váratlanul egyenlítettek a balatoniak: Nagy Richárd 20 méteres szabadrúgásból vette be Verpecz kapuját, akinek egyébként addig semmi dolga sem akadt (1–1).

Nagy Richárd (88) óriási szabadrúgásgólja egy pontot ért a balatoniaknak (Fotó: BFC Siófok)
Nagy Richárd (88) óriási szabadrúgásgólja egy pontot ért a balatoniaknak (Fotó: BFC Siófok)

A második félidő már kiegyenlítettebb játékot hozott, továbbra is a Haladás volt a kezdeményezőbb, míg a Siófok leginkább a kontrákra épített. Az idő előrehaladtál utóbbi egyre több veszélyt hordozott magában, a szombathelyieknek többször meggyűlt a bajuk a hosszú előreívelésekkel, de a hátralévő időben újabb gólt már nem láthattunk. Ismét bebizonyosodott tehát, hogy egyszer minden sorozat megszakad, ám amíg ezzel a döntetlennel Siófokon elégedettek lehetnek, addig Szombathelyen bosszankodhatnak.

7. FORDULÓ (szeptember 3.)
Nyíregyháza–Budafok 2–0
BVSC-Zugló–PMFC 0–0
Gyirmót FC Győr–Kazincbarcika 2–2
Tiszakécske–Soroksár 1–0
Budapest Honvéd–ETO FC Győr 2–1
Kozármisleny–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1–1
Csákvár–Mosonmagyaróvár 2–0
Ajka–Vasas 1–2
Siófok–Szombathelyi Haladás 1–1

AZ ÁLLÁS
1. ETO FC Győr75216–9+715
2. Nyíregyháza Spartacus74311–5+615
3. Kozármisleny741211–8+313
4. Budafoki MTE74128–5+313
5. Pécsi MFC7344–0+413
6. Szeged-Csanád Grosics Akadémia73318–7+112
7. Vasas FC732216–9+711
8. Soroksár SC73138–7+110
9. Budapest Honvéd73139–9010
10. Kazincbarcika72419–6+310
11. FC Csákvár73410–9+19
12. Tiszakécske72238–10–28
13. Szombathelyi Haladás72239–12–38
14. BFC Siófok71335–11–66
15. FC Ajka71244–8–45
16. BVSC-Zugló71245–12–75
17. Gyirmót FC Győr7528–10–25
18. Mosonmagyaróvár7256–18–122

PERCRŐL PERCRE

90+3. perc: A jelzett hosszabbítást követően véget ért a mérkőzés, amely 1–1-es döntetlennel zárult. Köszönjük megtisztelő figyelmüket!

90+1. perc: Cseréltek a Balaton-partiak: Kitl Miklós helyett Kovács Bence a pályán.

Letelt a rendes játékidő, melyet követően Berényi Tamás három percet hosszabbít.

Csató Martin mellett Szakály Attila számára is különleges lehet az első szeptemberi bajnoki: a 31 esztendős középpályás másfél szezon alatt 49 bajnokin szerepelt a balatoniaknál, mely fellépéseken 6 gólt szerzett, s temérdek gólpasszt osztott ki. Szakály a találkozó előtt elmondta: szép emlékekkel tért vissza a Révész Géza utcai stadionba, ahol nehéz összecsapásra, de szombathelyi győzelemre számít.

89. perc: Egy hosszú keresztpasszt Horváth Rajmund vett át a bal oldalon, majd megiramodott, s 14 méterről a jobb alsó sarkot vette célba, Winter azonban magabiztosan védett.

86. perc: Dupla csere a vasiaknál: Rácz Barnabás helyett Simut Mario Lucas a pályán, Kelemen Marko helyére pedig Szakály Attila érkezett.

81. perc: Kitl tette ki a labdát a jobb oldalon érkező Major Gergőnek, aki becselezte magát a büntetőterületen belülre: passza Kitl és Nyíri lábáról felpattant, Dénes azonban visszatette, majd az ötösön Szvodoba Schildkraut mellett szögletre tisztázott.

78. perc: A vendégek játékosa, Vanja Zvekanov, illetve a siófokiak vezetőedzője, Dragan Vukmir is sárga lapot kapott.

76. perc: Cserére csere a válasz: Polényi Gábor le, Schildkraut Krisztián be.

A Szombathelyi Haladás az előző hat fordulóban kivétel nélkül komoly hajrát produkált: Alekszandar Jovics tanítványai nyolc góljukból hetet az utolsó húsz percben szereztek, sőt, ebből hatot az utolsó tizenegy minutumban!

72. perc: Ismét változtatott a vendégek szakmai stábja: Doktorics Áron helyett Horváth Rajmund kap lehetőséget.

70. perc: A szombathelyi tizenhatos előterében Dénes Csanád Vilmos tartott rá Jancsó András lábára, majd sárga lapos figyelmeztetésben részesült.

A Révész Géza utcai stadionban nem gyakran játszanak egymással döntetlent a csapatok: az NB II-ben legutóbb 2001. április 14-én, míg az NB I-ben 2011. április 30-án ikszeltek a felek – mindkét találkozó 0–0-val ért véget.

64. perc: Megszületett a mérkőzés első sárga lapja, miután Csonka Bonifác az oldalvonal mellett lekönyökölte Girsik Áront.

Tóth Tamás (kékben) sokáig nagy harcot vívott a szombathelyi játékosokkal (Fotó: BFC Siófok)
Tóth Tamás (kékben) sokáig nagy harcot vívott a szombathelyi játékosokkal (Fotó: BFC Siófok)

63. perc: Tripla változtatás a siófokiaknál: Tóth Tamás, László Dávid, Nagy Richárd le – Dénes Csanád Vilmos, Major Gergő, Girsik Áron be.

61. perc: Kettős csere a szombathelyiek oldalán: Mohos Barnabás helyett Szvoboda Dániel a pályán, Csernik Kornél helyére pedig Jancsó András érkezett.

Az NB II-es pontvadászatot figyelembe véve a két klub egymással szemben 17. alkalommal szállt harcba a győzelemért. A felek közös történelmét hat siófoki és hat szombathelyi győzelem mellett négy döntetlen teszi teljessé, a gólkülönbség (19–21) pedig a vendégeknek kedvez. Siófokon ez a kilencedik bajnoki, korábban négy hazai és három vendégsiker mellett egy döntetlen született, a gólkülönbség pedig e tekintetben döntetlenre áll (8–8).

52. perc: Doktorics lövése az ötösön lepattant Debreceniről, a kipattanót Zvekanov kapásból, 19 méterről lőtte a bal alsó sarok mellé.

48. perc: Nyíri vette át Csernik passzát, majd egy igazítás után, 20 méterről jócskán a jobb alsó sarok mellé lőtte a labdát.

46. perc: Elkezdődött a második félidő. A szünetben egyik szakvezető sem változtatott csapata összeállításán.

Érdekesség, hogy a balatoniakhoz hasonlóan a Szombathelyi Haladás sem vezetett az első játékrész után: a zöld-fehérek a BVSC–Zugló, HR-Rent Kozármisleny, Nyíregyháza Spartacus FC, Budapest Honvéd FC különítménnyel szemben ikszre álltak, míg a Aqvital FC Csákvár, Tiszakécskei LC duóval szemben hátrányban voltak.

A BFC Siófok ebben az idényben még nem vezetett az első játékrész után: a sárga-kékek a Kolorcity Kazincbarcika SC és a Budapest Honvéd ellen döntetlenre álltak, míg a Nyíregyháza Spartacus FC, Pécsi MFC, Tiszakécskei LC, Vasas FC négyessel szemben hátrányban voltak.

45+1. perc: Véget ért az első félidő. Maradjanak velünk, hamarosan jövünk a második játékrésszel!

Verpecz István tehetetlen volt Nagy Richárd szabadrúgásánál (Fotó: BFC Siófok)
Verpecz István tehetetlen volt Nagy Richárd szabadrúgásánál (Fotó: BFC Siófok)

45+1. perc: GÓL! A SEMMIBŐL EGYENLÍTETT A BFC SIÓFOK! A szombathelyi tizenhatos előterében Zvekanov szabálytalankodott Nagy Richárddal szemben. A megítélt, 20 méteres szabadrúgást a sértett végezte el, s jobb lábbal a jobb felső sarokba tekerte a labdát. 1–1!

45. perc: MI MARADT KI! Winter kirúgásából indult a vendégek akciója: Csernik – Doktorics volt a labda útja, utóbbi bevezette a büntetőterületen belülre, majd 15 méterről a jobb alsó sarkot vette célba, lövése azonban kipattant a kapufáról!

A Haladás a mögöttünk hagyott hat fordulóban két győzelem és egy döntetlen mellett háromszor hagyta el vesztesen a pályát – a teljességhez tartozik, hogy a zöld-fehérek a hatból ötször idegenben léptek pályára, az egy hazai meccsüket is Ajkán rendezték. A "Hali" által hat mérkőzésen kapott 11 gól a harmadik legrosszabb mutató a mezőnyben, ennél többször csak a Credobus Mosonmagyaróvár (16), valamint a BVSC-Zugló (12) védelmét mattolták.

35. perc: Kelemen – Csernik volt a labda útja, utóbbi a siófoki védők gyűrűjében középre cselezte magát, majd 16 méterről a jobb felső sarok mellé lőtt.

A kék mezesek védelmére komoly feladatok hárultak az első fél órában (BFC Siófok)
A kék mezesek védelmére komoly feladatok hárultak az első fél órában (BFC Siófok)

33. perc: Mohos iramodott meg a bal oldalon, a középre passzolt labdát Rácz szedte össze, majd néhány jó cselt követően, 16 méterről a kapu közepét célozta – mondanunk sem kell, Winter újabb nagy védést bemutatva akadályozta meg a vendégek gólszerzését.

29. perc: Kelemen vette el a labdát Vékonytól, majd becselezte magát a büntetőterületen belülre, s a 12 méteres lövését Winter lábbal hárította. Nem vitás, érik a vendégek második gólja, ez már a harmadik olyan lehetőség volt, amikor Winter védése kellett a hazaiaknak.

A BFC Siófok az első hat fordulóban egy győzelem és két döntetlen mellett három vereséget szenvedett. A Balaton-partiak által szerzett négy gól a második legkevesebbnek, a tíz kapott találat ellenben a negyedik legtöbbnek számított a mezőnyben. A mai házigazdák legutóbb még az előző idény zárómérkőzését, a HR-Rent Kozármisleny ellenit hozták le kapott gól nélkül (1–0).

22. perc: Egy siófoki bedobás után Doktorics szerzett labdát, majd betört a tizenhatoson belülre, s 12 méterről a kapu jobb oldala mellé lőtt.

17. perc: Kelemen passzát Nyíri vette át középen, majd egy igazítás után, 25 méterről a bal alsó sarkot vette célba: löketét Winter szögletre ütötte.

15. perc: Winter rövid felszabadítása után Doktorics szedte össze a labdát, majd egy igazítás után rögtön Rácz Barnabást hozta játékba: a vendégek játékosa 11 méterről, kapásból a bal alsó sarkot vette célba, Winter azonban szögletre tisztázott.

Pénteki hír, hogy a Szombathelyi Haladás és Csató Martin közös megegyezéssel szerződést bontott egymással. Az átigazolás pikantériája, hogy a 29 éves belső védő a BFC Siófok játékosa lett, s rögtön a kezdőcsapatkan kapott helyet. Csató egyébként 2015 tavaszán 15 mérkőzésen szerepelt már siófoki színekben. Érdekesség, hogy a legutóbbi szezonban zöld-fehér játékosként Siófokon a 70., Szombathelyen pedig a 87. percben állították ki piros lappal a két klub összecsapásán.

5. perc: GÓL! MEGSZEREZTE A VEZETÉST A SZOMBATHELYI HALADÁS! Mintaszerű háromszögelés végén Bosnjak adott középre, ahol Rácz Barnabás érkezett, majd az átvétel után, Vékony mellett 5 méterről a kapu közepébe gurította a labdát. 0–1!

A találkozót Berényi Tamás vezeti, munkáját Horváth Zoltán és Ring Kevin segíti. Berényi 102. NB II-es bajnokiján működik közre vezetőbíróként, 387 sárga mellett 13 piros lap a mérlege. A 36 esztendős játékvezető a Siófoknak hétszer, a Haladásnak háromszor vezetett mérkőzést a másodosztályban – ebben az idényben egyik csapat sem találkozott vele vezetőbíróként.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a BFC Siófok indította útjára a labdát!

Mint ismert, a hétfői Budapest Honvéd FC – Szombathelyi Haladás (1–2) bajnoki 95. percében tömegjelenet alakult ki a pályán, melynek végén Zimmermann játékvezető piros lappal kiállította Alekszandar Jovicsot, aki jól láthatóan azért ment a pályára, hogy szétválassza a két csapat labdarúgóit. A vasiak vezetőedzője elfoglalhatja helyét a kispadon, miután az MLSZ Fegyelmi Bizottsága az eljárást megszüntette, mert a kiállítás oka nem fegyelmi vétség volt.

Érkeznek a csapatok, hamarosan kezdődik a mérkőzés! A balatoniak tetőtől talpig kékben szerepelnek, Winter Dániel narancssárga dresszben véd. A vasiak tiszta fehérben játszanak, Verpecz István pedig piros szerelésben áll a gólvonal elé.

A hétzáró hidegfront a Balaton déli partjára is megérkezett: szeptember első vasárnapján erősen felhős égbolt, s 25 Celsius-fokos hőmérséklet fogadta a csapatokat. Az előrejelzések szerint a mérkőzés alatt nagy valószínűséggel csapadékra nem kell számítanunk.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés a siófoki Városi Stadionban. Nemsokára kiderül, hogy mire megy a tabella 15. helyét 5 ponttal elfoglaló BFC Siófok az eddig 7 pontot gyűjtő, ezzel a 11. pozícióban állomásozó Szombathelyi Haladás ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik