Labdarúgás: Vecsés–Gödöllő a Pest megyei szuperkupáért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2023.07.28. 17:48
null
A maglódi helyszín
Vasárnap 17 órától Maglódon rendezik meg az idei Pest Vármegyei Szuperkupadöntőt, amelynek keretében két, amatőr szinten „nagyágyúnak” számító csapat, az I. osztály legutóbbi bajnoka, a Vecsés, valamint a Pest Megyei Kupa és a Szuperkupa címvédője, a Gödöllői SK mérkőzik meg egymással.

Nagy valószínűséggel a következő idényben is folytatódik a Vecsés és a Gödöllői SK kiegyenlített versengése a bajnokságban, így izgalmas 90 percet ígér kettejük párharca a Szuperkupadöntőben is – olvasható a Pest megyei szövetség szerkesztőségünknek eljuttatott sajtóanyagában.

A Vecsést irányító korábbi válogatott kapuvédő, Szűcs Lajos csapatából különböző okok miatt több kulcsember: Menyhárt Attila, Nádasi Kornél, Bakos Szabolcs is hiányzik majd, s amíg Olasz Gergő és Hollauer Balázs játéka kérdéses, addig nagy valószínűséggel pályára lep majd Mudroch Mendel, aki legutóbbi klubját, a Veresegyházát megelőzően a Gödöllői SK labdarúgója volt.

A vecsésiek
A vecsésiek

S ha már a Gödöllőnél tartunk, az elmúlt két évben felnőtt amatőr szinten mindent megnyerő együttes kispadjára nyáron új edző, Molnár Zoltán érkezett, aki legutóbb Tiszaföldváron dolgozott, emellett a Heves Vármegyei Amatőrválogatottat is irányította. Molnár – aki korábban volt a Vecsés játékosa is – az elmúlt két év sikeredzőjét, a Pomázra távozó Győri Zoltánt váltotta a gödöllői kispadon.

Érdekesség, hogy a vasárnapi mérkőzés szakkommentátora éppen Győri Zoltán lesz.

A gödöllőiek
A gödöllőiek

A Vecsés eddig kétszer (2017, 2021), a Gödöllő egyszer (2022) hódította el a serleget.

Az egykori helyi klubelnök, Kertész Károly nevét viselő maglódi stadion a 2009-es Verőce–Törtel (2–1) Pest Megyei Kupa-döntőt követően második alkalommal ad otthont a mostanihoz hasonló rangos mérkőzésnek.

A vasárnapi mérkőzésre a belépés ingyenes.

További részletek a Pest megyei szövetség Facebook-oldalán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik