Átadták a Halmy József Kézilabdacsarnokot Vecsésen

Vágólapra másolva!
2024.03.07. 14:53
A Halmy József Kézilabdacsarnok (Fotó: Vecsés Város/Facebook)
A sportinfrastruktúra-fejlesztési program által olyan helyszínek jönnek létre országszerte, amelyek motivációt jelenthetnek a fiataloknak a sportolásra – mondta a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára, Schmidt Ádám csütörtökön Vecsésen.

 

Schmidt Ádám beszédet mond a csarnok átadásán (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Schmidt Ádám a Halmy József Kézilabdacsarnok átadásán úgy fogalmazott, a magyar sportélet egyik legfontosabb kérdése ma, hogy hogyan lehet kialakítani a fiatalokban az elköteleződést a sport iránt és hogyan lehet megőrizni a fiatalok sportszeretetét. Kiemelte, a szabadidőért folytatott versenyben a mozgásnak sok vetélytársa akad, sokszor kihívás kimozdítani a fiatalokat otthonról, hogy az okostelefonok világa és a virtuális valóság helyett sportoljanak és váljanak valódi, hús-vér közösségek tagjaivá. Hozzátette, ez csak akkor lehet sikeres, ha vonzó alternatívát kínálnak számukra és ezért is fontos a kormány támogatásával megvalósuló sportinfrastruktúra-fejlesztési program, hiszen általa olyan helyszínek jönnek létre országszerte, amelyek megfelelnek a 21. század elvárásainak és motivációt jelenthetnek a sportolásra a fiataloknak is. Az új létesítménnyel a helyi és a környékbeli fiatalok most segítséget kapnak ahhoz, hogy megtegyék az első fontos lépést afelé, hogy a sportolás a mindennapok kihagyhatatlan része legyen – hangsúlyozta.     

A csarnok – amellett, hogy sportcélokra kiváló – a közösségi funkcióit is maximálisan be tudja tölteni; a több mint kétmilliárd forintos költségvetési forrásból megvalósuló létesítmény a vecsési jövőépítést és az egészséges életmódot szolgálja. Az épület gyakorlatilag közel nulla energiaigénnyel üzemeltethető. 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik