Megyei foci: örökre eltiltotta az MLSZ a partjelzőre „fegyvert” fogó tényői futballistát

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2022.11.16. 14:37
Mint arról kedden beszámoltunk, fegyvernek látszó tárgyat, egy játékpisztolyt fogott a játékvezető-asszisztensre a Pér–Tényő megyei harmadosztályú bajnoki mérkőzésen egy tényői labdarúgó (írta meg először a Kisalföld). A pisztolyt tartó játékos ellen rendőrségi eljárás indult, míg a Magyar Labdarúgó-szövetség már reagált is az ügyre. 


Az MLSZ november 15-én feltöltött fegyelmi határozatában három tényői labdarúgó neve szerepel, közülük Tóth Krisztián végleges eltiltást kapott, vagyis minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől eltiltották, örökre.

Az MLSZ november 15-én feltöltött fegyelmi határozatában három tényői labdarúgó neve szerepel, közülük Tóth Krisztián végleges eltiltást kapott, vagyis minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől eltiltották, örökre.

ELŐZMÉNYEK

Ahogyan kedden megírtuk, az esetről fotó is készült, amely aztán felkerült az egyik közösségi oldal csoportjába.

Az ominózus fotó (Fotó: Kisalföld)
Az ominózus fotó (Fotó: Kisalföld)


„A tartalékmérkőzésen a vendégcsapat egyik játékosa, aki egyébként nem is tartózkodhatott volna a kispadon, mivel csak a felnőttmeccsre nevezték, fegyverrel hadonászott, amelyet rátartott az egyik asszisztensre. Úgy gondolom, ilyennek a pályán, a pálya mellett, de egyáltalán sehol nincs helye. Arról nincs tudomásom, hogy éles-, gáz- vagy riasztó- volt-e a fegyver, illetve milyen sérülést képes okozni”
– írták a fotó mellé, amely valahogy eljutott az egyik játékvezető édesapjához, aki természetesen azonnal értesítette a gyermekét.

A Kisalföld beszámolója szerint a játékvezetők egyébként nem észlelték a fenyegetést, mert nem történt olyan esemény a pályán, ami előidézhetett volna ilyen cselekményt, de a mérkőzés utáni hivatalos jegyzőkönyvben már jelezték a rendbontást.

Az MLSZ megyei igazgatósága az eset után értesítette az országos szövetséget és feljelentést tett a rendőrségen. Utóbbi a Kisalföld érdeklődésére azt közölte, zaklatás elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

A helyi lap megkereste a futballistát is.

„Szeretném leszögezni, hogy részemről egyértelműen a viccelődés állt a cselekedetem hátterében, senkit nem volt szándékomban bántani, senkinek nem akartam ártani! A pisztoly egy labdarúgó kisfiánál volt, tőle került hozzám, csupán egy műanyag játék pisztoly, semmi különös. Ott a helyszínen fel sem merült bennem, milyen következményei lehetnek a meggondolatlan bolondozásnak, amit már aznap megbántam. Nagyon sajnálom, óriási butaság volt ezzel gondot okozni másoknak, magamnak és a sportágnak” – mondta el a futballista.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik