Szenvedett, de 3-1-re nyert a Putnok ellen és továbbjutott a Vasas

Vágólapra másolva!
2007.11.07. 19:23
Címkék
A Vasas és az Integral-DAC is kettős győzelemmel jutott a legjobb nyolc közé a labdarúgó Magyar Kupában. Szerdán az angyalföldiek 3-1-re nyertek a Putnok ellen, míg a győriek 7-0-ra ütötték ki a Szekszárdot.
Negyeddöntős a Vasas
NS-archív (Németh Ferenc)
Negyeddöntős a Vasas
Negyeddöntős a Vasas
NS-archív (Németh Ferenc)
Negyeddöntős a Vasas

Az első találkozón az előző körben az MTK-t búcsúztató putnokiak 1-0-ra vezettek, de utána már az angyalföldiek akarata érvényesült, és végül 3-1-re fordítottak. Így Mészöly Géza együttese szinte páholyból várhatta a visszavágót, de az elmúlt időszakban a Vasas pocsékul szerepelt, így a piros-kékek nem vehették könnyedén a második összecsapást.

A kezdeti hazai rohamok után meglepetésre a Putnok került lépéselőnybe: a 10. percben Bányász kiváló átadását Lázár 6 méterről juttatta a kapuba. A Vasas azonban gyorsan tudatosította, cseppet sincs kedvére az eredmény: a 21 percben Sowunmi lövését Varsányi még kiütötte, de Rebryk közelről egalizált.

Ezután nagy fölénybe került a Vasas, de több helyzetet is elpuskázott.

A második játékrészben sem változott a játék: az angyalföldiek sokat támadtak, míg a putnokiak rendkívül lekesen védekeztek. Rebryk, Unierzyski, majd Németh veszélyeztetett.

Az NB III-as gárdának ekkor már kevés esélye volt a nagy bravúrra, a továbbjutás kiharcolására és sorsa a 70. percben pecsételődött meg. Ekkor B. Tóth szögletét Pandur juttatta a kapuba. Tizenhét perccel később újabb gól következett, Piller beadását Tandari továbbította a kapura, a védők már csak a gólvonal mögül tudták kivágni a labdát.

Az utolsó percekben már nem változott az eredmény, így a Vasas ismét bejutott a legjobb nyolc közé a Magyar Kupában.

A győri Integral-DAC 4-0-ra nyert az első felvonásban Szekszárdon, így biztosan tűnt a továbbjutása. A szerdai visszavágó egyoldalú játékot és 7-0-s hazai diadalt hozott.

Huszonhét év után ismét a legjobb nyolc közé került a nagymúltú győri csapat (1980-ban, a Bp. Honvéd idegenben 5-0-lal búcsúztatta riválisát).

LABDARÚGÓ MAGYAR KUPA, NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

VASAS- PUTNOK 3–1 (1–1)
Illovszky-stadion, 500 néző. Vezette: Kulcsár Katalin (Nagy I., Makkosné)
VASAS: Borszéki – Kincses, Pandur, Unierzyski, Kiss (Radulovics, 60.) – B. Tóth , Németh N., Pavicsevics, Piller – Rebryk (Tandari, 75.), Sowunmi
Vezetőedző: Mészöly Géza
PUTNOK: Varsányi – Buku, Márkus, Nagy Cs. Buczki – Bányász, Füleki (Garai, 60.) – Sipos, Gál, Sápi (Polyák, 70.) – Lázár (Mészáros, 75.)
Edző: Koszta Péter
Gólszerző: Lázár (0–1) a 10., Rebryk (1–1) a 20., Pandur (2–1) a 70., Tandari (3–1) a 87. percben
Kiállítva: Márkus a 88. percben

INTEGRAL-DAC (Győr)-SZEKSZÁRDI UFC 7–0 (1–0)
Győr, Pápai út, 50 néző. Vezette: Pintér Cs. (Huszár B.,Deutsch)
INTEGRAL DAC: Vojinovic (Deli, szünetben) – Varga F., Szabadfi (Hegedűs, 67.), Töltősi, Kalcsó – Vastag, Nagy T., Gál B., Lajtos – Gál A., Kerekes.
Vezetőedző: Szentes Lázár
SZEKSZÁRD: Horváth B. – Csolti, Wéber, Panghy, Torma – Rikkersz, Marton, Csende I. (Kiss B. 61.), Deli (Szabó E. 73.) – Csende R. (Miklós, 61.), Hencz.
Vezetőedző: Kneisz Mátyás
Gólszerző: Lajtos (1–0) a 44., Gál A. (2–0) a 48., Kerekes (3–0) a 49., Vastag (4–0) a 60., Nagy T. (5–0) a 69., Kerekes (6–0) a 70., Kerekes (7–0) a 74. percben
Kiállítva: Torma (78. p.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik