MK: Zalaegerszegről újabb lépést lehet tenni Európa felé

VAJDA GYÖRGYVAJDA GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2023.04.04. 09:56
null
<strong>Ricardo Moniz</strong> vezetőedző (balra) mindent elkövet, hogy a Puskás Arénába vezesse csapatát – ha a ZTE kedden győz, 13 év elteltével játszhat ismét döntőt az MK-ban (Fotó: Szabó Miklós)
A héten már a döntőbe jutás a tét a Mol Magyar Kupában, kedden ZTE FC–Puskás Akadémia, szerdán Budafok–Vasas csata lesz az elődöntőben.

 

Új tervvel és új edzővel, no meg az AC Milan elleni 3–2-es győzelemmel hangolt tavaly nyáron a bajnoki rajtra a ZTE FC. Ricardo Moniz, a gárda holland trénere már a felkészülési mérkőzést követő örömteli pillanatokban megjegyezte, a célok között szerepel a nemzetközi kupaszereplés kiharcolása. Nos, az őszi teljesítménnyel nem is volt gond, ám a tavasszal nem úgy alakul a bajnokság, ahogy a zalaegerszegiek elképzelték, hiszen a 8. helyen állnak a tabellán, nyolc pontra a nemzetközi szereplést érő helyezéstől.

A Mol Magyar Kupában azonban menetel az együttes, a negyeddöntőben ragyogó játékkal búcsúztatta (4–1) a Mezőkövesdet, így készülhet az elődöntőre. A keddi összecsapáson a Puskás Akadémia lesz az ellenfele, nagy csatára van kilátás Zalaegerszegen – ne feledjük, a kupagyőztes a következő idényben kiléphet az európai porondra.

„Különleges lehetőség előtt állunk, ez a fiatal csapat most megmutathatja – nyilatkozta Ricardo Moniz a klubhonlapnak. – Erősek vagyunk, nem aggódom az állapotunk miatt, megfelelő mentalitással és önbizalommal kell pályára lépnünk, s csak magunkra kell figyelnünk. Tiszteljük az ellenfelet, tudjuk, hogy erős csapat, de a célunk egyértelmű: szeretnénk kiharcolni a döntőbe jutást hazai pályán.”

Ha sikerül, 13 év elteltével játszhat ismét az MK-trófeáért a ZTE. A Szurkolók hete kezdeményezés keretében a nyugdíjasok és a diákok ingyen mehetnek be a kedd esti mérkőzésre, ám nekik is tiszteletjegyet kell váltaniuk a jegypénztárban vagy a Zete Shopban.

Természetesen a Puskás Akadémia is nemzetközi szereplésre vágyik. A felcsúti csapat 2020-ban már indulhatott az Európa-ligában, igaz, a selejtező első körében búcsúzott a koronavírus-járvány miatt megtizedelt, fiatalokra épülő gárda. Egy évvel később az Európa-konferencialigában szerepelt Hornyák Zsolt vezetőedző együttese, a finn Turkut kiejtette a selejtezőben, utána azonban alulmaradt a lett FK Rigával szemben. Tavaly nyáron ugyanebben a sorozatban, a második selejtezőfordulóban nem bírt a portugál Vitóriával.

Az OTP Bank Liga legutóbbi két fordulójában két gólt szerző Sahab Zahedi optimistán várja az összecsapást, a klubhonlapnak a felcsútiak iráni csatára kiemelte: nagyon fontos meccs vár a PAFC-ra.

„Biztos vagyok benne, hogy a keddi meccs sem lesz könnyű, noha a bajnokságban idegenben és hazai pályán egyaránt legyőztük a zalaegerszegieket. Remélem, minden pályára lépő kihozza magából a maximumot, és a mérkőzést megnyerve bejutunk a kupadöntőbe.”

 

MAGYAR KUPA
ELŐDÖNTŐ
20.00:
Zalaegerszegi TE FC–Puskás Akadémia FC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

SZERDA
ELŐDÖNTŐ
20.00:
Budafoki MTE (NB II)–Vasas FC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

A döntőt május 3-án rendezik a Puskás Arénában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik