Honvéd: Szappanos és Zsótér újra az első kerettel edzett

CS. A.CS. A.
Vágólapra másolva!
2023.04.19. 07:30
null
Visszatérhettek a száműzöttek – Szappanos Péter és Zsótér Donát újra a Honvéd első keretével készül (Fotó: Török Attila, archív)
A Honvéd labdarúgócsapatának vezetősége megváltoztatta jó egy hónappal ezelőtti döntését, így kedden visszatért az NB I-es csapathoz a két „száműzött” – információnk szerint a pénteki, Újpest FC elleni bajnokin már Szappanos Péter állhat a gólvonalon.

 


„Nagy hangsúlyt fektetünk arra is, hogy professzionális, a klub céljai és értékei iránt elkötelezett közösséget építsünk a pályán és a pályán kívül, és ehhez kell megtalálnunk a megfelelő karaktereket. Aki ezt figyelmen kívül hagyja, aki nem képes profiként dolgozni a céljainkért, aki nem tiszteli a klubot, annak nincs helye a csapatban. Senki sem lehet fontosabb, mint a klub.”

Így szólt a Bp. Honvéd által kiadott közlemény március 9-én – bár nevet, neveket nem közölt az egyesület, tudni lehetett, az üzenet Szappanos Péterre és Zsótér Donátra céloz. Információnk szerint a vezetőségnek és a szakmai stábnak a kapus és a középpályás hozzáállásával volt gondja, ezért kellett az NB III-as csapattal edzeniük. Az egyszeres válogatott kapus legutóbb két hónapja védett az NB I-ben (Honvéd–Debrecen 2–3), azóta háromszor állt a gólvonalon az NB III-ban. Zsótér Donát még régebben futballozott az élvonalban: november 13-án a Ferencváros ellen (0–2) kapott lehetőséget, azóta a 27 éves labdarúgó is háromszor mutathatta meg tudását az NB III-ban – az igazsághoz tartozik, hogy a januári felkészülés során agyrázkódást szenvedett, s emiatt heteket kellett kihagynia.

Hogy miért éppen hétfőn döntöttek úgy, hogy kedden már újra az első kerettel készülhet a duó, nem a véletlen műve – Dúzs Gellért a hetedik élvonalbeli bajnokiján, a Ferencváros elleni szombati mérkőzésen (0–3) ütközött Kristoffer Zachariassennel, s fél óra elteltével le kellett cserélni, bár a sérülése nem súlyos, jelenleg nem számíthat rá a szakmai stáb. Az együttes továbbra is nagy bajban van, hat bajnokival az idény vége előtt még mindig csak a tizenegyedik, vagyis kieső pozícióban áll a tabellán. Dúzs helyét egyébként Tomás Tujvel vette át a Groupama Arénában – a rutinos futballista tavaly november 6. után kapott újra lehetőséget az NB I-ben.

„Amikor biztossá vált, hogy Dúzs Gellért nem folytathatja a játékot, melegítettem, s nem izgultam, hiszen néhány nagy csatát már átéltem   – mondta lapunknak Tomás Tujvel. –  A Ferencváros teljesen megérdemelten nyert. A helyzetünkben egy út áll előttünk: nyernünk kell pénteken az Újpest ellen.”

Értesülésünk szerint akkor már nem a 39 éves futballista, hanem újra Szappanos Péter állhat a gólvonalon. Természetesen megkerestük a kispesti klubot, miért tért vissza az első kerethez a két száműzött, s miért bocsátottak meg nekik, de nem kívántak nyilatkozni az ügyről.

Pedig érdekes döntést hozott a vezetőség: másfél hónapja még úgy látta, a két magyar rossz hatással van az öltözői légkörre, de miután a csapat megfogyatkozott, s továbbra sem lép egyről a kettőre, „visszafogadta” őket. Nem kérdés, a jelenlegi, igencsak gyenge kispesti keretben képességeik alapján ott a helyük, ám a márciusi közlemény ismeretében erkölcsileg megkérdőjelezhető a lépés. Persze a bennmaradás létfontosságú, s ha a vezetőség és a stáb úgy látja, ebben kulcsszerepet játszhat a két futballista, a jelek szerint még az is belefér, hogy megmásítja a döntését – legkésőbb május végén, az utolsó forduló után kiderül, igaza volt-e.

NB I, 2022–2023, 28. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Április 21., péntek
20.00: Bp. Honvéd–Újpest FC (Tv: M4 Sport)Budapest,Bozsik Aréna
Április 22., szombat
15.00: Mol Fehérvár FC–Kecskeméti TE (Tv: M4 Sport)Székesfehérvár,Mol Aréna Sóstó
19.30: Vasas–Ferencváros (Tv: M4 Sport)Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
Április 23., vasárnap
14.15: Paksi FC–Kisvárda (Tv: M4 Sport+) Paks,Fehérvári úti Stadion
16.30: Puskás Akadémia–Mezőkövesd (Tv: M4 Sport+)Felcsút,Pancho Aréna
18.45: ZTE FC–DVSC (Tv: M4 Sport)Zalaegerszeg,ZTE Aréna

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik