NB I: Rocchi a Haladásban szerezné meg 200. gólját

Vágólapra másolva!
2015.01.11. 15:32
Az NB I-ben szereplő Haladással június végéig szerződést hosszabbító Tommaso Rocchi elmondta, a szombathelyieknél szeretné megszerezni profi pályafutása 200. gólját. Nem elégszik meg a puszta bennmaradással, szeretne minél előrébb végezni a Halival.

„Bármerre futballoztam, mindig igyekeztem jó kapcsolatot kialakítani a drukkerekkel – mondta Tommaso Rocchi a vaol.hu-nak. – A tavasszal szeretnénk jóval több gólt szerezni. Érzem, hogy kedvelnek a Haladás-szurkolók. Nagyjából elégedett voltam az őszi teljesítményemmel, de miután kieső helyen áll a csapat, olyan nagyon elégedett persze nem lehetek. Nemcsak az a fontos, én hogyan játszom, hanem hogy a csapat hogyan teljesít. Utóbbi sokkal lényegesebb. Sajnos sok olyan meccsünk vot, ahol rosszul jöttünk ki egy-egy fordulópontból, ami aztán ellenfelünk malmára hajtotta a vizet, minket pedig megzavartak ezek a szituációk. Számomra a legjobban a Pápa ellen ment a játék, nemcsak azért, mert gólt szereztem, hanem mert fontos bajnokit nyertünk meg. A téli szünetben sikerült kipihennem az őszt, sokat voltam a családommal, és elutaztunk Zanzibárra.”Tommaso Rocchi a vaol.hu-nak. – A tavasszal szeretnénk jóval több gólt szerezni. Érzem, hogy kedvelnek a Haladás-szurkolók. Nagyjából elégedett voltam az őszi teljesítményemmel, de miután kieső helyen áll a csapat, olyan nagyon elégedett persze nem lehetek. Nemcsak az a fontos, én hogyan játszom, hanem hogy a csapat hogyan teljesít. Utóbbi sokkal lényegesebb. Sajnos sok olyan meccsünk vot, ahol rosszul jöttünk ki egy-egy fordulópontból, ami aztán ellenfelünk malmára hajtotta a vizet, minket pedig megzavartak ezek a szituációk. Számomra a legjobban a Pápa ellen ment a játék, nemcsak azért, mert gólt szereztem, hanem mert fontos bajnokit nyertünk meg. A téli szünetben sikerült kipihennem az őszt, sokat voltam a családommal, és elutaztunk Zanzibárra.”

„Őszintén szólva furcsa, hogy Magyarországon három hónap szünet van a bajnokságban, de én odahaza sem hagytam abba a futballt, heti három-négy alkalommal saját edzővel tréningeztem. Azon egy pillanatig sem gondolkodtam, hogy a tavasszal a Haladásban folytassam-e pályafutásomat, sohasem merült fel bennem, hogy nem jövök vissza Szombathelyre. Vannak még céljaim, például el akarom érni profi pályafutásom kétszázadik gólját, most százkilencvenhatnál járok. És nem elégedem meg azzal, ha a bajnokság befejeztével »csak« benn maradunk, szeretném, ha kihoznánk magunkból a maximumot, és amennyire csak lehet, elöl végeznénk. Szeretnék ehhez gólokkal hozzájárulni. A csapat többet tud annál, mint amit az ősszel produkált. Ha össze kellene hasonlítanom a magyar és az olasz edzések közötti különbséget, azt mondanám, Itáliában rövidebbek a tréningek, ezáltal intenzívebbek is, és többet foglalkoznak a taktikával. Ami magukat a meccseket illeti, Olaszországban gyorsabb az iram és a játék.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik