FTC: „Adams vizsgálati eredményei jók voltak, de...”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.05. 09:58
Ricardo Moniz távozása óta egyre nagyobb port kavar a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencvárosnál Akeem Adams tragédiája. A holland tréner előbb azt állította, hogy félrediagnosztizálták a trinidadi légióst, majd az orvosok közleményben reagálva cáfolták ezt, és bírálták Monizt, akinek nyilatkozata „elfogadhatatlan volt”.

„Akeem Adamsnél olyan mozgásszervi problémák derültek ki a szerződést megelőző vizsgálaton, amely alapján jelentős volt a sérülés, illetve újrasérülés veszélye. Az elváltozásokról röntgen- és CT-felvételek készültek. Ezen elváltozások nem teszik a versenysportra alkalmatlanná a játékost, azonban a klub érdeke, hogy a szerződést megelőző vizsgálatokkal az újrasérülés és a krónikus panaszok jelentkezésének veszélyeiről is tájékoztassuk a klubot. Ezek alapján az orvosi stáb a játékos szerződtetését nem javasolta a klubnak, az orvosi véleményeket azonban a vezetőedző felülbírálta, és a klub vezetősége előtt ragaszkodott a játékos leigazolásához" – olvasható az FTC orvosi stábjának közleményében.

A Nemzeti Sport Online megkeresésére Brent Sancho, a Central FC (Adams legutóbbi klubja a Fradi előtt) ügyvezető igazgatója elmondta: „A klubunknál elvégzett vizsgálatok nem mutattak rendellenességet Akeem lábában. Ugyanakkor feltételezem, hogy Magyarországon átfogóbbak az ilyen vizsgálatok.”

Hasonlóan nyilatkozott megkeresésünkre Terrence Babwah trinidadi orvos, aki elárulta: Adams az összes FIFA által előírt kötelező orvosi vizsgálaton átesett, mielőtt elutazott az U17-es (2007) és az U20-as (2009) világbajnokságra.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik