Focifeszt: profik előtt egy „amatőr” lett a szabadrúgáskirály

Vágólapra másolva!
2013.09.09. 08:15
A Vasas Fáy utcai sporttelepén immár harmadik alkalommal rendezték meg a Focifesztivált.

A rendezvényen volt sok-sok futball, számos szakma képviselői megmérkőztek egymással kis és nagy pályán.

Volt kapura lövés, buborékfoci, dekázás, gombfoci, labdarúgással vegyített golf, edzés, szabályismertetés, többféle bemutató – szóval minden, ami a labdarúgáshoz köthető. Sőt ezen túl a szemlélődők a vendégsportág, a krikett mesterfogásaival is megismerkedhettek.

A Nemzeti Sport szabadrúgáslövő-versenyét és a vele járó 500 ezer forintot az alacsonyabb osztályban futballozó Kaszás József nyerte meg, a döntőben – izgalmas csatában – két NB I-es futballistát, Gyagya Attilát és Pekár Lászlót előzött meg. Mindegyik versenyzőtől remek lövéseket láttunk, a kapuban pedig a korábbi NB I-es kapus, Bíró Szabolcs sérülten is helytállt.

Lehetett továbbá csocsózni, még úgy is, hogy a bábok helyére élő emberek kötötték magukat a rúdhoz egy alkalmi gumikasztniban, de volt buborékfoci is, az egyik pályán nagy műanyag buborékba öltözött
bátor próbálkozók igyekeztek valamit felvillantani a játék szépségéből.

Női NB I-es mérkőzés is színesítette a programot, majd zárásként a gálameccsen a színészek csaptak össze az újságírókkal, a SZÚR-t 1–1-es rendes játékidő után tizenegyesekkel az újságírók nyerték meg. A győztes csapatban a Nemzeti Sport munkatársai (Borsi Gergely, Légrádi Gábor, Somogyi Zsolt, Sz. Nagy Tamás) is helyet kaptak.

„Elégedettek lehetünk a fesztivállal, sokan eljöttek. Mindig örömmel tölt el, ha gyerekek terelgetik a labdát a pályán, és mosollyal az arcukon ismerkednek a játékkal” – értékelt a rendezvény után a főszervező, Szabó László.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik