A Loki, a Honvéd, a Nyíregyháza és a Ferencváros is Kabátot venne

Vágólapra másolva!
2009.06.08. 08:10
Kilencvenmillió forint: az Újpest körülbelül ennyiért engedné el Kabát Pétert, ami magyar szinten óriási pénznek számít. Persze azt Sallói István sportigazgató és a csatár is reméli, hogy sikerül megegyezniük, és a futballista lila-fehérben folytatja.
A gazdagon illusztrált karú Kabát maradna Újpesten
Fotó: Meggyesi Bálint (archív)
A gazdagon illusztrált karú Kabát maradna Újpesten
A gazdagon illusztrált karú Kabát maradna Újpesten
Fotó: Meggyesi Bálint (archív)
A gazdagon illusztrált karú Kabát maradna Újpesten

Szavazás

Ön szerint ki nyújtotta a legjobb teljesítményt a Soproni Liga 2008–2009-es szezonjában?

Szavazatok száma: 9658

Bajzát Péter (Győri ETO)
10 % (963)
Balajcza Szabolcs (Újpest)
3 % (282)
Böőr Zoltán (Győri ETO)
3 % (257)
Czvitkovics Péter (DVSC)
8 % (756)
Kabát Péter (Újpest FC)
42 % (4043)
Rudolf Gergely (DVSC)
35 % (3357)
Úgy tűnik, pillanatnyilag az újpesti Kabát Péter a legkeresettebb magyar játékos. A hírek szerint a bajnok Debrecen mellett korábbi klubja, a Honvéd, valamint a Nyíregyháza és az újonc Ferencváros is szívesen látná soraiban.

A legutóbbi bajnokságban tizenhat gólt szerző és tizenhetet előkészítő csatár ezen adatok tükrében is igen kapós lehetne, ám az érdeklődők szerint van még egy előnye: azt vélelmezik, hogy mivel az Újpest tartozik neki, ingyen megszerezhető.

A helyzet nem ennyire egyszerű: információink szerint a klubnak nincs elmaradása Kabát Péterrel szemben, az azonban igaz, hogy az arculatátviteli szerződésben foglaltak nem teljesültek maradéktalanul.

Ennek tükrében azért egyezkedni kell: először is Kabát Péternek és az Újpestnek, aztán pedig a kérőnek, a lila-fehéreknek és a csatárnak.

Az Európa-liga selejtezőjére készülő Újpest addig nem enged el senkit, amíg eséllyel pályázik a sorozat főtáblájára jutásra, ráadásul Kabát Péter is a Megyeri úton maradna.

„Nem akarok én elmenni – szögezte le a támadó. – Ugyanakkor nem tagadom, hogy tárgyalnom kell a klubvezetőkkel a függőben lévő ügyekről. Megoldást kell találnunk rá, hogy a klub rendezze a tartozást, mert a felkészülés alatt már nem akarok ezzel foglalkozni. Kész vagyok az alkura.”

A TOVÁBBI RÉSZLETEKET – MINT AHOGY SALLÓI ISTVÁN ÚJPESTI SPORTIGAZGATÓ VÉLEMÉNYÉT AZ ESETRŐL – A HÉTFŐI NEMZETI SPORTBAN OLVASHATJA!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik